icon

Jak zachránit data z disku WD My Passport 2TB, který nejde otevřít?

16. kvě 2026

Čau, odešel mi externí disk WD My Passport 2TB kde mám fotky asi za 10 let, disk se připojí ale nejde otevřít a hlásí chybu, zkoušel jsem Recuva i EaseUS ale bez výsledku, nechce se mi hned dávat několik tisíc za profesionální obnovu, má někdo tip co ještě zkusit doma nebo jestli to už nemá cenu, díky za pomoc

sigyn
16. kvě 2026

Co takhle zkusit lepe tamerene forum, treba zive cz?

amonre
18. kvě 2026

@anonym_autor řešil jsem stejný problém. Pokud je to v záruce (já kupoval u Alzy), tak poradím - pozor, můžou ti nabídnout jen výměnu-ale přijdeš právě o ty data (fotky, faktury, práce atd) nenechej se odbít podporou, nevrtej do toho ani to nedávej někam do servisu/pozbyla by jsi zákonné Záruky. A obnova dat stojí tisíce (okolo 10+ tis). napiš sem a odpovím jak pokračovat.. aby ti to sami "zachránili" data a daly nové zařízení.

ines76
18. kvě 2026
@amonre

@anonym_autor řešil jsem stejný problém. Pokud je to v záruce (já kupoval u Alzy), tak poradím - pozor, můžou ti nabídnout jen výměnu-ale přijdeš právě o ty data (fotky, faktury, práce atd) nenechej se odbít podporou, nevrtej do toho ani to nedávej někam do servisu/pozbyla by jsi zákonné Záruky. A obnova dat stojí tisíce (okolo 10+ tis). napiš sem a odpovím jak pokračovat.. aby ti to sami "zachránili" data a daly nové zařízení.

@amonre zrovna jste se registroval na maminkovske forum a zrovna tam nekdo potrebuje vaši radu jak na zachranu dat, to je nahodicka 😀

atka6
21. kvě 2026

Já bych se sama do nějaké záchrany nepouštěla a radši to dala odborníkům, mrkni třeba na datahelp.cz, myslím, že v případě, že se jim nepodaří zachránit data, tak ani nic neplatíš.