icon

Jaké umělé mléko je vhodné pro jednorázovou akci?

30. lis 2022

Ahoj holky! Poradite prosim, jake mliko podat pro jednorázovou akci? Plus jeste jakou flasku a tak. Mam dvoumesicni miminko, plne kojene. Nasla jsem toto: BEBA Comfort - tekute mleko 500 ml. To me prijde jako idealni varianta. Mate s tim nekdo zkusenosti? Diky!

klchudik
•
30. lis 2022

Napadá mě, co spíš zkusit mléčné banky? Než dávat um? 😊

zelenaesmolda
•
30. lis 2022

Pouzivala jsem ty tekute lahvicky uplne bezne nekde na cestach nebo venku,za me je to super.

jako_mala_holka
•
30. lis 2022

No aby to vypila... Třeba tuhle Bebu nechtěla ani dcera, a to byla na UM, vypadala pěkně hnusně, i ona na to koukala, co to je 😄 a to s jiným UM problém neměla, jen tohle nechtěla... Kdybys opravdu chtěla něco takového tekutého, tak mrkni na Babybio (to mi přišlo nejlepší) nebo aspoň Hipp, i tak je to loterie u kojeného 🙂

gbp
•
30. lis 2022

v porodnici sem davala Nutrilon. ale tezko rict, co kojene mimco na to no 😅 co odstrikat dopredu? dalsi vec je, jak to do nej nenasilne vpravit. lahev nemusi zvladnout, jestli to neumi. mela sem Medela Calma pro kojene deti, jinak se z toho saje. nebo po lzickach, panakem, strikackou pres malicek?

jana_zofie
•
30. lis 2022

Netusim. U nas to neproslo. Mala byla radsi hlady az do vecera. Zkouselo se UM i odstrikane materske. Lahcixku odmitla. Ale to UM se neztratilo a to jsem ho koupila klasicky krabici. Cely pulrok jsem v nem pak michala kasi. Co jsem tenkrat koupila nevim, ale bylo to hnusne. DM mi prislo taky ble. Synovi jsem potom koupila jednorazove Nutrilon, dal si neco z male sklenicky, takze vlastne uspech a chutove mi prijde slusne. Jenze... Co je slusne chutove pro dite, kdyz materske mleko mi prijde jako kekel? 😁

krisstina93
•
30. lis 2022

Nemůžeš odstrikat? Mě třeba kojena dcera láhev a UM vůbec nevzala a manžel si zas netroufal krmit třeba stříkačkou :D tohle budeš muset vyzkoušet předem.

jjasmina
•
30. lis 2022

Nemůžeš odstrikat? Musíte zkusit jestli láhev vůbec vezme, nicméně já nedoprucuji um dát, jednou jedinkrát jsem dala a poblila se a probrecela celou noc chudina no. Tehdy jsem zkoušela Nutrilon a již bych nezopakovala

jjasmina
•
30. lis 2022

@gbp panakem do dvoumesicniho mimi? 😃

autor
•
30. lis 2022

Diky za odpovedi! No vec se ma tak, ze jdu pristi pristi tyden na zakrok k doktorovi a budu cca 4h pryc. Coz je takova hranicni doba. Hlidat bude manzel a to UM chci mit pripravene jako jistotu, kdyby v tom kocaru, jak mam v planu, uz to synacek nevydrzel a zacal by hodne brecet. Tak at to ma vsechno co nejjednodussi, bo vytahnout z kocaru znamena prebalit, mozna i komplet prevlict, pokud by byla velka nadilka a pak ve finale jeste nakrmit 😆
Odstrikani mleka je taky varianta, ale rukou to nejsem schopna vyzdimat ze sebe tolik… a 1500 do odsavacky se mi na ten jeden den investovat nechce…
Kazdopadne mam v planu to mliko zitra koupit, vyzkouset jak mu sedne, a nejak to do pristiho tydne vychytat. Rikam si, ze dvoumesicni mimco ma jeste plne zachovaly saci reflex, tak by tu flasku na milost vzit mohl, co…?

autor
•
30. lis 2022

Mimichodem, kolik vam tak bezne vypijou dvoumesicni mimina?

jana_zofie
•
30. lis 2022

@jjasmina z vicka na davkovani sirupu mi to srkal ctyrdenni...

jannym
•
30. lis 2022

Odsavacka se da pujcit, u prvni jsem mela behem jednoho spuru problem. Zadala jsem do vyhledavace pujcit odsavacku v okoli a nasla neziskovku co poradala krome vzdelavacich kurzu a cviceno pro maminly s detmi i pujcovnu. Tak jako takovy tip.

kubesovaadelka
•
1. pro 2022

A mlickem neporadím, to prostě buď sedne nebo nesedne, na flašku bych se orientovala podle aspoň podobnosti savičky a dudlíku. Třeba pokud má mam dudlík tak flašku mam, jestli NUK tak NUK flašku. A ikdyž je to 2mesicni, tak i ti si umí vymrcet co chtějí 🙈😂 já mám doma tolik flašek, než jsme našli tu pravou 😂

felixfelicis
•
1. pro 2022

@jjasmina jasne. Daji se najit krasny videa, koukni🙂

gbp
•
1. pro 2022

@jjasmina dobre tak kaliskem 😄 pokud ti jde o to slovo
https://www.mamila.sk/cz/pre-matky/pomoc-pri-do...

veronikav31
•
2. pro 2022

nemáte poblíž nějaké centrum kde by se odsávačka dala půjčit nebo třeba nějaké maminka v okolí? já nekojila děti skoro vůbec, byli na UM od 14-21 dnů oba dva,takže vím co to je shánět lahvičku,um. u dcery jsme najeli na Nutrilon a u toho vydržela. U syna jsem zkoušela značky kvůli zvracení a ne vše mu chutnalo...takže co mu nechutnalo šlo pak do kaší. A upřímně,pokud koupíte klasickou savičku tak moc nepředpokládejte,že bude umět z ní pít,co značka to jiný tvar a jinak teče,pokud je zvyklé na prso,tak by to chtělo něco podobného prsu.

luciebol
•
2. pro 2022

Plně kojené miminko UM vůbec nemusí chtít. Je lepší po troškách odstříkávat a mrazit. Moje miminko dokonce nechtělo ani odstříkané mléko z lahvičky přijmout.

prejeta_zaba
•
2. pro 2022

To si po trochách odstříkej své mléko, můžeš nechat 24 hodin mléko v lednici a třeba po každém kojení trochu odtrikat a sesbírat tak 1 dávku, pak ji zamrazit a rozmrazit ten den. Určite ale zkoušej láhev miminu předem, protože ji nemusí chtít. Víc než co dám dovnitř, bych se zaměřila na to, v čem mléko dám.. má dudlík, že by aspoň trochu přijímal silikon? Mně kojené deti láhve úplně bojkotovaly a to jsme vyzkoušeli snad všechno na trhu... 🤦‍♀️

jjasmina
•
2. pro 2022

@prejeta_zaba přesně, naše malá neměla ani dudlik, takže nevzala ani láhev, by radši byla hladem

autor
•
2. pro 2022

Dudlik prave vuubec nechce 😅 tak to jsem zvědavá, jak to dopadne. Zitra jdu koupit ten vercajk a dam vam vedet, jak jsme uspeli 😆 diky holky!

jjasmina
•
2. pro 2022

No to jsem zvědavá, dej vědět 😉

autor
•
3. pro 2022

Tak holky! Malej vzal flasku i s mlikem na prvni dobrou 🙌🏼 dala jsem mu ochutnat jen par loku, aby si hosanek nezvykal, ale cucal krasne jako z prsa 😀 takze jsem klidna, a nemusim byt ve stresu 👌🏼 jinak zn. flasky je EasyStart. A mliko ta Beba Comfort tekute.
Jeste dotaz, nikde jsem to na flasce nevycetla: jak dlouho vydrzi otevrene v lednicce?