V jakém věku miminka začala reagovat na váš hlas?
Ahoj maminy,
můžete mi říct, v jakém věku vaše miminka začala reagovat na váš hlas? Myslím tím, v jakém věku se začala otáčet za hlasem? Máme holčičku, narodila se o měsíc dřív, teď jí jsou tři měsíce (tedy pokud by se narodila v termínu, byly by jí dva měsíce), za hračkami se otáčí, ale byť slyší (při štěknutí psa nebo nějakém nenadálém hluku sebou trhne), neotáčí se, když na ni mluvíme. Dnes mě vyvedla z míry kamarádka, která mi řekla, že jejich děti na hlas v tomto věku reagovaly. Tak by mě zajímalo, jak na tom jsou ostatní děti... Zítra jdeme na neurologii (malá má velký šíjový tonus, takže nás patrně čekají rehabilitace a Vojtova metoda), takže se na to určitě zeptám, ale teď mi to prostě leží v hlavě a jak se znám, nenechá mě to v klidu spát...
můžete mi říct, v jakém věku vaše miminka začala reagovat na váš hlas? Myslím tím, v jakém věku se začala otáčet za hlasem? Máme holčičku, narodila se o měsíc dřív, teď jí jsou tři měsíce (tedy pokud by se narodila v termínu, byly by jí dva měsíce), za hračkami se otáčí, ale byť slyší (při štěknutí psa nebo nějakém nenadálém hluku sebou trhne), neotáčí se, když na ni mluvíme. Dnes mě vyvedla z míry kamarádka, která mi řekla, že jejich děti na hlas v tomto věku reagovaly. Tak by mě zajímalo, jak na tom jsou ostatní děti... Zítra jdeme na neurologii (malá má velký šíjový tonus, takže nás patrně čekají rehabilitace a Vojtova metoda), takže se na to určitě zeptám, ale teď mi to prostě leží v hlavě a jak se znám, nenechá mě to v klidu spát...
petardice...neboj, náš malej se taky dlouho nechtěl otáčet za hlasem, ikdyž slyšel špendlík spadnout na zem...taky jsem se bála a když jsme byli asi na 4měsících v poradně, tak jsem to říkala Mudrovi...ten na něj zašeptal a náš milostpán se otočil 😃 ale doma zase nic...prostě až jsme ho začali zajímat, tak se začal otáčet a je úplně normální 🙂 ..zeptej se u doktora, určitě ti poví, že má ještě čas a hlavně každé miminko má jiné zájmy... 😉
já bych se taky nebála. Náše malá je taky dříve narozená a vím, že mě to hrozně znervozňovalo, protože ta se neotočila ani, když bouchly dveře. Bála jsem se, že je hluchá. Nevím přesně, kdy to bylo, ale z ničeho nic jsem na ni zavolala a otočila hlavinku za mnou. Každopádně to bylo mnohem déle než ve dvou měsících, to pořád jen spala a spala.
listicka85 • Včera v 10:58
Ahoj holky.
Chtěla bych se zeptat, od kolika týdnů zhruba se vám miminko cíleně otáčí za zvukem?? Např. když na něho mluvíte?? Máme 2 měsíce a ještě neeee Poslouchá, směje se, ale neotočí se....je to "řepák"
kvakulka • 1d • Včera ve 12:01
Listicko, mě sleduje pohledem (i se zaklání, aby na mě viděl), tak od 3.měsíce. Myslím, že cíleně se otáčet za zvukem je až záležitost tak 4.měsíce, neboj, nemáš řepáka .
http://www.maminkam.cz/psychomotoricky-vyvoj-4-...
A to si myslím, že nejdřív se začne otáčet za hlasem mámy, dost později až za jinými zvuky...
jasmia • 3d • Včera ve 12:38
lLsticka naše malá má 4,5 měsíce a za hlasem se otáčí jenom někdy. Ve dvoch měsících je strašně brzo, takže neboj jste naprosto v pohodě.
crca • 2d • Včera ve 12:52
Mě se taky začali otáčet až kolem 4 měsíce(vědomě),ale teď na ně houknu a až se pro změnu neotáčí,ale rovnou zdrhnou
singid • 1d • Včera ve 14:40
náš malý taky až tak kolem 4,5 měsíce a to ještě jen někdy (asi jak má na mě náladu) a je fakt, že zatím jen za mým hlasem))
editah222 • 1d • Včera v 15:27
Naše má skoro 5 měsíců a taky se za zvukem (hlasem) otočí jen někdy. Nehrotím to.
Ahoj holky.
Chtěla bych se zeptat, od kolika týdnů zhruba se vám miminko cíleně otáčí za zvukem?? Např. když na něho mluvíte?? Máme 2 měsíce a ještě neeee Poslouchá, směje se, ale neotočí se....je to "řepák"
kvakulka • 1d • Včera ve 12:01
Listicko, mě sleduje pohledem (i se zaklání, aby na mě viděl), tak od 3.měsíce. Myslím, že cíleně se otáčet za zvukem je až záležitost tak 4.měsíce, neboj, nemáš řepáka .
http://www.maminkam.cz/psychomotoricky-vyvoj-4-...
A to si myslím, že nejdřív se začne otáčet za hlasem mámy, dost později až za jinými zvuky...
jasmia • 3d • Včera ve 12:38
lLsticka naše malá má 4,5 měsíce a za hlasem se otáčí jenom někdy. Ve dvoch měsících je strašně brzo, takže neboj jste naprosto v pohodě.
crca • 2d • Včera ve 12:52
Mě se taky začali otáčet až kolem 4 měsíce(vědomě),ale teď na ně houknu a až se pro změnu neotáčí,ale rovnou zdrhnou
singid • 1d • Včera ve 14:40
náš malý taky až tak kolem 4,5 měsíce a to ještě jen někdy (asi jak má na mě náladu) a je fakt, že zatím jen za mým hlasem))
editah222 • 1d • Včera v 15:27
Naše má skoro 5 měsíců a taky se za zvukem (hlasem) otočí jen někdy. Nehrotím to.
ahojte, ako tak citam nie som jedina co sledovala svoje prvorodene 🙂 a teraz ked ma maly 7 mesiacov tak viem, ze sa to neoplati - moj maly robi vela veci skor akoby mal a vela veci neskor (napr sa sam este stale nepretoci, aj ked sedi bez problemov). ja som konzultovala s neurologickou otacanie za hlasom a povedala ze je to individualne, a ze vyvoj nejde plynulo, tzn ze babatko raz ide pozadu podla toho co kde pisu a pride obdobie a zrazu to dobehne. myslim ze pokial sa chodi pravidelne do poradne tak lekar vie usmernit, ak by babo velmi vybocovalo z priemeru 😉
Začni psát odpověď...

Odešli
neco jineho je když se občas otočí za tvym hlůasem,ale 2 mesíční díte se určite cílene neotočí..
zítra držím pesti na neurologii 😉