Jaké podzimní kousky přidat do šatníku? Inspirujte se!
Holky, podělte se prosím: jaké kousky si teď budete pořizovat do podzimního šatníku? Ať už basicové nebo něco z toho, co se teď nosí. Zjišťuju, že léto bylo na kombinování strašně jednoduché - šaty a sandálky, obměnou jen kraťasy na sport. Na které kousky se aktuálně těšíte?
Já uvažuji ,že bych si koupila šaty s dlouhým rukávem,svetrové šaty
@2veverka Zrovna včera jsem si objednala oversize džíny, vlněný svetr a saténovou sukni. Snažím se teda postupně přecházet k nákupům české, udržitelné módy a v řetězcích kupovat spíše kvalitnější materiály, nebo pouze v případě, že danou věc vyřadím z šatníku.
Jinak na podzim se těším na svoji oblíbenou kombinaci plisovaná sukně/rolák/punčochy/tenisky nebo kotníčkové boty (tam využiju právě i letní sukně), nově teda tu saténovou, co je aktuálně hit. Nebo klasika tmavé kalhoty nebo džíny, tričko/halenka/svetr a křivák nebo kabát, dle počasí. Já nenosím skoro vůbec vzory ani moc výrazné barvy, všechno mám v kombinaci černá/bílá/béžová/šedá/tmavě modrá, na milost beru jen "plaměňákovou" a tlumenou červenou.
A kde kupujete vlněné punčochy?
Letos jsem si kupovala nový kabát v Sinsay, ale to proto, že ten předchozí měl roztrzenou podsivku a byl mi malý přes ramena. Jinak absolutně neřeším, co se nosí. Kupuju co mě buď zaujme (a hodí se i k jiným kouskům doma) anebo dělám výměnu kus za kus. Myslím, že chodím hezky, vkusně a sladene oblecena. Mam vystudovane Odevnictvi, takze na stredni jsme probíraly vzory, barvy a materialy. Nakupuju v Tchibu, Sinsay, Pepcu, Kiku, Tescu (F&F) a v second handech. Tam se dají najít nadčasové poklady za par korun 🤩
Letos pokračuju v proměně satniku a poté, co jsem si vloni koupila kvalitní vlneny kabat (na V), letos jsem se zaměřila na kasmirovy svetr a cardigan (taky na V 🙂 ). Chci nit v šatníku méně kusů, ale kvalitních, ne tunu umelotiny z řetězců
Za mě lepší najít pekny bazarovy kousek, kdyz uz se mi nechtějí investovat vysoké tisíce, než koupit za víc peněz umelotinu v Sinsay/Pepco apod
@patypresdevaty Já s tebou souhlasím a v podstatě jdu tímto směrem. Ale tím, že se to neustále opakuje všude jako mantra (vlna, kašmír, hedvábí), už mi tahle opakovačka taky začíná lézt na nervy...
@2veverka leze neleze, ale hřeje to a nepotím se v tom jako v umělině 🙂 To je pro mě podstatné
@2veverka Já si myslím, že to tu opakuje pár lidí (včetně mě😉), ale ve svém okolí takové věci nevidím moc často.
@optimistic Měla jsem kdysi štěstí na výprodej po sezóně v Lindexu, jinak v nějakých akcích v Calzedonia. Českého výrobce jsem nenašla☹
@dura175 Ale já mám většinu věcí kašmírových, akrylovej rolák snad jeden oblíbenej z mládí 20 let starej, i dost designerských věcí. Ale není to tak banální, ani ta údržba - a neznamená ani, že každý kašmírový svetr nosíš ráda, je pohodlný atd. Opakování čehokoli do zblbnutí se stane výrokem bez reflexe, na to poukazuju. Stejně tak kapsulový šatník a další výroky.

Já na podzim nejraději nosím jednoduché jednobarevné šaty nebo sukně, a k nim pekne vzorovane punčochy, nakupují v Calzdedonia ale jsou teda čím dál dražší 🥶.