icon

Vařit nebo si hrát?

anitttaa
15. pro 2018

Taky vás to občas trápí...když dítku koupím hotový obídek z kelímku, který stačí ohřát, celé dopoledne si můžem hrát, když vařím, chvilku si hraje samostatně, ale pak pláče, nudí a zlobí se, tahá za kalhoty 🙂, když stojím u kuch.linky... (dítko má rok)

Strana
z2
tynka9
16. pro 2018

Náš roční chlapeček už třeba málo kdy snese mít na talíři něco jiného než my. Takže sklenička prochází v podstatě ve chvíli, kdy jí v jiném čas než my a když pak vidí, že jíme něco "svého" tak chce stejně ochutnat. A já jsem zase ráda, když jíme dohromady. Takže vařím pro nás oba stejné jídlo, jen já si ho třeba ještě dokořením, dosolím.
A jinak vařím většinou každý den, a malý je se mnou v kuchyni - kramaří v šuflíkách nebo poličkách, kde může (sice pak bývá na podlaze tolik věcí, že není pomali kam šlápnout, ale to nevadí, uklidím to během chvilky, občas mi s tím i pomůže). Když zrovna nemusím míchat nebo kontrolovat, tak si s těmi věcmi hraju s ním, nebo mu k tomu alespoň něco povídám. Občas si ho vezmu do jídelní židličky, aby viděl, co se děje na lince. A malého to moc baví - rád kramaří hrnce a formy na pečení, rád vaří - do hrnce si nahází nebo mu naházím, co tam má - kolíčky, silikonové formy na muffiny, víčka na aventový kelímky - a dostane vařečku, míchá, přikrývá pokličkou,...

Inspiraci na vaření hledám často u mámy v kuchyni, mívá recepty, které jsou chytné i pro dospělé, a zároveň to bývají rychlovky..

lucie_j
16. pro 2018

Každý den, když děti spí vařím na druhý den dospělácké jídlo pro manžela do práce a pro mě a staršího syna na druhý den plus 1 krát týdně dělám brambory s různou zeleninou pro dceru a nakelimkuju do mrazáku, takže mám v mrazáku většinou 4 druhy, které se postupně obměnují. Maso dělám 1 za 3 týdny, většinou hovězí, povařím, rozmixuji a zamrazuji v tvoritkach na led. Každý den vyndám něco jiného a můžeme na procházku. O víkendu vařím čerstvé, děti jdou ven s tátou.

martinka_33
16. pro 2018

Přiznám se, že mě nanejvýš otravovalo vařit ty srajdy pro mimina! Ale zase muj odpor ke skleničkám byl větší 😀 Dceři jsem vařila víc najednou a mrazila to, syn byl jedlik, tomu nemělo smysl mrazit, snědl by i sám sebe 😀 tim si vysloužil že měl čerstvý, ale taky to, že brzy po prvních narozeninách přecházel na dospělácký jídlo, prostě se vaťilo to, co nevadilo, že bude jíst taky..

lnk84
18. pro 2018

Já myslím, že pokud vám vyhovuje kupovat skleničky, tak v tom není žádný problém...Usetreny cas můžete využít ke hraní si s malou..

Strana
z2