icon

Zatemnit dítěti na noc či ne?

janice8
17. zář 2014

Ahoj maminky,
chtěla bych se s vámi poradit,od malička dělám našemu 9-ti měsíčnímu prckovi v ložnici tmu na noc. Máme předokenní žaluzie a ty zajistí takovou tmu,že není na krok vidět. Mám pouze miniaturní světýlko v zásuvce,které v podstatě ještě trochu přikrývám,aby vrhalo jen drobný světelný stín (divné slovo) a byly vidět aspoň jemné obrysy v místnosti. Malej je na to zvyklej od narození,ale moje mamka mi řekla,že bych mu neměla dělat takovou tmu,že je to nepřirozené. Pořád mi to vrtalo v hlavě,tak jsem mu dnes udělala v žaluzii malou škvírečku,jenže máme okno na východ,tudíž první světlo a slunce prudce svítí do pokoje přímo na malého postýlku. No a dnes byl samozřejmě už od 6-ti vzhůru,normálně ve tmě spíme někdy i do 8:30 (výjimečně),ale většinou do 7:30. Co myslíte? Mám obavu,že když potom někam pojedeme,tak nám tam bude třeba už od 5 hod koukat a houkat 🙂. Ale jsme z 99% doma. Tak nevím,tma? Světlo? Co je lepší? Jinak ještě, přes den mu nezatahuji,nechavám přirozené světlo,pokud mu teda nesvítí přímo do obličeje. Poradíte? Jak to děláte vy? Děkuji 🙂

Strana
z2
luckaviki
23. lis 2014

Na poledni spánek nezatemnuji,ale na vecerni vždy, děti mi tak alespoň pěkné rozeznání denní dobu, a spi bez problému a Rano ze je v zimne ještě tma tak to beru k ročnímu období... Vecer-odpoledne je také spis tma

Strana
z2