icon

Jak zálohujete rodinné fotky?

19. čer 2026

Zdravím, mám několik tisíc rodinných fotografií uložených v Google a začínám přemýšlet, co by se stalo, kdybych o ně nějak přišla.

Zvažuji externí disk (například Samsung T7), případně placené cloudové úložiště, ale nejsem si jistá, co je z dlouhodobého hlediska nejlepší řešení.

Jak to řešíte vy? Máte fotky jen v cloudu, zálohujete je i na disk?

j.a.n.i
•
19. čer 2026

Mam je na externim disku, na domacim NASu a ty starsi jeste vypálené na dvd. Plus ten externi disk se chystam.odnest do prace, at oba nejspu na stejnem miste. V cloudu naopak fotky vubec nemam, protože fotim fotakem a ne telefonem.
Jasně to co vyfotim telefonem na cloudu mam, ale to jsou spíš takové ty "pracovní" tu otviracka kramu, tu nejaka vyveska a tak.

anonym_5422bd
•
19. čer 2026

Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).

lenkamal1
•
19. čer 2026

cloude, některé starší fotky mám na externím ale mám trochu obavy abych je časem rozjela

lauriak
•
20. čer 2026

Vse mam na cloudu. Externi disk jsem mela v minulosti ale je tam risk, ze se pokazi takze radeji vsechno online.

j.a.n.i
•
20. čer 2026
@anonym_5422bd

Mam naopak všechno v cloudu. Nevěřím externím diskům. Cloudy jsou zalohovane. Fotím též i na zrcadlovku, ale všechno mám prostě online (samozřejmě ne v top kvalitě, ale prostě za mne je to proti externím pevným diskům větší jistota).

@anonym_5422bd Ja zas nevěřím cloudum, netouzim po tom, aby moje fotky behaly buh vi kde po světě. A ano risk u disku je, proto mam tech zaloh nekolik.

sigyn
•
20. čer 2026

Google disk + zonerama + externi disk + fotokniha. Ano, jsem paranoidní 😁

kakba
•
20. čer 2026

Mam na disku, ale kazdy rok delam fotoknihy takze na fotky na disku se nedivam vubec.

babka
•
1. črc 2026
@j.a.n.i

@anonym_5422bd Ja zas nevěřím cloudum, netouzim po tom, aby moje fotky behaly buh vi kde po světě. A ano risk u disku je, proto mam tech zaloh nekolik.

@j.a.n.i ano, jiste riziko tu asi je. Zalezi, jestli je pro tebe vetsi riziko ztrata fotek nebo potencialni soukromi

j.a.n.i
•
1. črc 2026
@babka

@j.a.n.i ano, jiste riziko tu asi je. Zalezi, jestli je pro tebe vetsi riziko ztrata fotek nebo potencialni soukromi

@babka No, jelikož je mam na nekolika ruznych mediich, tak to riziko ztraty fotek je nejspíš menší, než riziko, ze si na tom cloudu zacnpu zit vlastnim zivotem.