Proč dítě zvrací po mateřském mléce a ne po umělé výživě?
Dobrý den, dámy.
Prosím touto cestou o rady.
Můj druhý syn, 3 měsíce, po mém MM silně blinká. Pozoruji to od 2 týdne jeho života. Nejdřív jsem si říkala, že se prostě přebaštil, pak ale nastalo období skoro sucha a i to min množství MM vyblindil. Tak jsem musela (neměla jsem spíš už nervy) dát UM. No a světe div se, on najednou neblindil. A mimo jiné se i sám bez pomoci rourky vykakal (jooo s tim taky zápasíme. Nekaká sám, jen za pomoci rourky a stolice je příšerně vodnatá. Dle pediatričky se to upraví).
Jelikož prvni syn byl silný alergik na BKM, soju, vejce, ořechy, kokos a lepek, okamžite jsem zavedla eliminačni dietu na ořechy kokos soju vejce a začala si psát jídelníček. Z tohoto testu vyšly pozitivně ořechy ale nic jiného. ABKM to taky neni, to jsem si zase otestovala přes UM. Jsem z toho taková bezradná. Zažila to některá z vás? Co ste s tím dělaly?
Kdyby syn prospival a byl spokojené leč velmi blinkající miminko, neřešila bych to. Jemu je ale viditelně po mém mléce zle, krouti se, blindi, škyta,. Po UM je sluníčko. (Pediatrička: To je divný, hlen krev ve stolici? Né? No tak to neřešte. Krev i moč má dobrou, on z toho vyroste)
To je tak strašně frustrující! :,-(
Zkoušela jsi vynechávat i jiné potraviny? Blinká po každém kojení? Pokračovala bych v hledání, něco z toho, co jíš, mu zřejmě vadí. Co maso, zelenina? Jinak nevím, jestli jsi věděla, ale prý to, co jíš, se dostane do mléka až za 16-24h, u mě je to těch cca 20h. Takže když třeba něco sním k obědu, prcek to dostane v mléce další den dopoledne. Jako zdroj informací doporučuji Lídu Jiříčkovou, podle mě alergiím u kojenců dobře rozumí (sama si tím prošla u 4 dětí). Má web, skupinu na fb, placený kurz.
Ještě jsem slyšela variantu MM zahušťovat přidáním UM... Že některé děti prostě potřebují to mléko hustší (myslím, že to měla i moje neteř, ale byla narozená výrazně předčasně).

@marrat pokud mu vyhovuje um neřešte, mě zase po um malá blila jak šakal