icon

Učitelka se slovenským jazykem v ČR. Byla by to překážka?

mercha
9. zář 2020

Ahoj holky, myslíte, že je to reáne? Momentálne sa pohrávam s myšlienkou, že by som si urobila ped. minimum a učila. No pravdu povediac, myslím, že s tým veľmi v čr nepochodím. Myslíte, že by mohol byť jazyk veľká prekážka?

Strana
z2
lolam10
9. zář 2020

Znám jen slovenské učitelky co se naučily cesky.asi by to tak mělo byt

konidana
9. zář 2020

@20190418 já takhle jednou četla dceři polský dětský časopis, jo a taky povídání na nějakém válečném pomníku o matkách a dětech - masakr... no spíš to byl volný převod do češtiny 😅 Polsky jsem pochytila jen jak tam jedeme na týden za rok na dovolenou, před 10 lety jsem nerozuměla ani slovo.

jansovad
9. zář 2020

Můžeš učit, ale myslím, že musíš mluvit česky. Trochu přízvuk nevadí.

ariadna12
10. zář 2020

Pokud umis cesky, prekazka to neni. Pokud cesky neumis a nechces cestinu pouzivat, prekazka to bude.

marketanova
13. zář 2020

Myslím, že to zase takový problém není. U nás učí kamarádka, která je ze slovenska v mateřské školce a výborně si rozumí s dětmi. jde o to, že používají zajímavé pomůcky a knihy, funguje to i s anglickými obrázky dobře.

marketanova
24. zář 2020

U nás ve školce taková paní učí, ale používají kasické vzdělávací pomůcky, takže není problém, děti rozumí a učí se i cizí jazyky. mají teď pefektní učebnice a začínají i s chytrými stavebnicemi.

Strana
z2