Večer nechce spát, mám mu zrušit polední spánek?
Dobrý den maminky,
mám 26měs. chlapečka, který už cca půl roku vždy, když večer ukládáme, odmítá spaní. Dodržujeme rituály jako dřív: véča, koupel, mlíčko před spaním, zuby, pohádka, vybere si autíčko na spinkání, pusinku od táty i mámy a jdeme pryč. Volá mami dolů, kňourání jde v hysteráček-ale takový ten vzteklý, jako že nechce, ne, že se bojí (zkoušeli jsme otevřít dveře do chodby, potichu puštěné rádio, roztáhnout závěsy). Když přijdeme, zpustí znovu 'dolů', slzičky, jediné, kdy je večer bez křiku-když si s ním lehneme. Vydloube oči, nos, vykráká, přeleze x-krát postýlku, vydindá x pohádek a cca po hodině padne. Když ho necháme samotného v postýlce, po cca 15-20min. vzteku to vzdá a začne si hrát, spokojeně si tam něco povídá a pak usne. Ale ta doba, než toho nechá je pro nás celkem drsná. Já jako máma bojuju s tím tam jít a uspat ho, muž je vzteklý, že dělá randál a co na to sousedi.
Přes den má syn program plný. Ráno ven, pak hry doma se mnou i sám, vařime oběd, po odp.spaní zase ven, věnuje se taťka. Měl by být unavený, ale jakmile udeří 7 večerní, je z něho sova. Jediné, co mě napadá, vynechat spánek v poledne, ale zas aby mu to nechybělo, neublížili mu to. Po obědě jde spát dobrovolně a spí cca 2 hoďky.
@englerova14 držím palce. My už taky chodíme spát až v osm. Stejne je hezky a dlouho videt. Tak je skoda nebyt venku
@jjustyna pomáhat se snažíme učit, hrou, bohužel to spíš zazím vypadá tak, že z té pomoci buď nic není, protože ho to neba, nebo to pojme po svém a mě vstávají vlasy na hlavě, práce je pak dvakrát toliko. Ale nevzdávám to, jednou to snad začne dělat správně.
@englerova14 není zač... kdyby to nepomohlo, tak s Bachovkami se dají byliny (i léky) kombinovat, nijak si nevadí 🙂
hlavně nedoporučuji elektroniku, to bohužel dětem neklid jen zvyšuje, je to velký problém a stále narůstá 😒 má to velký vliv na psychiku, bohužel velká část rodičů si neuvědomuje, jak velké dopady to má dlouhodobě
ideální nechat co nejvíce vyběhat, v přírodě pokud možno
@englerova14 čaj můžete dát dřív než chvilku před spaním, klidně odpoledne... můžete dělat slabší a dávat popíjet průběžně... je celkově uklidňující a docela chutná... ono ne na každého zabere, je potřeba to vyzkoušet
@bachovy_esence_poradna tak televize u nás frčí jen když jsme všichni nemocní a to jen když je nejhůř,největší mrzoutek. Ani my moc nekoukáme, nestíháme🙂 to už spíš rádio a písničky pro děti😉 jinak jsme hodně venku. Běda když prší, to je pak malý velký kakabus a nic ho nebaví, nic nechce, všechno je špatně...

Zkusila jsem oželet polední spánek. Chodí spinkat kolem půl 12 , ve 12 už pokládal hlavičku na gauči. Tudy cesta nepovede. Takže šel spinkat. Spíš zkusíme posunout večerní spací dibu o hodinu na 20-20:30 a zkusím dát před spaním meduň.čajík. Snad nám to projde🙂