Ztráta mléka - máte zkušenosti?

kozaci
14. kvě 2018

Ahoj holky, občas se doslechu, že kojící maminka "ztratí mléko". Třeba už i ve druhém měsíci věku miminka. Trochu se toho bojím, ráda bych kojila co nejdéle. Máte s tím některá zkušenosti? Proč k tomu dochází? Dá se tomu předejít?

konidana
14. kvě 2018

Dochází k tomu většinou nesprávnou technikou kojení nebo málo častým přikládáním k prsu, dokrmováním z lahvičky a tak dále. Určitě se tomu dá předejít. Pokud by jste měla s kojením problémy, tak je dobré se obrátit na laktační poradkyně (i zde platí víc hlav víc ví - proto to množné číslo)

evakaspar
14. kvě 2018

Já u druhého syna ztratila mléko, těžko říct proč, z porodnice jsme šli naprosto rozkojení, že sem i odstrikavat musela kolik mleka jsem mela, ale myslím si že to bylo stresem, větší zátěži a pod.... Proste se přestalo tvořit i přesto že syn byl u prsu často a prvního syna sem naprosto bezproblémově kojila. V 6 týdnech konec a syn musel dostat uměle.Ted jsem zvědavá jak to bude u malé, ale byla bych ráda kdybych kojila než se starala o lahvičky atd.. to bylo šílené.

evakaspar
14. kvě 2018

@konidana mě nepomohlo nic ani poradkyně ani lékařkaani babské rady ani různé podpůrné přípravky proste nic, mléko hold nebylo.

konidana
14. kvě 2018

@evakaspar na stres jsem zapomněla, ten ovlivňuje kde co, určitě i kojení. Mě moje máma nekojila dlouho (jen měsíc dva) právě prý ze stresu (problémy s tchánem)

priefi
14. kvě 2018

@kozaci nejcastejsim vinikem je stres, velky stres muze zastavit produkci mleka. Pak nektere maminky si mysli, ze maji malo mleka u spurtu, daji prikrmy a vysledek je takovy, ze um pomalu nahrahuje mm az se prestane tvorit. Rikala se, ze kdyz je nocni kojeni, tak to pomaha k lepsi produkci mm. Znam oba pripady u znamych, jak stres, tak chyby s um.