Vyčistí prací gel Jelen skvrny od trávy bez předpírání?
Zdravím maminy, chtěla bych přejít na nějakou ekologičtější variantu praní a dívala jsem se na českou značku Jelen. Máte zkušenost s tím jejich mýdlovým gelem? Syn začal lézt a kolena u tepláků máme věčně od trávy a hlíny. Vytáhne to tyhle skvrny i bez předpírání, nebo musím stejně koupit nějaký dryák z drogerie? A co vůně, nesmrdí to moc po tom mýdle?
Ja používam jedine Jeleň už několik let, vůně šeřík je krásná. Na větší fleky stříkám ještě Jelen odstraňovač skvrn.
Jelena nepouzivam, takze tam neporadim, ale co mi funguje skvele na vsechny mozne detske fleky je perkarbonat. Staci objednat uplne obycejny a davat ke kazdemu prani (pokud peres na min jak sedesat, tak i s TAEDem) 👍
Jelena jedu mnoho let. Sedí našemu exematikovi. Beru univerzální, bez vůně a pak sušička. Za mě moc nepere. Na běžné praní dobrý, něco pustilo na ruční předeprání s jejich pracím mýdlem. Ale ty odolnější fleky ne. 🤷 Je ale možné, že tam dávám míň gelu mež bych měla.
U nas moc neprosel. Prala jsem s nim docela dlouho, ale pradlo proste nebylo tak ciste, nechaval v podpazi fleky od potu apod.
Kdyz jsem vyzkousela, ze diteti nevadi chemie, tak jsem zacala prat normalne v nejakem klasickem prasku a rozdil je dost videt.
Jelen je podle me účinnější prášek, ne gel. Ale to tak skoro vždycky. Ja jsem spokojená, fleky resim zvlášť.
Jelena nepouzivam, takze tam neporadim, ale co mi funguje skvele na vsechny mozne detske fleky je perkarbonat. Staci objednat uplne obycejny a davat ke kazdemu prani (pokud peres na min jak sedesat, tak i s TAEDem) 👍
@mysh_me Prosim Te, a na ten perkarbonat, to jsou ruzne znacky? Maji i v dm? A nasypes jen do bubnu, tj.nemusis resit konkrétní flek?
@mysh_me Prosim Te, a na ten perkarbonat, to jsou ruzne znacky? Maji i v dm? A nasypes jen do bubnu, tj.nemusis resit konkrétní flek?
@2veverka ano jsou ruzne znacky, ale me ty “znackove” prijdou zbytecne drahe… je to proste jednoducha chemicka sloucenina a da se objednat za par korun kilo. V dm jsem ho taky videla, ale s krasnym marketingem pani uklidproklid nebo koho, ktery zrejme dela vetsinu ceny 😅
Ano sypu ho do bubnu normalne k pradlu. Akorat zacina ucinkovat az na 60 stupnu, takze pokud peru na min, musim pridat jeste ten TAED (aktivator) - taky se da sehnat vsude kde ten perkarbonat. Pokud chci neco cilene vybelit, jako treba detske ponozky po hernicce, tak je dam do lavorku, prosypu perkarbonatem a zaliju horkou vodou, necham vypenit a nejakou dobu pusobit a pak to cele hodim do pracky. Ale jinak na ty bezne fleky, pokecana tricka, kolena od travy apod, staci to pridani do pracky.

Co se týče vůně, tak to musíš asi jen vyzkoušet. Ne každému sedne. Co se skvrn týče, tak si fakt poradí s lecčím, ale když už máš něco déle zažrané, tak to asi bude chtít předeprat nebo použít ještě něco dalšího na to. Zase úplné zázraky nečekej.