icon

Zkušenosti s vibrací končetin u novorozenců: Rady a tipy?

teous
20. únor 2024
palja
20. únor 2024

@teous vibrací končetin? Nemáte na mysli Moorův reflex? Ten měla dcera velmi silný a postupně by měl vymizet. Dcera ho měla silný a dlouho, chodí se potom na neurologii.

martulka88
20. únor 2024

@teous Jestli myslíš třes, tak to měl syn a měl to kvůli mému používání magnesia v těhotneství - klepal nožkou.

lenerka1
20. únor 2024

@martulka88 A můžu se ze zvědavosti zeptat, jakou formu hořčíku jste brala? Já se u třetí dopovala dost kvůli křečím v lýtkách vlastně až do porodu a na dceru to vliv nemělo.

martulka88
20. únor 2024

@lenerka1 Řekla bych že od glenmarku, ale ruku do ohně nedám. Já ho brala celé druhé těhotenství, jelikož mi tvrdlo břicho od nějakého druhého měsíce (bylo to ještě v prvním trimestru - byla jsem pár měsíců od prvního porodu těhotná).

lenerka1
21. únor 2024

@martulka88 Aha, takže asi Magnesii lactici, čili hořčík ve formě laktátu? Já právě brala malát, taurát a bisglycinát už před otěhotněním a pak jsem jen pokračovala a upravovala dávkování podle intenzity křečí, tak mě zajímá, jestli za to může hořčík obecně, a měli jsme prostě štěstí, nebo záleží, v jaké sloučenině ten hořčík je vázaný.

martulka88
22. únor 2024

@lenerka1 Nedám ruku do ohně, jen si myslím , že jsem ho měla dokonce i na předpis. Ikdyž, kdo ví.... Ale o hořčíku mi to bylo řečený v porodnici, že je to z toho. A pak mi volali ten týž den domů, co nás propustili, ať jeden zpět na pohotovost, aby to nebylo od mozku 🙈

teous
autor
22. únor 2024

@palja ten nemyslim prave,je to jiný třes,nožičky mu občas tak zavibrují

teous
autor
22. únor 2024

@martulka88 já vůbec hořčík nebrala.A měli jste takovou vibraci…rychlé klepání.Na neurologii jste nechodili?A kdy vám to přestalo?

martulka88
23. únor 2024

@teous Ano, syn klepal nožičkou. Odeznělo to v šestinedělí. A na neurologii jsme nebyli. Ale jak jsem psala v komentu, v den propuštění z nemocnice volala dětská z porodnice, ať raději jedeme zpět a udělají vyšetření na pohotovosti. Tam zjistili, že to nebylo tak úplně hořčíkem, jako silnou dehydratací. Tím, že jsem nebyla rozkojená (mléko se mi defakto spustilo až 10.den), takže jsem musela dávat Bebu, tak v porodnici mu dávali poloviční dávku, než měl dostávat - abych se rozkojila. Na pohotovosti byl dr.velmi naštvaný, jak si to ta sestra/doktorka mohla dovolit a dal mi přesný soupis, kolik má jaký dny syn jíst porce, abychom se dostali na správnou dávku. Byly to nervy, ale máme doma zdravého dvouleťáka ☺️

lenerka1
23. únor 2024

@martulka88 Děkuji. No hlavně, že prťe se z toho dostalo a roste, jak má 🙂