Jak zálohujete rodinné fotky?
Zdravím, mám několik tisíc rodinných fotografií uložených v Google a začínám přemýšlet, co by se stalo, kdybych o ně nějak přišla.
Zvažuji externí disk (například Samsung T7), případně placené cloudové úložiště, ale nejsem si jistá, co je z dlouhodobého hlediska nejlepší řešení.
Jak to řešíte vy? Máte fotky jen v cloudu, zálohujete je i na disk?
Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).
cloude, některé starší fotky mám na externím ale mám trochu obavy abych je časem rozjela
Vse mam na cloudu. Externi disk jsem mela v minulosti ale je tam risk, ze se pokazi takze radeji vsechno online.
Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).
@anonym_5422bd Ja zas nevěřím cloudum, netouzim po tom, aby moje fotky behaly buh vi kde po světě. A ano risk u disku je, proto mam tech zaloh nekolik.
Mam na disku, ale kazdy rok delam fotoknihy takze na fotky na disku se nedivam vubec.

Mam je na externim disku, na domacim NASu a ty starsi jeste vypálené na dvd. Plus ten externi disk se chystam.odnest do prace, at oba nejspu na stejnem miste. V cloudu naopak fotky vubec nemam, protože fotim fotakem a ne telefonem.
Jasně to co vyfotim telefonem na cloudu mam, ale to jsou spíš takové ty "pracovní" tu otviracka kramu, tu nejaka vyveska a tak.