Boj s krmením z lahvičky. Jak zvládnout odolávání dítěte?
Ahoj holky prosim o radu popripade jestli ste nektera zazila. Sme cca na treti tyden na um kojeni ted resit nechci tak prosim nestourat musela sem prestat. K otazce silene bojuju s malou aby se najedla z lahvicky krmim co dve tei hodky ze zacatku to bylo castejs co hodku nez si zvykla a jakztakz se to naucila. Vypije mi nekdy 60ml nekdy 80-90-110ml nejmin 60ml nejvic 110ml kazdy 2-3 hodky spis ty tri hodky vzdy kdyz spi pres den a vzbudi se tak ji davam jist a basti krasne ale problem nastava kdyz sme vzhuru a ma tri hodky od posledniho krmeni tak udelam mliko chcci ji dat a zacne rev vyplivavani mlika i savicky krouceni hlavou vztekani po chvilce boje se chyti a vypije neco
Musim stat u digestore a pohupovat na netu sem nasla ten figl a docela to funguje jenze az po tech scenach
Nevite co stim? Myslite zw je to jen prechodny a prejde to? Mam lhvicku tomme tippe krasne z ni pije v noci kdyz se vzbudi budi se kdyz usne v 19:30 tak se prvni budi v 1 a pak co tri hidky a to krasne bez rvu se prisahe a basti problem mame jen pres den ze zacatku tri dny byl sileny rev pak se to uklidnilo a ted zas taklen bojuju. Mela sem sunar myslela sem si ze ji treba nechutna tak sme na kendamilu. Sem v silenym stresu z toho ze je neco spatne porad hledam ruzny diskuze jestli to neldo taky nezazil a neuklidnilo se to. Na vaze mi za ty skoro tri tydny nabrala 400g takze v nabirani problem neni( prosti pondeli to bude tri tydny) savicku se mi menit nechce protoze fakt kdz v nici pije tak krasne nebo kdyz ma svoji naldu dobrou tak taky
Predtim sem zkousela od suavinexu a tu nechtela vubec sty ji to vzbec neslo. Pak me napadlo ze treba ji vadi ze je slaby prutok tak sem dneska koupila ten stredni prutok co je od tri mesicu maly za tyden jsou tri mesice no a to ji vadilo to ji teklo z pusinky nestihala asi polikat. Je ze ja uz sem fakt zoufala a ve stresu jak spu ty sceny pokazdy kdz dojde na krmeni tak se modlim at se hned beze rvu a proseni naji. Podotykam sem v klidu broukam ji rikam ji ze je sikulka delam na ni naminami to taky zabere ale to zacatecni odmitany vystrkovani savicky rvani lrouceni hlavou zazila ste nektera a uklidnilo se to? porad nad tim premyslim
Dekuju za odpovedi
@krystofovaa ale ona mi to dela i pres den ze odmita co ty tri hodky co jo to davam
Treba nema hlad. Zkousela si pockat delsi dobu?
Já bych taky řekla, že nemá ještě hlad, proto to vyplivuje... A v noci se ti budí sama co ty 3hod nebo ji budíš?
@anita003 jo prave ze budi neni ani v polospanku ale proste mi vrci knuci dokud ji nevyndam a kouka na me u krmeni kdyz iz se blizi ze nechce oak zas usina treba ted sem dokrila a krasne vypila poprvi 120ml jindy da od tech 80-110 (110 fakt vyjmecne) a za cca tri hodky se zase vzbudi sama
Pres den si klasicky cuca pestucku dudlik nema ale jakmile u toho zacne sat mlaskat tak hned delam mliko ikdz neni treba interval 3h kdxz nechce nenutim a nabizim az za ty tri hodky no a bud vezme bez problemu nebi boj kdy rev zapinam digestor pobrukuju pohupuju a pak se uraci pit
@elesse ja doufam ze zadny nema prave toho se bojim
Ale meli sme kdz sem kojila problem se zacpou aspon na pohotovosti to tvrdili tak sme dva dny byly v nemocnici a tam ji delali ruzny vysetreni je to mesic zpet kdyz sem kojila to si rikam ze kdyz ji delali ultrazvuk bricha ze by preci videli ne kdyby bylo neco spatne
@elesse je ze ja se bojim ze si rekne treba za pet hodin a sni treba tech 60-80 coz je oak malo po tolika hodinach
Ted treba sem ji davala po 2,5 protoze v osm vyjizdime k dr tak sem to zkusila a z nucenik vypila 30ml ale chtelo se ji spat vstavala o hodinu driv nez vzdy tsk bylo videt ze je unavena
Tak schvalne ted v 8:30 mame doktora a pak v 9:30 dalsiho tak semnzvefava jestli se bude hlasit ikdz to prijdem do trech hodin a vetsinou kdyz sme pryc tak pak jist chce
@simca128 moc to hrotíš, i z těch popisků je vidět, jak jsi vystreslá, zkus se uklidnit a malou nechat taky v klidu, krásně přibrala, tak ji nech, až si o jídlo řekne sama, já bych Tě taky zabila, kdybys mě vzbudila na jídlo a já chtěla spát, navíc lít do děcka po 2,5 hodinách, když si neřekne, že jdete k doktorovi taky není obvyklé, aby ji z toho ještě nebolelo bříško.
@2hanah kde pisu ze sem ji vzbudila? Ja ji na jidlo nebudim
Kdz bych se vratila az v 11 tak logicky ji najist musim dat nez ji od peti rana nedat najist
Jasne cekat az si rekne kdz si vlastne nerika takze budu ji podle tebe krmit treba jednou za pet hodin co si rekne po 60ml teochu blbost ne
Tak bude pit jednou za 5 hodin 60 ml, porad nevidim problem… za tyden vude put treba 100 ml po 2 hodinach nebo taky nekdy jindy neco jineho… zkus si sama dat po 3 hodinach vzdy hlavni chod. Taky nebudes mit hlad. Ale jestli nechces, jinou tadu nemam. Mas miminko, ne chovnou husu
Zkus fakt udělat den jenom podle ní, bez nucení jídla... Já to mám s malou stejně, v nějakou část dne nevypije skoro nic a pak zas už jednou vypila dokonce 150... Třeba dneska se vzbudila na jídlo ve 4 ráno, vypila 120, potom mrčela v 7, ale to si dala jenom 60, pak chtěla spát v 8:30, tak jsem si říkala, jestli se nechce ještě dojíst, ale dala si jenom asi 20... No a teď ještě spí... Ale fakt se mi osvědčilo nechat ji hladovou déle, když třeba jdeme ven a vrátíme se po 4 hod, tak si dá s chutí... Neříkám, že nebyly dny, kdy mě to nestresovalo, ale nakonec jsem uznala, že něco pije, tak hlady neumře 😉
@anita003 ja se bojim toho ze by zhubla kdyz sem kojila byl pak problem ze nenabirala stresovala sem se a al sem o mliko prisla
My kdyz sme venku tak sotva hodinu to se vzbudi a rve a to v tu dobu pak ji krasne
Ale rikam si ze co kdz si nerekne o jidlo ? Ja se prave bojim ze si rekne za delsi interval a vypije malo a zacne hubnout
@simca128 skončila jsem úplně stejně, na dvouměsíční prohlídce přibrala málo, takže jsem ke kojení přikrmovala, až jsem před 3. měsícem přestala kojit úplně... A jak říkám, někdy po 3hod vypije 60, někdy po 4hod 120... A včera jsme byly na 3 měsíční kontrole a přibrala hezky... Takže i když je to těžké, zkus nestresovat, pokud za celý den vypije aspoň něco, hubnout nebude 😉
Holky ja se prave bojim cekat ty ctyri hodky bojim se ze si za ty ctyri hodky nerekne a ja to budu stejne do ni nutit prave
Mam porad v hlave kolik by zhruba mela pit vim neni tabulkova to chapu ale prece za den kdyby pila napriklad po peti hodkach a vypila 300ml tak to je preci strasne malo a stoho se prece neda nabirat ne? Ja proste se bojim ze se nebude hlsot o to ze ma hlad
Kolikrat az silene cucala rucicku ze sala pak brecela tak sem ji nabidla a stejne bojovala
Nejlip ji proste v noci pres den je silenej boj
@anita003 me prave i dr rek kdyz sme byly pred tema trema tydny na kontrole at dokrmuju a ja byla stoho tak vyrizena a mliko mam pryc pritom mi pribirala nadherne kdyz sem kojila a oak byl zlom ze nic tak rek at dokrmuju
Ja se prave bojim ze treba za tyden jak ji taklen malo ze nic nenabere a doktor to bude zas resit a ja totalni stres stoho on nas uz poslal na tolika vysetreni ja treba zminila je mela strup v pupiku a on nas hned poslal ze ma kylu a kdyz sme sli na vysetreni tak rikali ze nevedi kde vzal ze ma mala kylu ze ma v poradku pupik. Nebo nas poslal ze ma nal selest tak sem jeli na vysetreni a tam az doktro nadaval ze nechape proc nas posila ze vetsinou miminka maji vsechny a vyrostou a po vysetreni maly rek ze ona tam ale nema vubec nic. Nebo mela novorozeneckou zloutenku tak ji kazdy tyden bral krev jeste ted k nemu chodime na tu krev ale to uz knemu du po 14dnech rekla sem ze tydene ji brat krev nechci proste coz i v nemocnici kdz sem volala ze nam bere tak casto krev nadavali ze on tenhle dr to proste dela ze to snim uz resili. Zmenit doktora bych chtela jenze tady je to proste bida jsou tu dve dr jeste ta jedna prej nebere a ta druha je vyhlasena ze je silena co se tyce reseni neceho
Takze zatim setrvavam u nej a dojizdet az do velkyho mesta od nas prave s malou se mi nechce ale cim dal vic otom premyslim ze se porozhlidnu po dr dal a budu dojizdet
Třeba ji v tu chvíli začne trochu bolet bříško nebo je v nepohodě z něčeho jiného, nemusí to souviset s jídlem... často, když se jí, tak se hýbou střeva a některé prcky to ruší, to je i při kojení. Pokud ještě má trochu žloutenku, tak obecně málo jedí (i když naopak se musí jíst hodně, aby se žloutenky zbavily). Já si s krmením prvorozené taky užila, i když jsem měla opačné problémy (jedla hodně MM, ale přibírala málo), ale ono to časem přejde a člověk bude víc v klidu, ty začátky jsou stresující.
@simca128 tak třeba po delším spánku bych asi nabídla a viděla bys, jestli chce, nebo ne... Pokud ne, dala bych, až začne být protivná... Já třeba dneska a pak dávala až 11:30 a to už měla hlad, ale zase co 30s řvala jak na lesy, neb hltala a polykala při tom hodně vzduchu, ale když si odvezla, pak zase chtěla pít, ale vztekala se fakt co chvíli... Chce to fakt vychytat co znamená, že už nechce pít a kdy ji jenom bolí bříško...
@anita003 no my mame tak ze se pravidelne budi kolem ty jedny vetsinou a pak po tech trech treba dneska bylo usla kolem 19:30 a vzbudila se kolem 1:30 ted nevim presne ale vzdy je to ten cas podobny od tech 0-1 a pak se budi uz co tri hodiny nekdy vyjmecne co dve tamze dneska 1:30 a vypila 120ml voz sem se divila a pak v 5:00 a to vypila 110ml taklen hodne dvakrat zasebou vypila prvne a pak vstavala v 6:18 knukala tak sem si rikala ze by mela hlad protoze junak vstava fakt pravidelne v 7:30 tak sem ji nabidla a nechtela tak sem nenutila protoze i me to prislo brzo nabidla swm az v tech 7:30 protoze sme sli k doktorovi a nevedela swm kdy se vratime protoze u jednohi sme meli byt v 8:30 a u deuhyho v 9:30 takze by sme byly doma cxa v 11 a to mi prislo dlouhy aby od peti nejedla a to snedla v tech 7:30 30ml zas s nucenim a uhybanim protestem
Nakonec sme k dr nejeli protoze tu nasnezilo a namrzlo tak to klouzalo tak sem jeste nabidla v 8:45 to zas s nucenim a dala si taky 30ml
Tak sem ji nechala byt pak byla protivna a ja mam takovou prenosnou postylku ve ktery spi pres den tak sem ji do ni dala a nabidla mliko a to uz si vzala krasne bez protestu v leze vypila 80ml
Tal sem se divila ze chtela taklen v leze jist usla mi na dest min pak sme si hrali a kolem pul druhy vzdy usina zas a byla zas protivna jako kdz chce mliko zuzlala zas ruku jak kdyz saje tak sem nabidla opet mliko v postylce kdyz lezela a vzala si ho hezky bez problemu a zas vypula tech 80ml tak bud byla unavena tak se napila jak lezela v postylce nebo mela fakt hlad
Vse si zapisuju at mam prehled a ted od pul deuhy vypila celkem 430 tak sem zvedava kolik jeste a kdy vypije do 19:00 protoze v 18:30 ma koupani a spanek jakmile v ten cas se tohle nedodrzi je silene protivna
Ja fakt doufam ze pak zscnw pit v pohode ale stejne az v utery pujdeme k dr poprosim ho at nas posle na naky to vysetreni jak ji malo ale nevim jaky se delaji

@simca128 spíš bych řekla,že je asi unavená a jíst prostě nechce