icon

Jak používat ubrousky na zachytávání barvy v pračce?

Včera v 05:09

Používám ty ubrousky na zachytávání barvy, hlavně když peru tmavé věci. Dávám jeden, ale po praní je někdy úplně černý.
A teď mi vrtá hlavou, jestli to znamená, že měl práce až moc a měla bych dávat dva, nebo je to jen takový efekt a jeden stačí. Dáváte u tmavého prádla jeden obrousek, nebo víc?

jari110
Včera v 05:41

Jo, dávám jenom jeden a taky je téměř vždycky černý 😀 Ale podle mě to až tak dobře nefunguje, protože jednou jsem měla obarvené prádlo i tak. Už si nepamatuju, co to přesně způsobilo, ale bílé ponožky už bílé nebyly. 😀

mishka87
Včera v 11:55

Do pračky vždy dávám 3. Pokud mám něco nového, tak 4 ubrousky a nikdy se mi nestalo, že by prádlo bylo obarvené. Přímo na krabičce je i napsané, že se jich má použít více, aby to mělo ten správný efekt. Teď na dovolené jsem ubrousky neměla a ani mě nenapadlo, že moje 5 let staré červené kraťasy ještě barví. Doma jsem nikdy neměla při jejich praní červený ubrousky. Jiná voda (horská) a tak se bohužel stalo, že světlé prádlo bylo narůžovělé 🙈.

anonym_9135a5
Dnes v 09:28

K tmavemu nedavam, v tom u nas nevidim smysl, a dost by se to prodrazilo. Naopak ke svetlemu a bilemu davam 2-3. A ty od bilych veci, co se skoro neobarvi, pak jeste pouziju na nejake ne uplne tmave pradlo, takove to, kvetovane, prouzkate... to to podle me potrebuje nejvic. Na karbicce sice pisi nepouzivat opakovane, ale funguji mi dobre i na podruhe.

patypresdevaty
Dnes v 10:26

Nedávám žádné ubrousky a nic se mi neobarvuje. A to prádlo třídím jen na barevné a bílé+velmi světlé. Za mě zbytečné vyhazování peněz