icon

Velká rodina, pro ostatní "magoři" - znáte? 🙂

petrolenka
29. pro 2014

Ahoj všem, jsem mamka 4 dětí a mám super velkou rodinu. Podotýkám, že jsem šťasná rodinka.. 😀 Vy, co taky máte větší rodinu, s jakými reakcemi od okolí se setkáváte?? 😉 Né, že bych si z něčeho dělala hlavu.. Ale fakt mě zajímá, jestli jen my jsem pro okolní svět magoři.. 🙂)) Krásnej večer.. 🙂

Strana
z5
lilik18
12. kvě 2015

Mě prostě baví bejt máma na plnej uvazek 🙂 sice nevím co budu mýt jednou za duchod ale to dneska neví nikdo že 🙂hezký den

verusky
12. kvě 2015

@lilik18 budes mit nejlepsi duchod, peci svych deti 🙂

lilik18
13. kvě 2015

V to taky s manželem doufáme🙂))
@verusky

verusky
13. kvě 2015

@lilik18 jo, jo a pekne si to do te doby uzijte 🙂 obdivuju takove obetave materstvi, ja pozdeji budu spechat do sve profese 🙂 rada, ze ji mam 🙂 no, jo, jsem vetsi sobec, ale kazdy jsme nejaky 🙂 jsi klidas? ja jsem desny vztekloun a nekdy nevim, co s tim.

pavlakosec
13. kvě 2015

Jsem ze 4dětí a už před 25lety se na mamku dívali jak na blázna. Bohužel tento názor se s lety nezmněnil. Já už bohužel tento počet dětí nezvládnu. ☹

verusky
13. kvě 2015

@pavlakosec co vis... treba budes nadsena a budes rodit jedno za druhym 🙂 moje mama mela tri a ja byla ta treti, takze komplex, ze si nemam s kym hrat (starsi byli brasi). takze v mladi rozhodnuti, ze deti chci ctyri... ale rozciluju se i jen se dvema! ale zivotni sen je zivotni sen... 🙂

pavlakosec
13. kvě 2015

@verusky To by u nás nešlo. Dlouho jsme se snažili o to naše co teď čekáme a až díky doktorům se to povedlo. Budeme rádi, když se nám podaří ještě jedno. ☹

verusky
13. kvě 2015

@pavlakosec treba to pak pujde jako po masle i bez doktoru. clovek je nejak blokly, kdyz se nedari a tim materstvim se treba uvolnite a pak uz budou cesty ke spojeni otevrene... (ale samozrejme nevim, jaka je Vase potiz...) drzim palecky!!

pavlakosec
14. kvě 2015

@verusky Bohužel blok byl hlavně na straně partnera a to nic nezmění. Ale neházíme flintu do žita a do druhého půjdeme. Matěj nebude jedináček. 🙂

lilik18
14. kvě 2015

@verusky Já právě sem až moc velkej klidas,jen tak mě něco nevytočí a nerozhází🙂bouchnu tak jednou za rok a to manžel radši veme prcky na procházku.-)když se vrátěj už je zase klid🙂) 🙂

verusky
14. kvě 2015

@lilik18 zavidim 🙂 aspon mam co zlepsovat... ja boucham snad denne, i kdyz ne treba vzdycky nejak silene. tak se budu muset polepsit 🙂

verusky
14. kvě 2015

@pavlakosec svagrova maji deti z umeleho oplodneni a za tri roky se zlepsil svagrovi spermiogram 🙂 rekli, ze mu rodicovstvi prospiva 🙂

katkapokorna
18. čer 2015

Já měla dětí 5. Dvě sestřiny (jinak by jim je sebrala sociálka), jednu holku, a dvě jsem čekala. Sestřiny jsem po 4letech vrátila dospělé, jedno z dvojčat umřelo, zbyly mi dvě. A asi mi to stačí. Na těhotenství a porod já rozhodně nejsem. Zkoušeli jsme pěstounskou péči, ale nakonec jsme do toho nešli - báli jsme se, že budeme dělat rozdíly mezi dětma. Ale závidím vám, těm odvážným s hodně dětma a hodně velkým srdíčkem 🙂 🙂

petrolenka
autor
20. črc 2015

@katkapokorna 🙂 Někdy je prostě život nespravedlivý... 😠

valentovasasa
27. kvě 2016

Maminky, už jsem se tu lehce zapojila do diskuze, ale zkusím to sesumírovat tady na místě vše do jedné myšlenky.

Začala bych tím, že nechci rozhodnutí od vás, rozhodnu se sama, ale spíš mě zajímá názor, jak by se někdo jiný zachoval kdyby byl v mé situaci.

Jsem rozvedená, z prvního manželství mám dva syny (Dom a Tom) a žiju s přítelem, ten má dvě děti z manželství (Líza, Maty), plus má z prvního vztahu ještě dceru 14 letou, ale tu jsem nikdy neviděla - žije s matkou a s otcem se nestýká, nechce. A přítel ji nutit nehodlá.

S námi v domácnosti žijí moji synové a Líza, na zbylé děti přítel platí výživné a mě výživné posílá bývalý muž na dva syny. Já mám bez problémovou práci (i když nikdo nikdy neví), přítel taky. Já pracuji jako finanční účetní, přítel jezdí kamionem. Já jsem finančně OK, přítelovi bývalá žena za manželství nasekala dluhy, insolveci apod, přišel o byt, v podstatě o vše. Nyní žijeme spolu, tím že jezdí kamionem, tak má základ a plno korun bokem v dietách, na které mu insolvence nesmí sáhnout. Teď mu bude insolvence končit a budeme žádat o osobní bankrot (teda on). Ale Tak jak máme nastavené finance teď, tak nám běžně zbývá tak 30t měsíčně na cokoliv.

a jedná se mi o to, každý máme své děti, on dvě (resp. tři) já dvě, ale uvažujeme, že bychom si pořídili jedno společné. A jde mi o to, že přemýšlím jestli do toho jít nebo ne. Počítala jsem to finančně, že kdybych byla na mateřské (a nic si nepřivydělávala) tak by nám zbylo měsíčně cca 15t na běžné výdaje, což by se mělo zvládat s přehledem 🙂 Ale pořád váhám jestli to udělat, přišla bych vlastně o dobrou práci. Ale říkám si, že zase s Ing. titulem by ani při mateřský nemusel být takový problém sehnat práci pokud bych měla hlídání... Zároveň váhám, protože jsem po dvou sekcích a tohle by byla třetí (v pondělí jsem byla u dr. ta řekla, že je to dobré, že nevidí v těhu problém, jen bych byla od začátku na rizikovém).

Přítel řekl, že už se na další dítě cítí starý (je mu 37), ale že pokud se na to cítím tak s tím nemá problém. Přemýšlím jestli do toho jít nebo ne. Naše děti miminka milují, měla bych 4 chůvy (v letech , až se to narodí, 6-8-9-10roků), pomohlo by to i na to, že Líza potřebuje jako dysfatik speciální péči a díky mateřské bych ji mohla ze školy vyzvedávat po obědě a měla na ni víc času. Na druhou stranu mě "brzdí" jak se na nás bude dívat okolí, že máme 5 dětí v dnešní době... Přítelovo rodiče se sice vyjádřili, že "no tak co, tak budete mít ještě jedno" (sami měli 4 děti), zato naši vím, že to nepochopí, dokonce si myslím, že to odsoudí a ani jej nepřijmou. Nemají rádi jak přítele, tak nesouhlasí dodnes s mým rozvodem apod. Přítele neschvalují, protože má přeci dluhy atd atd... je to ho plno, jeho děti dodnes neberou za svá vnoučata (a to jsme spolu tři roky) a myslím si, že nevezmou ani to další.

Jaký byste mi na to poskytly názor vy? Šli byste do toho?

hejsa
1. srp 2016

Mám kamarádku,která má 4 děti,někdy se nad tím někdo podiví,ale rozhodně je nikdo nenazval ,magory,.Na Moravě lidi řeknou , Pán Bůh požehnej,..v Čechách ,to jste dobrý,že to zvládáte,. takže užívejte,jen vám to závidím,já už víc dětí než 2 nemůžu... 🙂

verusky
2. srp 2016

@valentovasasa ja bych do toho nesla......
mozna jsi nekde cetla muj pribeh, treti a ctvrte dite jsem si poridila s pritelem, ktery ma v peci dva syny. taze ja dve me dcery, on dva jeho syny a nase spolecne, zatim prvni. dokud jsem vsechno zvladala, ok. jakmile mi dochazely sily, nemoc, chtela jsem zaukolovat jeho kluky (jiz velke, 15, 18), zacaly potize. s dalsim ditetem jiz uplne. od pritele jsem utekla, na deti jsem sama. je pravda, ze pritel mel sve mouchy, ktere neresil a ja tomu davala cas, ktery najednoou nebyl a ja po porodu musela pryc, jinak bych v nepochopeni zblaznila. ale zaklad byl- problemy prichazi, kdyz prichazeji spolecne deti. byt spravedlive je dost tezke a kazdy chrani to sve, ta vyrovnanost se spatne hleda. a pak- ja v hormonech potrebovala klid, rad, v dome chaos tolika deti... a to jsme neresili penize, pritel osvc a darilo se mu (i kdyz hodne pracoval).
pak take- dva vztahy uz mu ztroskotaly, proc?? ja taky tomu memu verila, co rekl a pak jsem kolikrat byla na miste jeho bavyle manzelky, vcetne toho, ze jsem lina... to jsem mu kdysi uverila- ona byla vecne unavena.... a ja jsem takova cinoroda, rikam, si, tak to mel nejakou utaplou holku no a pak kdyz s porody dosedla unava na me, uz jsem to mela na taliri.....
napises mi, proc jeho vztahy nevysly?
nekdy z velke lasky delame houpa rozhodnuti...
a myslet si, ze budes mit po porodu prostor na cizi (promin to slovo) dite se zvysenou peci... podle me je to nerozum. ja jednu chvili nemohla ani vlastni dcery (ve veku Vasich deti tenkrat), materske hormony vitezily v plne care a kdyz miminko plakalo, mas to vsechno ostatni nakrmit, nakoupit atd... atd... a miminko je nejbezbrannejsi...
i ted, mam pulrocni to posledni a skoro dvouletou nad nim, starsi holky ukoluju a moc pece jim nedam... a to dost padam na hubu... myslim, ze kamionak Ti moc nepomuze, takze jsme na tom podobne, kdyz ja bez muze...
klidne napis, ja ted mozna znim drsne, ale umim pochopit...

valentovasasa
3. srp 2016

@verusky no, vztahy mu ztroskotaly - měl v podstatě dva. Jednu tehdy slečnu, se kterou má tu 14 letou dceru a pak druhou - manželku. S tou první to bylo celé zamotané - chodili spolu 14 dní, pak se rozešli, za týden přišla, že je těhotná. On věděl, že to možná není jeho, ale nechtěl být svině jako umí jiní chlapi a nechat ženskou bez pomoci s dítětem, tak řekl, že s ní bude. Byly spolu asi 3r a postupně se scházeli a rozcházeli. Takže se to dalo čekat. Já tu holku znám od mala a byly oba povahy, kdy spolu zaručeně nemohli vyjít 🙂 a s manželkou by to vydrželo, kdyby mu nenasekala ty dluhy. Resp. on o nich nevěděl, když to zjistil "uhodil" (slovně!) na ni, ona slíbila, že vše dořeší. Ještě mu volala, že v bance byla, vyřešila to... Prostě lhala jak mohla. A za měsíc přišla insolvence a on přišel o vše (např. byt byl jeho, ne její) a řekl, že i kdyby s ní byl dál, tak by jí nemohl věřit. Tak odešel...

A nečekám, že budu mít prostor hned, spíš časem.

prostejina
3. srp 2016

@xpila já jsem taky ze čtyř sester 😀

montane
10. srp 2016

Mně velké rodiny připadají moc fajn a spíše je obdivuj, ovšem když to zvládají co se energie týče, dětem se věnují a pak především finančně, mají odpovídající bydlení, pak je to supr.Mám v příbuzenstvu ale rodinu s pěti dětmi která to nezvládá, ty považuju za magory.

smillingangell
10. srp 2016

Velkí rodiny se mi líbí.Sama mám tři děti- na vesnici to byla tragédie jaktože že máme tři děti a ne "předpisově" dvě děti. Už ale vím, že na čtvrté nemám energii a manžel taky už nechce.
Fandím vícečleným rodinám ale taky se setkávám s rodinami co nepřemýšlí a dělají jedno dítě za druhým a to,že nemají co na sebe už nikdo neřeší, to jsou pak magoři

verusky
10. srp 2016

no jde hlavne o vychovu... vychovat kvalitni, vzdelane lidi... a to lze i v mensim byte a s oblecenim z bazaru 🙂 v soucasne dobe maji vice deti vysokoskolaci a pokracuji v trendu 70.let, kdy se sami rodili ve vicecetnych rodinach 🙂

lajla
3. zář 2016

Odpovídám na otázku: neznam...spíš velký obdiv

verusky
3. zář 2016

@lajla obdivuji a gratuluji k tehotenstvi!!

lajla
3. zář 2016

@verusky děkuji😂

hejsa
3. zář 2016

@prostejinajsem ze 4 dětí a super! 😵

chs_jasmin
2. bře 2018

S chutí jsem si přečetla diskuzi a líbilo se mi, že po rozkliknutí pár profilů se ukázalo, že uživatelka opravdu to další dítě nakonec má :D

My máme momentálně dvě, ale hrozně toužím po čtyřlístku. No uvidíme, zda se ho dočkám, tatka má momentálně stop stav a na silu nebo podvodem to nechci 🙂

margarithka
2. bře 2018

My cekame treti. Lidi se nepozastavuji nad poctem, ale spis, ze mame 2,5leta dvojcata a k tomu si porizujeme dalsi. Hlidani vlastne nemame a s dalsim ditetem uz s tim nepocitame vubec. Co se utraty tyce...spoustu veci delam/pecu/varim sama a tim se usetri.
3 deti byla "dohoda" s manzelem. A me dnes v noci napadlo, co ctvrte. Takze ne, lidi (nam) nerikaji, ze jsme magori, ale ja si rikam sama, ze jsem magor 🙂

blahova_andrea
2. bře 2018

my jsme oba z velkým rodin. já z pěti dětí, přítel ze čtyř. spolu máme dvě děti, ale on má celkem čtyři. on už další fakt nechce, ale já bych si to ještě možná představit dokázala 😀 okolí nějak neřeším. mě to spíš dřív bavilo. vypadáme prý poměrně mladě, takže když jsme šli někam se čtyřmi kousky, tak ty pohledy... 😉 je fakt, že dneska je pomalu vzácnost 3 děti, takže kdo má 4 a více, tak asi budí pozornost

biedronka10
2. bře 2018

Ahoj, tak ja mam zatim prvni dcerku, ale uz ted s muzem vime, ze chceme tak 3,4 deti. Dali pan Buh, tak se snad povede. Ja jsem sama ze tri a muz ze ctyr deti. Co si mysli okoli je mi putna. Oni nase hladove krky zivit nebudou 😀 jako setkala jsem se s nechapajicimi pohledy, ale ja vzdy reknu. Taky bychom jich mohli mit 14, jako bylo v pripade meho pradedy (Rus) ktery mel 13 sourozencu a vsichni "jednu maminka a tatu" a hned je ticho 😀

Strana
z5