icon

Doplnění vzdělání - učitelka

jikov
28. kvě 2019

Dobrý den, prosím, poraďte mi. Je v Českých Budějovicích možnost si dodělat učitelství dálkově? Hodily byste mi sem odkaz? Mám Mgr. z češtiny (Bohemistika), chtěla bych učit, ale bohužel nemůžu nic najít. Děkuji moc všem za ochotu 🙂

sudylichozrout
•
28. kvě 2019

@jikov ty bys, pokud vim, potrebovala jsem pedagogicke minimum a muzes jit ucit. Pokud bys chtela dalsi predmet, musela bys asi normalne na cele studium. Ale pedmin se urcite da delat na PF v Budejkach.

jikov
autor
•
28. kvě 2019

@sudylichozrout Vážně tady už půl hodiny hledám - na jejich stránkách, ale nemůžu najít

verionka
•
28. kvě 2019
jikov
autor
•
Autor odpověď smazal
•
verionka
•
28. kvě 2019

Aha, akorát koukám, že to bohužel není dálkové, ale prezenční. Já jsem si pedagogické minimum dělala v Brně na FF, sice z jiného oboru, ale to je jedno a bylo to časově určitě méně náročné, jen pár pátků v semestru...

jikov
autor
•
28. kvě 2019

@verionka Promiň, ale asi tě miluju 😝 Já to tady už tááák dlouho hledám a díky tobě mám. JJ, taky jsem se lekla, že je to prezenční, ale až ÚPLNĚ dole je: "Výuka probíhá přibližně 2× za měsíc v sobotu od 9.00 do 18.00 hodin."

verionka
•
28. kvě 2019

Tak to je paráda, jsem ráda, že jsem mohla pomoct 😊 a přeji hodně odhodlání a studijního úspěchu 😁

jikov
autor
•
28. kvě 2019

@verionka Díky, a asi si budu muset koupit hodně vína - na nervy, protože mám k tomu 2 malé holky. Je to hodně náročné? Já se totiž nemám kam vrátit do práce a tímhle bych si chtěla rozšířit možnosti po rodičovské.

78marcela
•
28. kvě 2019

@jikov já se taky přihlásila. Na podobný obor. Taky jsem zvědavá jak to zvládnu. Tak nám držím pěsti

verionka
•
28. kvě 2019

Nevím, jak v ČB, my měli splnit asi čtyři nebo pět předmětů, Obecnou pedagogiku, Obecnou didaktiku (I, II), Psychologii (I, II) a Didaktiku toho předmětu, který jsme chtěli učit, ale já mám vystudovanou právě psychologii, takže tu už jsem znovu dělat nemusela, tak jsem to měla celkem snadné, myslím, že i při dětech se to dá zvládnout 😉

raschwa
•
28. kvě 2019

Ahoj, nechci ti brát nadšení, ale jen počítej, pokud budeš hledat místo v ČB, že češtinářů je tu mraky (spousta absolventů zůstává ve městě) a není lehké sehnat místo. Chtělo by to ještě nějaký perspektivní obor k tomu, ideálně jazyk, dějepis, zeměpis... hodně štěstí!

jikov
autor
•
28. kvě 2019

@raschwa Díky, ještě o tom popřemýšlím. Ale jsem z menšího města - bez VŠ. Ale i tak by to pro jednooboráře nebylo snadné.

raschwa
•
28. kvě 2019

@jikov Tak zase výhoda je, že se čeština učí všude, na všech typech škol. 🙂 Každopádně pokud třeba umíš anglicky, pouvažuj nad tím, že by sis udělala zkoušky. Podle mě bys s tím, pokud tedy chceš učit, měla lepší šance než s češtinou...