18měsíční syn vyžaduje Sunar v noci, jak ho odbourat?
Ahoj,mám dotaz.Můj 18 ti měsíční syn vyžaduje za noc aspoň 2x sunar,ikdyž měl vydatnou večeři,když mu chceme místo toho dát čaj tak brečí,že chce sunar.Jak to máme odbourat?
Každé dítě je jiné. Když bylo našim dvojčatům 20 měsíců, také stále chtěli UM přes noc (ve dne už ne). Kvůli zoubkům jsem je to chtěla odnaučit. Paní zubařka to klukům vysvětlovala na kontrole. Hned jsem toho využila a v noci, když chtěli mléko, připomněla jsem zubařku a nabídla vodu. Sice se mi vzbudili, protože o tom diskutovali, ale napili se jen té vody. Časem už nechtěli ani tu.
Ještě bych poradila postupně ředit UM, aby to byla spíše voda než mléko. Tělo si zvykne v noci se nenasytit, ale napít.
Přeji hodně trpělivosti a úspěchu.
mas deti 16 mesicu jako ja 🙂 jak zvladas? v cem Ti pomaha manzel (krom toho um v noci- a to mu nevadi, ze se malo vyspi??)
chci napsat, ze kdyz jsem porodila druhou dceru, ta starsi (16 mesicu) mela jeste nekdy i tri (!!) sunary za noc... proste zlozvyk. odbouralo se to casem. a rekla bych snad i rychle, ve dvou uz urcite spala celou noc. ty dalsi dve deti za sebou (maji ted rok a dva mesice a dva a pul) uz vedu uplne jinak, dbam na rezim, protoze je to pak samozrejme jednodussi, ale to uz je vyvoj materstvi a zkusenosti, ktere jsem s temi prvnimi dvema nemela. mladsi rok a dva mesice je jeste stale dvakrat za noc kojen. taky si nevyberu, rvat ho proste nenecham 🙂 tak preju hodne sily, vydrz, zkus, jak psaly holky, nahradit vodou anebo casem najdes silu, kdy par noci budes vysvetlovat, ze mlicko je jen pres den a noc uz jen na spani. vysvetluj a pripominej mu to i ve dne. ale jeste bych stejne tak dva mesice pockala, nez bych to menila. zatim se sziva se sourozencem... citliva doba... za dva mesice nocni mlicko, za dalsi dva plenky, pak uz budete za vodou 🙂 na prarodice kasli... vezmi nazor, ale jednej podle sebe... nevim, kdo z nich ma zkusenost s dvei detmi za sebou
@verusky Já mám tak báječnýho manžela,že v noci vstával k malýmu,ještě předtím než jsme čekaly druhý,vůbec mu to nevadí,že vstává v noci,kolíkrát jsem mu říkala,že nemusí,aby se vyspal,ale on rád.Jinak dělá všechny běžný věci,přebalování,koupání,uspávání a kor ted,to máme tak rozdělený,že v noci vstávám já k mladšímu a manžel k staršímu.A většinou spí se starším v pokojíčku a já s mladším v ložnici.Co se týká plenek,tak s nočníkem moc nekamarádí,spíš když už tak si jde sednout na záchod,tam většinou jde hned ráno po probuzení,tak se vyčůrá,jinak přes den si neřekne.Když jdu já na záchod,tak mi musí asistovat a ví,že se tam dělá EE,ale ještě ktomu nedozrál,zatím to nechávám a začnem na začátku léta více natom pracovat.

@alboo Člověk by měl především respektovat potřeby svého těla, potažmo svého dítě...tedy mám-li žízeň napiju se, chci - li čůrat vyčůrám se, což také podle svého nejlepší vědomí a svědomí dělám a přijde mi to naprosto logické 😉 Mimochodem můj 28 měsíční syn v noci celkem pije a stejně vydrží nejít na záchod celou noc, takže přebytky očividně nemá a tělo jen dostalo to co potřebovalo.