icon

Žehlíte oblečky pro miminko, když máte sušičku?

lrg
28. únor 2015

Ahoj,mám sušičku a standardně nežehlím. Babičky mě ale přesvědčují, že bych měla alespoň těch 6 týdnů vše žehlit. Zdá se mi to jako přežitek,ale nevím, jestli se nepletu🙂 Co si myslíte vy?

Strana
z3
zmrz_lina
28. únor 2015

Nezehlila jsem a zehlit ani nehodlám. Neshledavam v tom zadny smysl.

lu777
28. únor 2015

@lrg já nežehlila 😉 vyžehlila jsem jen před porodem a pak jsem už nestíhala - potíže s kojením, pak velmi často ublinkávání a to až do roka a půl... takže jsem pořád převlíkala, to bych se užehlila 😝
naprosto ničemu to nevadilo 😉
no a jakmile jsem na to přišla 😀 tak jsem pak nežehlila ani na druhé - opět jen před porodem 😉
měkké to je ze sušičky už je krásně 😉 dezinfekce považuju za nesmysl, protože to bych to musela vakuovat, aby na to hned nešel prach a bakterie 😅 takže jsem neviděla důvod...

od té doby co mám sušičku tak žehlím jen co je nutné - košile, halenky apod. 😎 za mě větší pomocník než myčka, ač jsem sušičku původně nechtěla, tak na ni nedám dopustit! jen to chce vytáhnout včas a pověsit třeba... ale to u dětských triček neřeším, stejně je hned zamažou 😅

andrrriiik
28. únor 2015

Ja taky jen pred porodem.Ne ze bych nestihala,ale prijde mi to zbytecne.Pokud mozno,nezehlim vubec. 🙂

smardik
28. únor 2015

@lrg sušičku jsem neměla, žehlila jsem jen před porodem výbavičku a pak už ne, byla jsem ráda, že se postarám o toho našeho uřvance co jen ječel, postýlku považoval za nejhorší zlo a ne ještě žehlit

sisinka74
28. únor 2015

ted jsem i po susicce vyzehlila, ale obavam se, ze naposledy 😀

pavly
28. únor 2015

Nežehlila jsem a přežil to 😉

polaks
28. únor 2015

Žehlila som prvé tri mesiace všetko,čo sa priamo dotýkalo detskej kože,len z dôvodu dezifenkcie,keď som videla,že sa u deti neprejavuje žiadna alergia na prášok či aviváž,žehliť som prestala.

jamia
28. únor 2015

Nemám sušičku a nežehlím. Žehlení je v přímém rozporu s mou životní filozofií 🙂

xcere100
28. únor 2015

Mám sušičku a žehlila jsem naprosto vše cca do 3 měsíců, pak jsem žehlila jen bodýčka a plínky a tetra osušky. Nyní bude dcerce rok a žehlím jen plínky, osušky a sem tam tričko nebo bodyčko, když ho v sušičce nechám dlouho a nedá se srovnat;)

anina32
28. únor 2015

Sušičku nemáme a žehlím všechno, dětské, dospělé, ručníky, ložní prádlo... Jako neumím si představit jak bych to rozmačkaný složila, dala do skříně a pak by to rozmačkaný někdo nosil a u miminka vůbec. Že není čas je výmluva, třeba moje maminka nás měla šest, všechny po roce a jedny dvojčata k tomu a přesto žehlila všechno,tak jako to naučila mě a to v době kdy žehličky ještě nebyly napařovací.

zmrz_lina
28. únor 2015

@anina32 když nemáš susicku, tak je to něco jiného. Ja když vyndam veci ze susicky a hned je slozim a ulozim do skrine, tak nikdo v pomuchlanem nechodime ;) a vzhledem k tomu, ze nemam sterilní skrine, mi zehleni susickou usušených věci nic navíc neprinasi.

andrrriiik
28. únor 2015

@anina32 No ja treba nezehlim vubec,rucniky uz vubec ne,a vubec nic neni pomackane.Kdyby bylo,tak to prece nenosime 😉 Ale taky si myslim,ze kdyz nekdo rekne neni cas,na cokoli,je to jen vymluva.A uplne nejlepsi je,kdyz to rekne mamina,ktera ma jen jedno dite 🙂

scruffy
28. únor 2015

Dětské oblečky jsem žehlila jen v tom prvním nadšení před porodem, pak už vůbec, sušičku nemám.

lrg
autor
28. únor 2015

@anina32 Čas je, ale umím si ho představit trávit úplně jinak než žehlením 😀

lrg
autor
28. únor 2015

@zmrz_lina Ty nemáš sterilní skříně???!!!! Jak do takového obydlí můžeš přivést dítě???!!!!! 😀

zmrz_lina
28. únor 2015

@lrg jsem proste hrozne nezodpovedna. Nemam sterilní skrine, za to mam jeste k tomu všemu velkého chlupateho psa a navíc i kočku a vysavam obden... Nevím, asi to dite bude chudák, zkusím se nad sebou jeste zamyslet... :/ 😀

majkoz
28. únor 2015

První-žehlila jsem plíny do 3.m, oblečky do 2.m, druhý-plíny do konce šestinedělí, oblečky vůbec..to jsme neměli sušičku a žehlila jsem jenom pokud prádlo neschlo na sluníčku...třetí-nikdy nic nežehlím,máme sušičku a žehličku vytáhnu jen když je výzo 😉
A vůbec, ikdyž jsme sušičku neměli, tak jsem žehlila fakt jenom prckům a i to si dnes myslím, že nebylo potřeba..Myslím si o trávení času u ž. prkna, že je to nejstupidnější přežitek z dob tesilek 😀 Ale chápu, že kdo chodí do práce v kostýmku a nebo v košili, tak si žehlí..ale pardóón, žehlit fusakle, ručníky, prostěradla..to bych věděla o lepších způsobech, jak trávit čas.. 😉

polaks
28. únor 2015

No tak ručníky,ložní prádlo a ponožky a podobné veci som teda nežehlila nikdy,a čo sa týka oblečenia,tak žehlím len také elegantné veci,keď ideme niekam na akciu kde je potrebné byť za "fešáka" ... ale aby som vyžehlila povlečenie,a hneď po prvej noci by to už nebolo poznať,tak to teda nie!

jolima
28. únor 2015

Já jsem žehlila oblečení pro malou do 5 měsíců, potom jsem byla nucena kvůli plísni pořídit sušičku, a to už jsem její věci po vyndání z ní jen složila u uklidila. Ale myslím si, že pro malé dítě by se oblečení žehlit mělo, pokud schne volně, ne kvůli tomu, jak jsem tu v některých příspěvcích četla, že by bylo mimi v pomačkaném, ale vysoká teplota žehličky oblečení "vysterilizuje".

majkoz
28. únor 2015

@jolima A od čeho vysterelizuje?

leeena_4
28. únor 2015

ze sušičky nežehlím ani pro prtě

jolima
28. únor 2015

@majkoz To je podobne jako s kojeneckymi lahvemi... proc se neumyvaji jen horkou vodou s setrnym mycim prostredkem, ale sterilizuji ve vrouci vode min. 5 min.? 😉

jusinka
28. únor 2015

Čekáme třetí a honem kupujeme sušičku, protože odmítám cokoliv žehlit 😉.

zmrz_lina
28. únor 2015

@jolima no jo, akoratze vysterilizovane prádlo pak ulozis do nesterilni skrine/komody a veškerá sterilizace je fuc.

jusinka
28. únor 2015

@jolima jenže i sterilní lavička je sterilní jen ve chvíli, když ji hned po sterilizaci použiješ. Pokud ji necháš stát, už na sebe "nabalí" všechno kolem. Ale budiž, dítě z lahvičky pije, to se dá pochopit 🙂.
Ale proč strilizovat oblečení? Dítě ti ho jí?

lucifereeek
28. únor 2015

taky jsem žehlila jen před porodem a pak jsem už na nic neměla čas, malá pořád plakala a byla jsem ráda, že jsem si zašla vůbec na wc a najedla se.

lucifereeek
28. únor 2015

@zmrz_lina já sušičku nemám a přesto prádlo nemám zmuchlané, mám pračku, která má takový program, takže taky nežehlím, jen výjimečně nějaké košile nebo věci co prostě se žehlit musí, ale jinak ne 😉

ayenkas
28. únor 2015

@jusinka A co terve když se pak obleče na to nesterilní dítě😀 Já dceři sterilizovala i dudlík tak 2x za život a nikdy neměla ani moučnivku. Tak si myslím, že ta důležitost sterilního prostředí není zas tak akční, jak se nás snaží přesvědčit výrobci uklízecích prstředků v reklamách🙂 Oblečení pro dceru jsem žehlila tak do 3 měsíců jen pro můj pocit a líp se mi to pak vlezlo do komínků do skříně🙂 Co jsem si pořídila sušičku, tak už žehlím jen manželovy košile (chodí do práce denně v obleku).

wendy_
1. bře 2015

Tak a ja zehlim a mam susicku. Zehlim skoro vse. Jedine, kdy jsem nekolik mesicu "nezehlila" (manzelovi do prace jsem musela vzdy), bylo u druheho tehotenstvi, kdyz jsem tak tak pletla nohama, ze jsem byla rada,ze jsem pradlo poskladala. Ale proste neni nad vyzehlene, at si kdo chce co chce rika. Alespon ja v tom rozdil vidim u vetsiny veci. A proc zehlim:
1) Zvyk z domova
2) Vyzehlene obleceni je takove "skladnejsi", lepe se mi uklada do skrini a v 2kk se tremi detma se hodi kazda uspora mista.
3) kosile, halenky, formalni kalhoty, saty: to vse proste vyzehlit potrebuje
4) Stane se mi,ze dosusi susicka a ja mam jinou praci, takze pradlo hned nevyndam a tim padem je pomackane. Proste radsi jdu s detma ven, nez sedet doma a cekat az dosusi pradlo.
5) Pro nezehlici, zkuste si nekdy vyzehlit damaskove povleceni, to je proste lepsi pocit v tom spat, i kdyz to je jen tu prvni noc. Jasne,ze u flaneloveho to nema smysl 😉
6) Vyzehlena bavlnena plina je takova lepsi, savejsi. Nemluve o tom, ze plenky by se nemely susit.
A co podle mne nema cenu zehlit: rucniky, napinaci prosteradla, ponozky, spodni pradlo.

Jinak vyzehlit obleceni pro miminko je brnkacka. Tak male kousky se vyzehli raz dva.
@lrg Ja bych radeji tech 6 tydnu to obleceni pro mimco zehlila, uz jen abych mela klid od lidi, co mi furt rikaji, ze mam zehlit. 🙂 Opravdu to nezabere tolik casu.

lrg
autor
1. bře 2015

@jolima jenže to je právě to, aby se to pradlo zehličkou vysterilizovalo, musel by se každý kus oblečení přežehlovat min těch 5 minut a to pochybuju, že někdo důsledně dělá. Navíc u jídelních potřeb se tvoří bakterie ze zbytků jídla a co jsem četla, může to způsobit různé zažívací potíže. Ale nikde jsem se nedopátrala co hrozí za nebezpečí,když obleču dítě do nevyžehleného 🙂

Strana
z3