icon

Jaké podzimní kousky přidat do šatníku? Inspirujte se!

2veverka
9. zář 2024

Holky, podělte se prosím: jaké kousky si teď budete pořizovat do podzimního šatníku? Ať už basicové nebo něco z toho, co se teď nosí. Zjišťuju, že léto bylo na kombinování strašně jednoduché - šaty a sandálky, obměnou jen kraťasy na sport. Na které kousky se aktuálně těšíte?

Strana
z2
valelinka
15. zář 2024

Já na podzim nejraději nosím jednoduché jednobarevné šaty nebo sukně, a k nim pekne vzorovane punčochy, nakupují v Calzdedonia ale jsou teda čím dál dražší 🥶.

martinka0209
15. zář 2024

Já uvažuji ,že bych si koupila šaty s dlouhým rukávem,svetrové šaty

dura175
15. zář 2024

@2veverka Zrovna včera jsem si objednala oversize džíny, vlněný svetr a saténovou sukni. Snažím se teda postupně přecházet k nákupům české, udržitelné módy a v řetězcích kupovat spíše kvalitnější materiály, nebo pouze v případě, že danou věc vyřadím z šatníku.
Jinak na podzim se těším na svoji oblíbenou kombinaci plisovaná sukně/rolák/punčochy/tenisky nebo kotníčkové boty (tam využiju právě i letní sukně), nově teda tu saténovou, co je aktuálně hit. Nebo klasika tmavé kalhoty nebo džíny, tričko/halenka/svetr a křivák nebo kabát, dle počasí. Já nenosím skoro vůbec vzory ani moc výrazné barvy, všechno mám v kombinaci černá/bílá/béžová/šedá/tmavě modrá, na milost beru jen "plaměňákovou" a tlumenou červenou.

2veverka
autor
15. zář 2024

@dura175 a prosím tě, ta saténová sukně je docela tenká, ta nebude do chladnějšího počasí? A u jaké značky sis ji kupovala?

dura175
15. zář 2024

@2veverka Pod slabší sukně beru v chladnějším počasí vlněné punčochy, takže to stejné udělám se saténovou. Mám výhodu, že do práce jezdím autem, takže na přeběhnutí mi to nevadí.
Teď jsem koupila na zkoušku ze Zary, protože si nejsem jistá, jak se v ní budu cítit.

2veverka
autor
15. zář 2024

@dura175 Já jsem jen měla obavy, že ta lesklá látka rozšiřuje. Ve vlněných punčochách taky jedu...jen mě někdy štve, že koušou ...

optimistic
14. říj 2024

A kde kupujete vlněné punčochy?

felis
14. říj 2024

Letos jsem si kupovala nový kabát v Sinsay, ale to proto, že ten předchozí měl roztrzenou podsivku a byl mi malý přes ramena. Jinak absolutně neřeším, co se nosí. Kupuju co mě buď zaujme (a hodí se i k jiným kouskům doma) anebo dělám výměnu kus za kus. Myslím, že chodím hezky, vkusně a sladene oblecena. Mam vystudovane Odevnictvi, takze na stredni jsme probíraly vzory, barvy a materialy. Nakupuju v Tchibu, Sinsay, Pepcu, Kiku, Tescu (F&F) a v second handech. Tam se dají najít nadčasové poklady za par korun 🤩

patypresdevaty
14. říj 2024

Letos pokračuju v proměně satniku a poté, co jsem si vloni koupila kvalitní vlneny kabat (na V), letos jsem se zaměřila na kasmirovy svetr a cardigan (taky na V 🙂 ). Chci nit v šatníku méně kusů, ale kvalitních, ne tunu umelotiny z řetězců
Za mě lepší najít pekny bazarovy kousek, kdyz uz se mi nechtějí investovat vysoké tisíce, než koupit za víc peněz umelotinu v Sinsay/Pepco apod

2veverka
autor
14. říj 2024

@patypresdevaty Já s tebou souhlasím a v podstatě jdu tímto směrem. Ale tím, že se to neustále opakuje všude jako mantra (vlna, kašmír, hedvábí), už mi tahle opakovačka taky začíná lézt na nervy...

patypresdevaty
14. říj 2024

@2veverka leze neleze, ale hřeje to a nepotím se v tom jako v umělině 🙂 To je pro mě podstatné

zuzkasim
14. říj 2024

@2veverka Já si myslím, že to tu opakuje pár lidí (včetně mě😉), ale ve svém okolí takové věci nevidím moc často.
@optimistic Měla jsem kdysi štěstí na výprodej po sezóně v Lindexu, jinak v nějakých akcích v Calzedonia. Českého výrobce jsem nenašla☹

dura175
15. říj 2024

@2veverka Možná to zní otravně do doby, než si pořídíš první vlněný kabát nebo svetr. Pak pochopíš, že ty levné akrylové věci se tomu nemohou vyrovnat.

2veverka
autor
15. říj 2024

@dura175 Ale já mám většinu věcí kašmírových, akrylovej rolák snad jeden oblíbenej z mládí 20 let starej, i dost designerských věcí. Ale není to tak banální, ani ta údržba - a neznamená ani, že každý kašmírový svetr nosíš ráda, je pohodlný atd. Opakování čehokoli do zblbnutí se stane výrokem bez reflexe, na to poukazuju. Stejně tak kapsulový šatník a další výroky.

2veverka
autor
15. říj 2024

@dura175 Jo, a myslím opakování nejen zde na koníku, ale i ve všech článcích a doporučeních, které se na nás valí...

Strana
z2