icon

Vytáčí mě rady lidí, kterým děti spí přes den v postýlce

karlajasmine
6. led 2016

Mám 2 měsíčního syna a od narození přes den sám položený někde prostě nespí. Je to tak už od druhého dne po porodu..
V noci spí celkem normálně na svůj věk, zhruba 3 až 4 hodiny mezi kojením, od 7 večer do 6ti do rána, některý noci jsou lepší některý horší, nad ránem už se budí častějí.
Ale přes den spí dopoledne na mě, případně v nosítku nebo v šátku, potom spí v jedoucím kočárku a odpoledne už jedině v jedoucím kočárku, na mě už ne. Pokud nespí každý dvě hodiny, tak je mrzutý. Takže chodíme každý den 2x ven. Občas spí na mě i po obědě.. jak kdy.
Tím pádem doma logicky nic moc neudělám.. vařit stíhám když si sám chvíli hraje, kouká na hračky nebo sedí spokojeně v křesílku, prádlo to samé.. větší úklid jedině po troškách a vysávání o víkendu když s ním jde ven manžel.
Ale neustále musím poslouchat od každých rady typu, že přece stačí ho dát do zavinovačky a houpat s ním, nebo proč ho nedám jen tak do kočárku, když kočárek stojí, nebo proč ho nedám na balkon, nebo že jaký si to udělám takový to mám, nebo že já jsem ho tohle naučila a teď to tak bude mít až do pěti let... Já nevím co těm lidem říct, jako kdybych už všechny jejich rady nezkusila... každý den ho zkusím položit, když spí, ale on se vždycky vzbudí a po procházce otevírá oči už mezi dveřmi. Mě je to celkem jedno, jsem s tím smířená, ale dobře míněné rady od rodiny a kamarádek mi lezou na nervy...
Máte to tak taky někdo?

Strana
z2
olga_
Autor odpověď smazal
gabrieka
7. led 2016

Vůbec v tom nejsi sama. U nás je to to samé, co jsem došla z porodnice 🙂....Udělej to tak...tak to nedělej, zvykne si....Až jsem došla do stadia, kdy jsem si řekla a dost. Vím, že to samozřejmně myslí dobře, ale je to moje dítě a já si budu dělat věci podle sebe. Přesně jak říkáš, byla jsem nervozní já, tím pádem i malý....Malý taky špatně usíná, Nejlíp spí v kočáře nebo v autě (ale samože nebudu startovat auto, pokaždé když ho chci uspat). Tak trajdám s kočárem co to dá. Ale taky to nejde pokaždé že...člověk musí i doma něco udělat....Někdy ho pokládám do kolébky i s brekem (mám vyzkoušené, že do pěti minut usne), někdy ho uspávám na rukách....Rady poslouchám neustále, ale už si dělám podle sebe, nebo slušně řeknu, že já to budu dělat jinak. Co mě ale nejvíc vytáčí, jsou rady těch, co vlastní děti vůbec nemají 😀....

bartovka83
7. led 2016

Holky, když to tak čtu, tak se musim až pousmát, že je to s těmi radami všude stejné. Já už sice nemám malé miminko, ale jsem teď pro změnu alergická na hlášku: Ty jsi mamanek! To bych vrazdila...proboha, pro každé dítě je asi maminka, ta nejdůležitější osoba ne?

pincola
7. led 2016

@karlajasmine Moje zkušenost je, že rychlé univerzální rady rozdávají lidé, kteří se problémem druhého člověka nechtějí moc zabývat. Přece jen vyslechnout, cos už zkusila a podpořit tě stojí určité vlastní pohodlí a někteří lidé se raději vykecávají jen sami. To je podle mne důvod takových rad.

karlajasmine
autor
7. led 2016

No taky uz zjistuju, ze ta moje neustala pece se mi vyplaci - to, ze ho nosim a prizpusobuju se mu, protoze uz je dost samostatny a dneska vydrzel spokojene 45min u hrazdicky s hrackama, smal se, natahoval se po hrackach, kopal nozkama... takze je fakt ze kdyz ja obetuju ten cas, kdy s nim pujdu s kocarkem nebo ho budu drzet v naruci, aby spal, tak on mi to zase takhle vrati, ze ta tech 45min toho stihnu spoustu..

gabrieka
7. led 2016

@bartovka83 Naprosto souhlasím. S kým dítě traví nejvíc času? S maminkou, tak co je špatného na tom, že chce být s ní a ne ostatníma, kteří se objeví jednou za uherský rok. Za takové řeči bych taky liskala 😠 😀 .

somalicats
7. led 2016

@karlajasmine Starší dcera mi spala v pohodě kdykoli a kdekoli, jen pak cca od 2,5 let nechtěla spát po obědě... KOlikrát jsem si šla lehnout s ní, usnula jsem a ona si v posteli hrála 😀. Mladší je víc kontaktní, postupně měla fáze spaní v postýlce, pak ji začala odmítat a přestěhovala se do naší postele a od té doby spí s náma... Jeden čas neusnula bez mé nebo mužovy přítomnosti, takže vždycky musel jít někdo uspávat. V kočárku spala jen v jedoucím cca do 9 měsíců, pak už ani to ne. Osvědčil se mi pro ni šátek, tam dokázala spát v pohodě. No a co. Starší puberťačka už se nepřitulí, maximálně hodí kyselej ksicht, všichni jsme trapní, tak si užívám to tulení s mladší. Užívej taky, ty děti strašně rychle rostou a časem už tu potřebu kontaktu mít nebudou 🙂

bartovka83
7. led 2016

@gabrieka Ja na to vzdycky odpovidam, ze kdyby nebyl, tak bych se nad sebou asi musela zamyslet. U nas je to navic dano slozitejsi rodinnou situaci. Takze pri recich o mamankovi mam mzitky pred ocima.

olga_
Autor odpověď smazal
zuzzicek
7. led 2016

@karlajasmine Syn (13m) nikdy doma v postýlce přes den nespal, nikdy :D Prostě jsme museli pořád chodit ven, v bytě jsme neměli ani balkon. Před půl rokem jsme se přestěhovali do baráku a spinká pořád 2x denně v kočárku venku.. doma prostě přes den neusne..no a co :D
A ve 2m na mě spal pořád! To jsem proseděla celý dny na gauči s malým v náručí 🙂

Užívejte si to.

duf3
7. led 2016

Mě starší dcera spala přes den taky jedině v kočáře je pravda, že jsem ji uvozila a spala několik hodin venku u okna za každého počasí, ale v postýlce jen v noci až už jsem z toho po roce byla trochu nervózní, že se brzy do kočáru nevejde a zkoušela jsem bez úspěchu v poledne postýlku neuvěřitelný řev, ale jednoho krásného dne zhruba v roce a půl ten řev přišel v kočárku tak jsem ji přenesla do postýlky a úplně v klidu usnula spala sice kratší dobu než v kočárku, ale spala a časem se délka spaní protahovala a dnes je jí tři a půl roku a v poledne spí v posteli a pořád tři hodiny z toho plyne, že dítě si k té postýlce prostě musí dojít samo a do plnoletosti se tam naučí spát každé 🙂. Teď mám dceru druhou 5M a teď spí teprve týden v postýlce v noci kočárkovali jsme i po nocích a opět přechod do postýlky byl ze dne na den 🙂

alboo
8. led 2016

@karlajasmine no, ono je to tezky. Ale opravdu dost casto plati, jaky si to udelas takovy to mas. A vetsinou se takovy rady davaj, kdyz si nekdo postezuje... ale chapu, ze to nekdy neni jednoduchy

beruna84
8. led 2016

@karlajasmine U nás to tak taky bylo.. přes den jedině v kočáře a přes noc dokonce první čtyři měsíce jsem musela skákat na gymballu. Takže děs. Pak přišlo období kdy malá usínala u prsa, první měsíce jsem doma nestíhala nic. Až úderem jednoho roku začala usínat v naší posteli (já tam s ní teda musím ležet, pak ji přendávám do postýlky..). Takže si myslim, že je to takovej vývoj, že to všechno přijde postupně ;) taky mě štvali řeči z okolí jako "co sis ji tak naučila.." a nebo "tu naši sme dali do postýlky a hned spala.." No a co, tak ať si. Každý dítě je jiný, tak rychle to letí, že nelitiju jediný minuty proskákaný na tom zatracenym míči nebo chvíle strávený s malou venku v kočárku.. Víš, radit umí každej ;) realita je pak mnohdy jiná..

drakenn
8. led 2016

Ahoj, Tvůj příspěvek mě hezky zahřál u srdíčka.. myslím si, že jsi to vzala za správný konec. Dokonale se vciťuješ do potřeb svého dítěte, jsi schopna vycítit, co právě potřebuje. Za mě klobou dolů!
Blbé řeči jako matka budeš poslouchat ještě hodně dlouho, asi to chce si věřit a tyto řeči ignorovat.. časem to určitě půjde..přeji moc hezkých chvil s děťátkem

lichtakova
8. led 2016

@karlajasmine kazde mimino je jine,prvni dceru jsem nosila porad nebo houpala v kocare,"normalne" spala jen v noci, prostredniho syna jsem trochu pochovala a dala do postylky a toho tretiho jsem taky mela bud na sobe nebo spi takhle odpoledne vedle me (on tak spi,bohuzel,i vetsinu noci,protoze ho nakrmim s tim,ze ho dam spat,jak trochu zabere-a samozrejme jsem tuha driv...),takze tak...clovek by si myslel,ze s tretousem uz to bude s prstem v nose...Kdyz potrebuje takto spat a nejak se to da,tak to delej,jak to vam vyhovuje...myslim,ze to tak nebude naporad,jak bude vetsi,bude si sam vice hrat a unavi se-takze treba usne u tebe,ale vic natvrdo a na delsi dobu a budes se moct vzdalit 😉.Spis,kdy jsem cetla,ze ho mas v satku nebo nositku,tak jsem si rikala,jak to dlouho vydrzis,nez budes uplne orvana 🙂,drzim pesti. Neboj,urcite to neni naporad,akorat,ze i to zpetne zjistis,ze bylo treba jen 14 dni,se v tu dobu s nimi jevi dost intenzivne a dlouho 🙂

dannyblakely
8. led 2016

ale prosím vás, já ve 2 měsících malé přes den tancovala s ní v náručí na Barryho Whitea a oldies.. 😀 Neřešte okolí.. Malý mimina se musí uhoupat. S věkem se to zlepší 🙂

pajula123
9. led 2016

Děkuju moc za tuhle diskuzi! Synovi je měsíc a také nejlépe spí buď venku v kočárku nebo když ho nosím v manduce. Spí s námi v posteli, kdyby spal v postýlce, nevyspali bychom se vůbec - když mě v noci nemá vedle sebe, pláče. Už jsme taky slyšeli, že ho rozmazlujeme, že si na sebe pleteme bič, že budeme otroci...kupu nevyžádaných rad...ale tak narodilo se nám kontaktní miminko, tak dle mého cítění nemůžu jinak 🙂

akankeo
12. led 2016

@karlajasmine mela sem to tak u prvni dcery, mala jenom rvala prvnich pul roku a pres den nespala. Chtela sem si s ni dodelat skolu a nedalo se to, padali sme s manzelem na hubu a nic nestihali, vyrvat sme ji nechat nemohli a ona by se ani nedala... Dodnes spi malo, 7-8 hodin ji v pohode staci, kdyz usne po obede i min... Kdyz chtej radit, at ti bud pohlidaj nebo uklidi, to pomuze narozdil od kecu, navic kazde dite je jine takze ty rady sou I dost neprenosne, pokud nepomaha zabalit ruce ci ulevit brisku, tak to hold je nespavec a tezko s tim neco udelas. Me dost pomoh jeste satek, kdyz sem chtela neco udelat, byla mala tam. Je to I dobre na kycle a neboj, vyvoji to nezpomaluje, naopak, ale to sem ja, to be to vyhovovat nemusi...

efea1986
12. led 2016

Něco podobného jsme taky měli.Mlej mi přes den jedině spal v kočáře.Dát ho do postýlky to byl mazec.Ale ted od 9.1.2016 mi malej spí v postýlce.Je mu přes 10měsíců a nám se to povedlo.A jak jsem toho docílila.Koupila jsem ještě jednu cestovní postýlku a dala jsem mu jí do pokojíčku, a od té doby tam spí a bez problému .Mě přijde jako kdyby věděl že tu postýlku ve které spinká v noci je jen na noc a přes den v ní spát nebude..Ale jinak jsem celou dobo kočárkovali, ale někdy ho uspat byl teda taky mazec.A taky jsem slýchala , že jsem i ho naučila blbě když ho jen upávám v kočárku.ale at si každej říká co chce.Každý si to udělá tak jak mu to vyhovuje

konidana
12. led 2016

Se starší jsem to měla stejně. Doma nespala, jen v kočáru a já si z toho udělala plus. Vypadla jsem s kočárem z bytu do lesa pořádně se projít, protáhnout a vyčistit hlavu dvakrát, později jen jednou denně za každého počasí. Nebo naopak spala v kočáru, protože já jsem nutně potřebovala chodit ven, abych se nezbláznila? Každopádně to fungovalo cca rok a půl, pak přestala spát úplně... Pak s druhým mimčem jsem chodila s kočárem nakoupit, starší dvouletá mi cestou půl hodinky spala v šátku pod bundou a zpátky z krámu jsem ji navlíkla do kombinézy aby se ještě vyběhala:D Kdyby si nezdřímla tak ji zabim, jak byla z únavy protivná:D Druhej zase v kočáru většinou koukal a spal doma.

Strana
z2