icon

Čím vyčistit pračku, když prádlo nevoní?

8. srp 2026

Poslední dobou mám pocit, že prádlo po vyprání nevoní tak, jak by mělo. Není vyloženě špinavé, ale takové zatuchlé, hlavně ručníky a tmavé věci.

Filtr jsem čistila, dvířka nechávám otevřená, ale asi by pračka potřebovala pořádně vyčistit. Máte něco osvědčeného? Čistič pračky, ocet, soda, nebo něco jiného?

sigyn
8. srp 2026

Zkusila bych základní čistič, např. https://www.dm.cz/p/d/3042181/denkmit-hygienick... (případně i jiné značky). Je potřeba si pečlivě přečíst návod a držet se ho. Společně s tím, bych hadrem pořádně utřela vnitřek gumového čištění, často jsou nánosy ukryté za záhyby.

prosincovemimi
9. srp 2026

Souhlasím s Sigyn ,chce to čistič plus vymytí gum.částí. Ja používám kapsle do myčky,dám jednu, max dvě a pustím nejteplejší program ( 90°C). Pak samozřejmě vyčistím i filtr. Ale určitě existuje i čistič pračky,ale podle mě je to na stejné nebo podobné bázi,takže to neřeším.
😄 Mám jednu pračku 10 let ,stále drží 🙏

zlataberta
10. srp 2026

Někdy to dělá gel na nízkou teplotu.

zanettuckova
13. srp 2026
Uživatel zanettuckova je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zanettuckova.

Dobrý den a máteněkdo i na čištění zkušenost s tímto výrobkem od této firmy? https://www.mgcream.com/satonek-300ml/?srsltid=AfmBOopbv9pOSQJW510ZKLpRc8CeuK8t1vuNSDQvusEnN-p6DiPBZyJT Předem díky za info 🙂

prvomamka
Autor odpověď smazal
prvomamka
14. srp 2026

Řešila jsem to samé, jen ne u ručníku ty vyvářím na 90. Dlouhodobě jsem sušila prádlo v sušičce a nebo uvnitř to byl ten problém. Zkoušela jsem ocet dezinfekce sodu opakované praní žehlení a dokonce i zamražení v mražáku. Pomohlo až sluníčko.

atka6
21. srp 2026

Čistím pračku buď octem, nebo roztokem kyseliny citronové a vždycky se to dalo dohromady.

neonka91
27. srp 2026

Taky řeším a zajímalo by mě- hlavně dbám nejen na efekt, ale i na přírodu- takže aby to mělo šetrné složení a EKO, děkuji za tip