icon

Vývoj mimča. Jaké máte zkušenosti?

3. črc 2020

Ahoj. Jaké máte zkušenosti s vývojem mimča? Moje holčička je dle dr. naprosto v pořádku, ale co mě udivuje... Už ve 3.týdnu si sama lehala na bok, od 3.týdne si i brumlá, a v 6.týdnu mezi brumláním zažvatlala MAMA, NE, ANO. Je mi jasné že nemá rozum z toho co říká, ale není nějak moc brzo na to, aby už chvílema žvatlala tyto tři slova?

zelenaesmolda
3. črc 2020

ono je taky docela mozne,ze si to zvatlani slov namlouvas.jinak pokud je motoricky hodne napred tak bych to konzultovala s neurologem,muze to znamenat problem.

goovana
3. črc 2020

@zelenaesmolda souhlasím

krupka3
3. črc 2020

A ted tu o Cervene Karkulce.

malytlustyhroch
3. črc 2020

Některé děti to dělají, "opakují" slova, která slyšeli od velmi raného věku a rodič, který pečlivě poslouchá, to slyší. Starší to udělal jednou, mladší to dělal hodně často, až jsme měli s manželem pocit, že nám snad hrabe, pak jsem někde našla, že to tak fakt může být, že se nám to jen nezdá (ale teď se mi to za nic na světě nedaří dohledat). V našem případě, to pokračovalo tak, že oba kluci začali komunikovat slovy velmi brzy - před osmým měsícem. Ale obecně vzato to nic moc neznamená, norma ve vývoji řeči je velmi široká - co náš starší zvládal v roce, některé děti zvládnou ve dvou letech a pořád to neznamená, že jim to v dospělosti nebude myslet stejně dobře a rychle.
Pokud jde o to otáčení na bok - tak je co vím zásadní, jestli se otáčí ze zad na bok, nebo z bříška na bok. Z břicha na bok je to prý špatně, vývoj to spíš brzdí než podporuje, říká se tomu "přepadávání" - náš starší to dělal teda zjevně záměrně a měl z toho legraci, ale prostě to prý není vůbec dobře.

sudylichozrout
3. črc 2020

Ta bude v pul roce derivovat, v roce precte Platona v originale a pri nastupu do skolky uz bude ovencena Nobelovym metalem... 😂😋

zelenaesmolda
4. črc 2020

@sudylichozrout
nebo naopak zblbne a bude z ni mental nebo bude cely zivot koktat

pipi_puncocha
4. črc 2020

@zelenaesmolda ano ano, náš syn (7.5m) zatím jen pokřikuje, ale manžel má neustále pocit, že to zní
jako když říká "ty zmrde" 😅😅

sudylichozrout
4. črc 2020

@pipi_puncocha 😂😂

zelenaesmolda
4. črc 2020
leymea
4. črc 2020

@pipi_puncocha 😀 😀

drakenn
4. črc 2020

@pipi_puncocha 😆😆

mona91
4. črc 2020

Já bych řekla ze na bok se mohla dostat omylem když to bylo jen jednou když se vrtela, to ze si zvatla to si zvatla každé dítě objevuje zvuky, no ty slova? Není to spis tím ze máma chce proste slyset to co chce ?😉 čím víc ji budete zkoumat a pozorovat tím víc toho vydedukujete jako třeba ze za týden řekla větu za dva týdny složité souvětí...

malenka11
4. črc 2020

Ne, neřekla nic z toho. Mimina si takhle broukaji a občas to připomíná řeč.

autor
4. črc 2020

@malytlustyhroch otáčí se ze zad na bok... A netvrdím že nám mluví nonstop, tohle byla výjimka, ale slyšeli to i další lidi, takže není možné že bych si to vsugerovala, navíc bych to v tomto věku ani nečekala...

autor
4. črc 2020

@zelenaesmolda Proč tak kyselé hrozny?

autor
4. črc 2020

@mona91 Na bok si nelehla jen jednou... A já vážně nechtěla slyšet nic, v této době jsem to neočekávala... A navíc u toho byli i jiní lidé, já mlčela protože jsem myslela že se mi to zdálo, ale dva lidi mi řekli co slyšeli...

zelenaesmolda
5. črc 2020

jake kysele hrozny,co to meles?

mona91
5. črc 2020

Tak v tom případě se můžete chlubit absolutně geniálním dítětem a nepsat jako anonym