V kolika měsících udělaly vaše děti první krůčky?
Maminy, v kolika měsících vaše dětičky chodili? A začínali taky po špičkách? nebo jak se to řeší? Děkuji
@julielim děkuji 🙂
@zdenamestan samostatně začalo chodit jedno moje dítě ve 14 měsících, druhé v 10 měsících.
ja uz na to čekám jak na smilování😀malej se začal stavět když mu bylo 9 mesicu a ted ma 11 pryč a furt chce vodit za ruku..vim ze to neni dobře a taky mu to moc často nedopřávám ale hodně hodně moc a nahlas to vyžaduje 😀za tu jednu ruku chodí bravurně tak doufám ze už se brzo pustí a bude běhat sám 😊 jinak co vím od známých tak vetsina děti začala chodit ve 12ti a 13ti měsících 👍
První syn v 10m., druhý v 11m. a dcera v 15m.Tak jsem zvědavá jak to bude mít čtvrtý potomek👍😉
Dcerka obchazela nabytek od 6,5 mesicu (az potom lacala lezt a sedet) a chodit zacala az na sve narozeniny. Nikdo ji nepomahat, nevodil za ruce, zadne choditko... Tak ji proste dele trvalo. Ale bylo to nekonecne cekani, porad jsem to chtela zachytit na video a ona nas napinala.
kazde dite zacina chodit po spickach.
Dcerka se poprvé postavila u stolu kolem 10tého měsíce. Postupně začala obcházet nábytek a stavět se samostatně do prostoru. Prvních pár krůčků udělala ve 13ti měsících a ted ve 14ti měsících už sama chodí. Na špičkách stála a obcházela nábytek, jak začala sama chodit, tak už ne.
@zdenamestan Syn začal první krůčky tak v těch 14 měsících, ale rozchodil se z toho až teď v 16 měsících. Ale normálně, na špičkách nikdy nebyl. Jinak taky nepadá. Ale k nábytku se začal stavět už v 7 měsících a to si chudák hodně nabil pusu, protože tak dva týdny dost padal, než se to naučil vychytat....
Lezl od 6 měsíců.
Dcera zacla obchazet v 8 mesici nabytek v 11 mesicich presne na stedry den u stromecku udelala sve prvni krucky, syn zacal pochodovat okolo nabytku okolo 10 mesice a na den D jeste cekame...(ted mu je 12 medicu)
U nás začala obcházet nábytek v 8,5 měsících, v 10,5 měsících zkoušela první krůčky a teď v 11 už chodí dlouhé vzdálenosti po bytě. Po špičkách nikdy nechodila, maximálně pérovala na špičkách u opory. Zatím ale nesnáší boty, takže capká jen doma. Trénuje hlavně tím, že má něco v ruce (většinou co mi potvůrka sebere), tak přišla na to, že na dvou nohách se to lépe nese než na čtyřech packách.
@zdenamestan
Dcerka zacala chodit az po 18 mesicich. V 15 mesicich si zlomila dva prsty v nartu a o to se to protahlo.
Synovo prvni krucky do prostoru byly v roce. Prvni den tri kroky, dalsi dva dny trenoval a pak uz jen chodil. Vubec nepadal. Na to, ze zacal lezt az v deviti mesicich tak me s tou jistou chuzi prekvapil. A po spickach nechodil, to zacal az potom 😀
13 mesicu, spicky se u nas nekonaly...vlastne nikdy jsem to u nej nevidela 🤔 aktualne 18m
@zdenamestan první a druhý v 11 a třetí v 9 měsících - myslím tím, ale první krůčky bez držení, skutečně chodili o něco později..po špičkách nechodili

skoro každé dítě začíná na špičkách, to je normální. musí získat jistotu v nožičkách a to chvilku trvá 🙂 už si nepamatuju přesně jak to bylo u dcery časově, ale myslim, že kolem 10 měsíce se začala stavět a někdy po roce (12-13 měsíců) pak chodila sama bez opory. Ale taky začínala po špičkách 🙂