Ublinkávání na bříšku. Máte stejnou zkušenosti?

me_druhe_ja
14. dub 2020

Ahoj, syn se naučil v 5 měsících otáčet ze zad na bříško, z čehož jsem samozřejmě nadšená. 🙂 Je to třetí den dneska a v podstatě už na zádech nevydrží. Potud super. Jenže má problém, že na bříšku ublinkává. Není to žádný zvracení obloukem, horem domem, ale prostě si ublinkne. Někdy je to lepší, ale někdy jsou dny, jako dnes, že za půl hodiny jsem ho i podložku čistila asi 10x, dvakrát vyměnila deku, umyla několik plastových hraček a dala do pračky dva plyšáky. :/ Je to teda šílený.... Máte některá stejnou zkušenost? Kdy by se to mohlo upravit? Jinak je kojenej, teď třetí den zkoušíme na oběd zeleninku a zatím spapa jen trošku na ochutnání, ale vypadá to, že mu to docela smakuje. 🙂 Třeba až se rozpapa víc s tím jídlem? Fakt nevím....Ráda bych ho nechávala víc na bříšku, ale když si toho nevšimnu hned, tak se v tom ublinknuti celej vyvalí a má to všude. Takže ho točím zpět na záda brzo. :/ Ale je zvláštní, že některý dny je to OK a klidně hned po jídle a některý dny takhle blije i dvě hodiny po jídle..

lula86
16. dub 2020

@me_druhe_ja my to děláme tak že dávám syna po jídle na břicho až hodinu poté a občas něco ublinkne ale ne často. U nás byl od malička blinkaci hodně ne obloukem ale právě že i 2 hodiny po jídle dříve blinkal. Od zavedení příkrmů se to hodně zlepšilo, jinak pije um , takze jsem to přisuzovali polykání vzduchu s flašky. Určitě se to upraví to bych se nebála. Pokud prospívá a neblinká obloukem je to prý normální u takto malých dětí a tím, jak ještě nemají zaklopku dole v břiše vyvinutou tak prostě blinkají. Může to být stejný případ že polyká vzduch při kojení.

me_druhe_ja
autor
16. dub 2020

@lula86 no já ho taky dávala dýl po jídle (i když ani to nepomohlo často), ale jak se naučil točit, tak se dává sám.🙈 Já mu v tom samozřejmě nebudu bránit. 🙂 Přibírá hezky, nepláče bolestí, hladem nebo tak tak doufám, že až se rozpapa víc, že se to zlepší a přestane. 🙂

puhelin
16. dub 2020

Take jsem po jidle vetsinou vsemozne branila otoceni na brisko. Vetsinou po jidle usnuly (u kojeni), ale kdyz bylo nejhur, upnula jsem je do lehatka a tu pulhodinu jsem pretrpela (nemam rada lehatko na dlouhodobe lezeni). Cetli jsme knizku, hrali si, zpivali atd. Aby jim trochu "slehlo". Oba se otacely od 3 mesicu, syn ma ted 8 mesicu a i ted miva cas od casu mensi nehodu.

lula86
17. dub 2020

@me_druhe_ja v3rim že určitě ano a odezní blinkani úplně. Některé děti blinkaci jsou a některé hold ne.

eithelwing
17. dub 2020

Naše dcera blinkala odmalinka. A pořád. Její oblečky rovnou házím nyní do koše, jsou všechny žluté, flekaté, tak na hadr. 😒 Ale u ní to bylo blokací krční páteře.
Pokud to tedy není reakce na určitou potravinu - dcera například až do roka vždy ublinkla, pokud se objevilo v jídle rajče, tak prostě se jen snažit, aby se na to bříško nedostalo mimčo brzy po jídle. Aspoň 30 minut nechat na zádech, v náručí.
Dcera to tak měla dlouho, po každém kojení, jídle, jsem jí minimálně 30 minut chovala, a to i v noci, jinak se mi poblinkala.
Odezní to, pokud na to netrpěl dřív, tak by to neměl být závažnější problém.