icon

Jak poznám, že umělé mlíčko vyhovuje?

msimankova
8. kvě 2016

Prosím o radu - bohužel nemůžu kojit a z porodnice jsem odcházela s Nutrilonem, dcerce je teď 7 týdnů a poslední dny měla hodně nafouklé bříško, stolici obden už od začátku a hodně plakala. Už jsem dávala i hodně Espumisanu a Pupík, bylo mi jí líto a rozhodla se pro změnu, takže teď máme Babydream PRE z Rossmanna. Bez Espumisanu, bříško poloviční, ale přijde mi, že nezasytí, už po dvou dnech musela dostat o jednu dávku víc a stolice je dvakrát za den, oproti dřívějšku divně páchne. Chápu, že to je také reakce na změnu a musím počkat, ale nevím, jak poznat, že mlíčko sedí... Děkuji za zkušenosti!

Strana
z7
monikagurthova
16. čer 2016

@msimankova jako upřímně s jídlem bojujeme co se Eli narodila občas uz me z toho jima beznadej....docela se děsím prikrmu.

msimankova
autor
21. čer 2016

@monikagurthova tak jak jste na tom, holky?

monikagurthova
21. čer 2016

@msimankova hele parada. Od te soby co jsme na Hippu tak super mala papá 3-4 hodiny pres den pěkne svých 130 a v noci vydrží 5-6 hodin. Takze Nutrilon šel do světa a mala je spokojena 🙂 Diky bohu mam uz doma spokojene sluníčko 🙂

msimankova
autor
21. čer 2016

@monikagurthova super! 🙂

monikagurthova
21. čer 2016

@msimankova jojo hurá 🙂 akorát ty večery ma těžký ☹ ale do maturity to delat snad nebude

stastnablcha
27. čer 2016

ja som presla asi vsetkymi mlieckami a trhu pri prvom synovi a mam pocit ze nic nepomahalo, strasne dlho sme boli na rektalnej rurke... nemohol si poprdkat a stolica stale zelena - no priserne... nespala som hadam toho pol roka viac ako hodinku v kuse..
ale ked ma babo stolicu denne, nepreplace celu noc, uz to berem ako uspech. pri tretej sme isli z porodnice s tym ze som kojila, ale do 3 mesiacov sme zas presli a UM - amilk bifido a zatial faj.. aj ked popravde mi epride ze by som kontrolovala palmovy olej a podobne veci. mam za to ze ked je mlieko na trhu tak asi ma vsetky schvalenia ktore ma mať, ja som chcela len viac probiotik a vitamin d, inak je to cisto o tom co dietatu sadne...

lenatu
27. čer 2016

Ahoj holky, tak na to jak jsem tu na začátku června vychvalila Sunar Prémium tak jsem zase v koncích, máme ho přes měsíc a zase začali stejně problémy jako u Beby..☹ bolení, je protivnej a dokonce začal ublinkavat..s kakanim mu musím pomoct rourkou a má na začátku Zelenej tuhej špunt a pak už tužší vajíčka..dáváme fenyklovej caj, laktobacily,kapičky na bolení a bez úspěchu..☹ Máme zase měnit UM? Četla jsem dobré recenze na Hami, ale nechci z něj dělat pokusného králíka :-/ máte někdo zkušenost? Děkuji za rady a za případné chyby se omlouvám (píšu z mobilu) moc děkuji 🙂

kaja2016
27. čer 2016

@lenatu moji dcerce funguje hipp HA. Sice obcas lehce ublinkne, ale kadi obvykle sama. Mozna uz jsem to tu psala.

lastom
5. črc 2016

Tak to je jednoducha odpoved, ked dietatko este ani nedopije mliecko a uz zaspi. My mame 3 deti, dve uz mliecko nepiju, ale najmensi este stale potrebuje kazde rano a vecer amilk bifido a po jeho konzumacii je maximalne spokojny. Naopak, su znacky, ktore nam vyslovene nesadli a vtedy to deti okamzite odmietli pit. Takze treba skusat

msimankova
autor
7. črc 2016

@lenatu mne v lekarne ohromne vychvaluji ten Amilk, mozna o nem budu premyslet po 6 mesicich. Kazdopadne po mem pokusu s Babydream jsem se vratila k Nutrilonu a zatim porad naprosto v pohode, bez niceho. Osobne si myslim, ze UM nesedi uz kdyz se musi pridavat cokoliv krome caje ci vody. Ze zacatku jsem male pridavala do mlicka Espumisan, ale nepomahal, asi pak fakt pomohl ten muj pokus. Ale je fakt, ze mam stesti, protoze jsem toho zatim moc resit nemusela.

lenatu
14. črc 2016

@msimankova přešli jsme na nutrilon pronutra a je po problémech, laktobacílky ale dávám pořád (kvůli změně um). A to jsem z toho nutrilonu měla největší hrůzu 🙂. Tak uvidíme..aby zas za dva týdny to nezačalo znova 😀 ale doufám že už ne 🙂

monikagurthova
16. črc 2016

Tak Eli mi na Hippu vydržela měsíc a uz ho plive, zjistila jsem, ze ji vadi stejna chuť, takze výměna by byla zase jen řešením na měsíc. Takze po poradě s doktorem dávám do dávky trosku kasicky jen ns chuť, holky malem mi to, s prominutím ale jinak to napsat nejde, sezrala i s láhvi 🙂

comadreja
17. črc 2016

@monikagurthova A kolik je Eli a jakou kašičku?

heduska82
17. črc 2016

@babanci tak ono nejde ani tak o palmovy olej, ale o mnozstvi bilkovin, ktere mleka obsahuji....a takovym mrnousum strasne moc zatizi ledviny, protoze kravske je proste urcene pro telata, kozi pro kuzlata. Je to asi divne, ale ani na techto radoby prirodnich mlekach nic zdraveho pro mimina neni. A urcite se nechci hadat, to jen pro upresneni. 😉

babanci
17. črc 2016

@heduska82 Já si to taky myslím. Proto jsem taky vpředu psala, že umělé mléko nevyhovuje vlastně žádné. Své děti jsem tím nekrmila,moje vnučky jsou taky jen kojené. Ale někdo holt tu možnost nemá.

terezasm
17. črc 2016

Syna nutrilon ucpaval a trpel na prdiky. Vyzkousela jsem babybio, hipp. Jedine co pomohlo bylo babylove bio z DM. Od te doby ma kazdy den stolici a brisko uz ma v poradku. Zaroven jsme zacali od ukonceneho 4. mesice prikrmy a i mozna to pomohlo.

lucykal
17. črc 2016

Malá měla od 3m kdy byla jen částěčně na MM neprospívala a jáho měla velmi málo. Na Prebebě poté BEBA HA a kombinace HAMI na zácpu (měla ji z železa) a spokojenost. BEBA HA má doted

kaja2016
17. črc 2016

@babanci @heduska82 a tak ja si zase myslim, ze to je prehnane, ze zadna umela vyziva neni vhodna. Priroda take dela "chyby" a verim tomu, ze jsou maminky, ktere neprodukuji to prave orechove pro sve deti. Ja treba kojena byla a mam alergie, jsem porad nemocna. Podivejte kolik zen nemuze otehotnet.

heduska82
18. črc 2016

@kaja2016 ja nepsala o nevhodnosti um, obe deti byly na um, mladsi dokonce na tom najdrazsim pro alergiky. Ja psala o nevhodnosti tech zvirecich pro mimina.

kaja2016
18. črc 2016

@heduska82 aha, ja myslela, ze umela vyziva se vyrabi ze zvirecich mlek. Vim tedy ze v zahranici existuje ze soji. A jakou vyzivu mas tedy na mysli?

heduska82
18. črc 2016

@kaja2016 to jo, ale dat miminu mleko primo od kravy je blbost...napriklad... mleko urcene pro kojence je upravene primo pro nej.

monikagurthova
18. črc 2016

@comadreja Eli bude za tyden 4 měsíce koupila jsem ryzovou kaši od Hippu protože pije od te značky i mléko. A v pohodě. Kaši jako takovou ji dam az za tyden a hlavne budeme najíždět na prikrmy protože nam jde tvrdě po jídle 🙂

comadreja
18. črc 2016

@monikagurthova Tak to je dobře...nejhorší je fakt, když děti nechtějí jíst nebo mají nějaké ty trávicí problémy, že..

monikagurthova
18. črc 2016

@comadreja je to tak my bojovali s jídlem od narozeni ted jsem rada ze uz poznám co se děje a muzu pak reagovat

kaja2016
18. črc 2016

@heduska82 no taky bych rekla, ale uz jsem tady cetla, ze to nektere maminky delali drive (maminky konikovskych maminek) a miminko prospivalo lepe nez na sunaru. Samozrejme tady muze kde kdo napsat cokoliv, co ani neni pravda, ale zase bych se nebranila tomu, ze to treba je fakt pravda. Jinak to da rozum, ze kravske mleko patri telatku a ne cloveku, ani tomu dospelemu, no jenze my lidi si narokujeme z prirody uplne vse.. 😠 Ale tak to sem moc nepatri...

lenatu
19. črc 2016

@monikagurthova my taky dáváme do mlička lžičku košíčky jinak by to nejedl a na doporučení Mudr teď testujeme mrkev..a 4 m jsou nám až za 11dní. Ale když prostě nechce tak nechce..a to mu tu mrkev (zatím sťávičku) ještě beru aby to bylo 2-3 lžičky jinak by mi to snědl celý 😀 a papáme lžičkou a naprosto bez problémů ještě si mlaská 🙂

msimankova
autor
20. črc 2016

@monikagurthova inspirovala jsem se a koupila ryzovou kasi. Mame cerstve 4 mesice, zkousim mrkev, zatim Luca moc nevi, co s ni, a vypada, ze uz ji mlicko nestaci, tak ted vrznu lzici kase do nocniho a uvidime. Jeste ji davku zvedat nechci, protoze je cvalik, a hlavne mnozstvi je asi v pohode, spis ji to uz nezasyti na dele, nez 3 hodiny a v noci uz se budi vic. Vstric novym pokusum 🙂

monikagurthova
21. črc 2016

@msimankova hodne štěstí 🙂 je to s nima taková detektivní prace 🙂 my zkusíme mrkev za chvili ale řídkou do lahve lžičku ji zatím cpát nechci.

monikagurthova
21. črc 2016

@msimankova tak lžička byla tvrdé mi šla dneska po obědě tak dostala trosku mrkvove stavy, teda to byla reakce chytla mi pusinku lžičku a odmítala pustit, když jsem štábu odnesla mohla se zblaznit....ale pak vypila mléko i bez kase.....i když vecer se trosku kroutila mela prdiky....

msimankova
autor
22. črc 2016

@monikagurthova u nas zatim reakce na lzicku a jidlo nic moc a dneska mi Luca vyprskla cuketu az do vlasu 🙂 I po te trosce mrkve ma trochu zacpu a trocha kase zabira na zasyceni... Boze... 🙂

Strana
z7