Jak poznám, že umělé mlíčko vyhovuje?
Prosím o radu - bohužel nemůžu kojit a z porodnice jsem odcházela s Nutrilonem, dcerce je teď 7 týdnů a poslední dny měla hodně nafouklé bříško, stolici obden už od začátku a hodně plakala. Už jsem dávala i hodně Espumisanu a Pupík, bylo mi jí líto a rozhodla se pro změnu, takže teď máme Babydream PRE z Rossmanna. Bez Espumisanu, bříško poloviční, ale přijde mi, že nezasytí, už po dvou dnech musela dostat o jednu dávku víc a stolice je dvakrát za den, oproti dřívějšku divně páchne. Chápu, že to je také reakce na změnu a musím počkat, ale nevím, jak poznat, že mlíčko sedí... Děkuji za zkušenosti!
@babanci proto je potřeba když uz tak hledat to nejlepší ja přečetla složení snad na všech s ta futura je dráha ale nejlepší málo cukru žádný palmový olej. Jasne je to náhražka ale nedá se svítit bohuzel ☹ kdyb to šlo kojim ale nebylo a rozlojit se neslo zkoušela jsem to tyden kdy mi dítě brecela hlady a u prsu co 30 minut proste najednou ani kapka musela jsem
@msimankova My tohle řešili před třemi týdny, já musela ukončit laktaci ze zdrav. důvodů a začali jsme s Bebou Comfort, prvni tři týdny ok, ale pak měl malej strašnou zácpu a bolení. Mudr doporučila Nutrilon Comfort a strašně brečel (nechutnalo mu to a měl tmavě zelenou pěnivou stoličku), teď jsme 14 dní na Sunaru Prémium a bříško už nás netrápí (skoro) a kakame každý den bez problémů 🙂 Uvidíš jak vám to sedne, mě od Sunaru všichni odrazovali a je nám na něm nejlíp 🙂 Holt se to musí zkusit 🙂
@monikagurthova tak my máme s dvojčaty mlíčko babylove BIO z DM a naprostá spokojenost...máme 5 dávek denně, malý pije 170,někdy i víc,malá většinou 150-170 a taky jsme ze začátku hrozně bojovali s dávkami a tabulkami a atd...jednou jsme jim dávali papat po dvou hodkách, někdy po 3...prostě jen zaknourali a my už honem udělat mlíčko...a výsledek upili jen půlku a pak nic...takže nastal tvrdý režim, kdy jídlo až za ty 3-4 hodinky přes den a v noci se mi budí jen jednou kolem 3-4...ale zdá se mi že čím jsou starší a začínají se zajímat o okolní svět ,tak si o to jídlo tak neříkají...vydrží mi klidně i přes 4 hodinky a v klidu...takže si myslím že si ty časy a dávky časem ,,sednou,, sami...ale samozřejmě každé mimčo je jiné...
@marfuska1987 ještě doplním že malý měl porodní váhu 2 400g a ve 3 měsících 6 400g - dr nám neřekla nic že by přibíral moc, jen teda pil víc než je tabulka 🙂 a malinkatá porodní 2 750g a 3 měsíce 5 700g...za 10 dní máme 4 měsíce tak jsem zvědavá kolik to bude 🙂
@marfuska1987 jako mala co ma ten tvrdý režim konečně začíná pít jak ma. Ono nejde o celkovou váhu ale o rychlost pribirani a jak říkám mala je rizikovka na cukrovku dělají nam vždy do poradny odběry a ted mela cukr katastrofální takze nedá se svítit musí se naučit pravidelnosti a proto jsem ji třeba ted po těch 4 hodinach vzbudila protože pravidelnost musí byt na obou stranách a jak krasne vypila co mela. A je spokojena
@monikagurthova taky už mi došla trpělivost a nedávám dřív jak za 3-4 hodinky, jednu dobu jsem nedělala nic jiného než mlíčko,papat, mlíčko a papat a pořád dokola...až jsem si řekla dost a ono to překvapivě šlo i bez pláče 🙂 cukrovka není sranda a pokud má k tomu dispozice tak musí člověk být nekompromisní a dodržovat čas a dávky...malá si zvykne a sama si pak řekne za ty 4 hodky že chce papat...
ahoj, já jsem kojila 2 měsíce, pak jsme přešli postupně plně na Bebivitu 🙂 a nikdy žádné potíže nebyly. Já jsem zase Nutrilon nechtěla - v poradně jsem viděla děti, které na tom byly, a to byly teda cvalíci 😖
Za mé mámy byl jen Sunar nebo nic. Ale já ho jako malá nesnášela, tak mi máma převařovala kravské mléko a dávala do toho dětskou krupici. Dnes by to bylo považováno za strašně a nepřijatelné, ale mě po tom nic není, žádné alergie, žádné nemoci. Ségra byla kojená do roka a je dyslektik a astmatik s alergikem a občasným atopikem....
@monikagurthova Tak to je fajn, ze to pujde! Ja teda v noci malou budim taky, cca 5 hodin od vecerniho krmeni a pak vydrzi dyl, ale je to jedinej delsi rozestup.
Kravske mleko s krupickou pro novorozene miminko? A nebylo to az po nejake dobe, nebo jako prikrm ?Nedokazu si predstavit, ze by novorozenec dokazal stravit krupici.
Jinak ja muzu doporucit ty HA od jakekoliv znacky (hypoalergeni], delaji mekci stolici a plyny se timpadem nikde nezasekavaji 😉
Za mojí babičky se děti od narození krmily jíškou
@monikagurthova dcerka má 4 měsíce, od narození je na UM Hipp a pije po 3 hodinách pořád. Od cca 2. měsíce 100ml a tak to je i nadále. Zkoušela jsem prodloužit intervaly tím, že jsem jí dala třeba 170ml nebo i 200ml, ona to vypije, ale za 3 hodiny chce zas a nebo ublinkává, takže zůstávám dávat 100ml a každé 3 hodiny i v noci.
@marfuska1987 Jo, ja mam stejnou zkusenost, ze je miminko spokojenejsi, kdyz se krmi nejdriv po 3 hodinach. Navic jsem pak nekde cetla, ze umela mleka narozdil od materskeho se dyl stravuji, takze driv jak za 2,5 hodky neni vubec vhodny. Takze se mi to potvrdilo.
@kaja2016 ublížit asi ne palmový olej je kromě futury ve všech UM. Je to spis o přesvědčeni my ho doma odmítáme. Jinak bych ten good sleep dávno zkusila
Tak u nas režim 4 hodiny vydržel jen 4 dny a pak Eli začala byt neklidna a po 2 hodinach ji krucelo v bříšku takze jsem se naštvala a místo nutrilonu (ať mi nikdo neříká ze neni hladový po 2 hodinach vypila svých 130!) jsem koupila Hipp uz mi vypila 3 lahve (2 v noci po 3,5 a 4 hodinach) a ted rano se vzbudila jindy než jsem ji prevlekla uz křičela hlady a ted pohodicka sluníčko a papat az za pul hodiny po probuzení. Tak doufám, ze to vydrží uvidime přes den. Včerejšek byla katastrofa najedla se hodinu dobrý a pak křik a kruceni v pupíku. Ona víc jak 100-130 nevypije a mam pocit ze po tom nutrilonu mela porad hlad. Manžel sice protestoval kvůli palmovemu oleji ale jsem mu řekla, ze Hipp ma na to svoje Bio farmy plus ten Hipp je bio a ať se rozhodne jestli chce doma ukriceny hladový dítě tak jde na mateřskou on ze ja toho mam plne zuby! Tak uvidime modlím se aby ji to sedlo ale koukám ze uz jen ta konzistence je taková hutnejsi. Proste našemu miminku Nitrilon nestačí je to vetsi jedlík potřebuje hutnejsi mléko. Sice vím, ze nejvic zasytí sunar, ale ten je moc sladký ten nemůže ☹ jinak uz bych ho dávno koupila. Kdyby náhodou jaké mléko je jeste takové z těch hutnejsich co lépe zasytí?
mě na školení výživová poradkyně říkala, že víc než palmový olej vadí palmový ztužený tuk.
Do Um se přidává proto, že v MM je kyselina palmitová, která pomáhá trávit právě ono MM (proto se rychleji stráví než umělé mléko) a je také obsažena v palmovém oleji. Co je na tom pravdy, nevím, ale protože je můj syn od cca 3.M na umělém mléku také s palmovým olejem, vyžádala jsem si u pediatra rozbor krve, poměr všech živin a funkcí má v naprostém pořádku 🙂
@astyna To bylo spis takove zvolani nez dotaz 🙂 Ale od druhého měsíce si to už dokážu představit s tou krupičkou. A to mamině doporučil doktor?
Jinak musím říct, že mě trošku štve, jak se na všech umělých mlékách píše, že samozřejmě nejlepší pro miminko je mateřské mléko a že toto je jen horší alternativa v případě nutnosti. Je mě jasné, že to tam je kvůli tomu, aby je nějaká mamina, co kojit může, pak nežalovala, že přešla na umělou výživu a dítě je teď nemocné. Ale upřímně nemyslím si, že by současná uměla výživa byla horší než mateřské mléko. Pochybuju, že průměrná žena má ve svém mléce tolik vitamínů, probiotik, atd. a ještě v tak vyváženém poměru. Ten tlak (spíš laické veřejnosti než lékařů) na to, aby ženy kojily mě přijde přehnaný. Myslím, že tam hraje roli spíš to, že spousta maminek je hrdá na to, že kojí a jak dlouho, atd.
V USA by si to netroufli tam naspat, tam je možné zažalovat kdekoho za co 😀
Ne, mojí mámě radila Sunar - já prý potom z toho kadila krev, prý pokračovat, to se poddá. No tak si máma poradila sama 🙂 Pak, když čtu, co vše z toho může být, tak se jen pousměju a vzpomenu na sebe 😎
Ja mam doma asi otesanka☹ mléko sedí ale stejne hlad co 2 hodiny.
já dávám malému Bebivitu - nyní v 7,5 měsíci mu míchám 220 ml vody + 7 odměrek, je to dost syté. I s příkrmy mi přibírá cca 800 gramů měsíčně. Je to mléko dost syté nebo jen to jen voda? To bych také měla brzo hlad.
Krmím ho co 2,5h, a je to jedno, zda je po obědě (maso + zelenina) nebo mléko.
@astyna Nutrilon to byla voda to se hlásila po hodině. Hipp je mnohem hutnejsi, ale pokud je vzhůru hlásí se co 2 hodiny pokud spi tak 3,5-4 hodiny. Dat ji víc v odmerce si neteoufnu aby jsem ji nezabetonovala konečně ma normální nezapachajici stoličku krásný michany vejce.
@monikagurthova no ja se priznam - davam Nutrilonu proste o pul odmerky vic, ale mala ma od narozeni spis tekutou stolici, takze ted dobry. A nechapu, ze i koliky zmizely, ze ji to dela dobre...
@msimankova ja jsem to jednou zkusila u toho nutrilonu a mala se mi po tom pozvracela tak strašně ze uz to nikdy neudělám...ten Hipp ji děla dobre (musim ten Nutrilon prodat mam tu 2 ne otevřena balení a vyhazovat to nebudu 🙂) jen mela dneska tužší hovinko ale to ma po všech UM když nevypije pres den víc fenykloveho čaje a na ten mi dneska prdelka. Jinak dneska ukázkové papala po 3-4 hodinach tak snad se to nějak upraví samo 🙂
@monikagurthova koukam, ze si nekdy delam hlavu a v podstate nemam problem vubec zadnej... Jinak bych ti i od Nutrilonu pomohla, ale pouzivam obycejny.

@monikagurthova Jasně, říkám, že se může stát, že vlastní mléko není a to pak nezbývá než podat náhražku. Ale vždy je to náhražka. Přečtu si složení a nestačím někdy žasnout.