icon

Stačí tyčový vysavač na 4pokojový byt?

27. črc 2026

Ahoj, máte někdo doma jen tyčový vysavač místo klasického?
Láká mě hlavně kvůli rychlému úklidu, ale bojím se výdrže baterie. Máme 4pokojový byt a nechci ho nabíjet uprostřed vysávání.
Zvládne podle vás tyčový vysavač normálně celý byt, nebo je klasický pořád jistota?

patypresdevaty
27. črc 2026

Bohatě mi stačí i na celý dům, ale musíš podle toho vybírat. Třeba takový Dyson sice stojí raketu, ale opravdu vysává (má tah) a baterka není ani po 6 letech používání k.o. ( tchyni u dvou tyčáků baterka vždy brzy degradovala a nejpozději po 3 letech odešla, tak si nakonec taky koupila Dyson)

zuzkasim
27. črc 2026

Dysonem kupodivu udělám i celý velký dům. Pokud si tedy nevymyslím, že vysaju extra poctivě sedačku, pod všema postelema atd. Na zběžný úklid stačí jedno nabití. Na vyzkoušení jsme ho brali i domů do bytu 5+1 a taky baterka vystačila. Jinak ho opravdu můžu doporučit, když si ho u nás vyzkoušela mamka, koupila si ho pak do domu taky 🙂

nellinka123
27. črc 2026

Máme RD a tyčový vysavač mi postačí. Vysávám každý den minimálně jedno patro. Máme teď Etu, od loňského ledna a výdrž baterky je stále na maximu. Předchozí stejný exemplář vydržel 2.5 roku, ale neodešel kvůli baterce. Navíc s tím i vytírám.
Máme i velký, který je tedy i na mokré čištění, takže celkem kolos, ale beru ho minimálně - spíš v případě, že mi chytne "uklizeci amok" 😃 a vysávám vše, vč. skříní atd 😂

atranka
27. črc 2026
@zuzkasim

Dysonem kupodivu udělám i celý velký dům. Pokud si tedy nevymyslím, že vysaju extra poctivě sedačku, pod všema postelema atd. Na zběžný úklid stačí jedno nabití. Na vyzkoušení jsme ho brali i domů do bytu 5+1 a taky baterka vystačila. Jinak ho opravdu můžu doporučit, když si ho u nás vyzkoušela mamka, koupila si ho pak do domu taky 🙂

@zuzkasim Můžu se zeptat na typ (označení) vysavače? Děkuji

zuzkasim
27. črc 2026
@atranka

@zuzkasim Můžu se zeptat na typ (označení) vysavače? Děkuji

@atranka Máme Dyson V12 detect Slim. Chtěla jsem lehčí, takže má docela malou nádobku na binec, vysypávám častěji. A řešila jsem i cenu, kvůli tomu jsem nešla do dražšího, i když by možná byl ještě lepší. Ale určitě doporučuji se světlem na tvrdé podlahy🙂

claire90
28. črc 2026

Ano, mame vysavac od Rowenty a v pohode da nase 4+1 a baterka by klidne jela jeste dal. Jak uz tu zaznelo, jen si vybrat vysavac s dostatecnou kapacitou baterie a je to ok 🙂

lenkamal1
28. črc 2026

Mám rowentu a bohatě stačí i baterie na vysávání, můžu změnit i na mop ale na konci každého vysávání + smývání je třeba samozřejmě nabít ale spokojenost!

teate
28. črc 2026

@anonym_autor My máme patrový dům a klasičký vysavač jsem nepoužila už několik let … takže jasně. 🙂

prvomamka
29. črc 2026

@anonym_autor ano, nejlepší věc ♥️ mám dyson ale servis vyjde další raketu. Zkusila bych klidně Lidl.