icon

Jak zálohujete rodinné fotky?

19. čer 2026

Zdravím, mám několik tisíc rodinných fotografií uložených v Google a začínám přemýšlet, co by se stalo, kdybych o ně nějak přišla.

Zvažuji externí disk (například Samsung T7), případně placené cloudové úložiště, ale nejsem si jistá, co je z dlouhodobého hlediska nejlepší řešení.

Jak to řešíte vy? Máte fotky jen v cloudu, zálohujete je i na disk?

j.a.n.i
19. čer 2026

Mam je na externim disku, na domacim NASu a ty starsi jeste vypálené na dvd. Plus ten externi disk se chystam.odnest do prace, at oba nejspu na stejnem miste. V cloudu naopak fotky vubec nemam, protože fotim fotakem a ne telefonem.
Jasně to co vyfotim telefonem na cloudu mam, ale to jsou spíš takové ty "pracovní" tu otviracka kramu, tu nejaka vyveska a tak.

anonym_5422bd
19. čer 2026

Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).

lenkamal1
19. čer 2026

cloude, některé starší fotky mám na externím ale mám trochu obavy abych je časem rozjela

lauriak
20. čer 2026

Vse mam na cloudu. Externi disk jsem mela v minulosti ale je tam risk, ze se pokazi takze radeji vsechno online.

j.a.n.i
20. čer 2026
@anonym_5422bd

Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).

@anonym_5422bd Ja zas nevěřím cloudum, netouzim po tom, aby moje fotky behaly buh vi kde po světě. A ano risk u disku je, proto mam tech zaloh nekolik.

sigyn
20. čer 2026

Google disk + zonerama + externi disk + fotokniha. Ano, jsem paranoidní 😁

kakba
20. čer 2026

Mam na disku, ale kazdy rok delam fotoknihy takze na fotky na disku se nedivam vubec.