icon

Jak poznám, že umělé mlíčko vyhovuje?

msimankova
8. kvě 2016

Prosím o radu - bohužel nemůžu kojit a z porodnice jsem odcházela s Nutrilonem, dcerce je teď 7 týdnů a poslední dny měla hodně nafouklé bříško, stolici obden už od začátku a hodně plakala. Už jsem dávala i hodně Espumisanu a Pupík, bylo mi jí líto a rozhodla se pro změnu, takže teď máme Babydream PRE z Rossmanna. Bez Espumisanu, bříško poloviční, ale přijde mi, že nezasytí, už po dvou dnech musela dostat o jednu dávku víc a stolice je dvakrát za den, oproti dřívějšku divně páchne. Chápu, že to je také reakce na změnu a musím počkat, ale nevím, jak poznat, že mlíčko sedí... Děkuji za zkušenosti!

Strana
z7
kaja2016
21. srp 2016

@lenatu
@msimankova
@monikagurthova Zdravim Vas, jak se mate? Premyslim, jestli nezalozit soukromou diskuzi. I kdyz zase to nase tema je casove omezene....

Ale chtela jsem se s Vami jeste poradit. Doktorka nam rekla, ze uz muzeme z hipp ha 1 prejit na normalni vyzivu. Jenze ten hormalni hipp mela dcera na zacatku a mela z toho zacpu. K tomu jeste zacinam prikrmovat a nechci v tom delat dceri gulas jeste zmenou vyzivy. Takze chvilku jeste to HAcko podrzime, ale pak zvazuju mezi hipp a nutrilon profutura. Poradil byste nekdo, co je lepsi? Na tom nutrilonu se pise, ze muze dojit ke zmekceni stolice, coz by bylo fajn - stejne tak to je na HAckach. Nemate nejaka zkusenost.

A jeste mam dotaz k prikrmum. Dneska jsem davala poprve prvni mrkev od hippu. Nemam pristup k bio zelenine, ze bych to varila sama. No a dcera pak nechtela ani mliko a pora plakala. Ja to ochutnala a musim rict, ze me pak brnel jazyk. Tak nevim, nemuzeme na to mit nejakou mirnejsi alergii? Chjo...

monikagurthova
23. srp 2016

@kaja2016 ahoj, Eliška byla po Nutrilonu porad hladová takze proto jsme na Hippu. K těm prikrmum mala mi prikrmy od Hippu plive jsou fakt hnusne. Presnidavky od Hamanka normálně ji ale tohle ani nápad. Dneska jedu pro zeleninu a udělám si svoje když jsem ji totiž udelala doma bramboru normálně to jedla. A jinak mala mi po mrkvi blindi je možný ze jim to nesedlo ono mrkev je docela agresivní. Zkus bramboru nebo cuketu

kaja2016
23. srp 2016

@monikagurthova Ahoj Moniko, dekuju za zkusenost a za typy! Cuketu mam doma, sice od hippu, tak to zkusim.

monikagurthova
23. srp 2016

@kaja2016 zkus ja uz od Hippu nic krom výživy kupovat nebudu fakt je to hnusny vzdycky si říkám je to clovek jako ja co bych nejedla ja tak proc by mela ona 🙂

monikagurthova
23. srp 2016

@monikagurthova jinak tu diskusi klidně založ jídlo je tema tak do jejich 3 let

lenatu
23. srp 2016

@monikagurthova Od hippu mi mrkev taky plive, ale bramboru s mrkví nebo zeleninová to je ok. Ovoce kupujeme od hamánka, to je mňamka veliká 🙂, akorát teď jsem mu na zkoušku koupila banán s jablkem a blé blé blé, nechutná to ani mně. 😀

@kaja2016 a já ti nevím, my jsme konkrétně profuturu neměli, měli jsme klasickou pronutru, ale to plival ☹. Zkus zustat u hippu a uvidíš, vždyť má ty PRObiotika a PRAEbiotika 🙂. Jako my měli po všem zácpu krom Nutroše a Hami, ale to mu nejelo zas. A potom hippu kaká pěkně. 🙂

Holky některá zkušenost? Malej už vypadal že bude spát celou noc a najednou budíček ve 2h v 5h a buď usne do 7h nebo už je vzhůru a dospává před obědem. Přitom jídelníček má, že by hlad mít snad neměl, na noc mi buď sní 150ml kaše a zapije to 60ml mlíka, nebo vypije 150ml mlíka s kaší. A když normálně jí 120ml tak si myslím, že na spánek dobrý. 😕

Dneska jsem na radu babičky mu dala trošku tvarohu plnotučného rozředěného s UM a moc mu to chutnalo. P.S. jogurty se prý můžou od 6 měsíců kvůli cukru a éčkám (četli jste složení pribiňáku? 😲 ). Doktorka mi řekla, že to už nechá na mě, že vím co mám dělat, tak snad dobrý 😀

monikagurthova
23. srp 2016

@lenatu jo holka mala mi to začala delat taky usne v osm a pak od dvou co 2-3 hodiny na jídlo....taky si nevim rady. Někdo mi říká, ze spurt a proto je tak hladová je to možné, protože pres den například sní půlku presnidavky dopije se 140 mlékem a za hodinu vypije 170 mléka!!! K obědu sní celou bramboru a zase 140 mléka a za hodinu zase 170. Uz to trvá tyden a upřímně jsem vyřízená uz jsem si zvykla ze spi celou noc....jo pak ma odpoledne spánek na 3 hodiny ale ja jsem polomrtva únavou....doktor mi doporučil přejít na pokračovací mléko prý děti co jsou jen na UM mohou od 4 měsíce zkusila jsem to a plive to a blindi po tom....a kase uz u nas nefrci nechce je. Chvili brala tu na noc od Hippu s bananem a suchary ale uz ani to ne a vecer mi neni schopna prikrm sníst protože jak se vykoupe tak usina u lahve když ji chci dat jídlo před koupanim tak to ani náhodou nevezme ☹

lenatu
23. srp 2016

@monikagurthova Mně teda malej usíná v 7h...ale ikdyž usne v 7h, 8h nebo 9h stejně je ve 2h ráno vzhůru a už to jede, jako celou noc za sebou ještě nemáme, ale už se budil ve 4h-5h což bylo super 🙂. A to máte hipp BC 2? Mně o tom dr nic neříkala :-/. A v ty 2h to je dobrý to se nají usne a spí, ale pak třeba se mu něco ošklivého zdá a já spím pomalu vsedě, Alexe v náručí a uspávám a co 30 min tak se to opakuje. Už nevím co pro něj udělat aby hezky usnul, kaši dáváme taky s banánem a suchary (hipp) a nic, asi holt k tomu musí vyrůst, ale už to vypadalo tak slibně ☹ 😀

lenatu
23. srp 2016

@monikagurthova a kdyby spal aspoň přes den...dopoledne to tak hodinku dospává (to spím taky protože jsem hotová). Pak po obědě tak hodinku a když někam jde tak v nosítku cca půl hodinky nebo v kočárku. Jinak nic, před koupáním taky nic nechce a když mu dám na spaní flašku taky mi u ní usne. Tak snad se to zlepší. Vždy čtu příběhy maminek kterým po šestinedělí miminka spí celou noc 😀. A to ještě abych přes den něco udělala, protože sám si vydrží hrát tak 20 min a pak si chce hrát se mnou tak ho všude tahám v autosedačce..když luxuju, vytírám, vařím, peru, atd.. takže unavený je pak dost 🙂.

monikagurthova
24. srp 2016

@lenatu Jj zkoušela jsem presne tuhle dvojku ale nechce to a blindi po tom. Mala mi prave taky spala od devíti do pěti a ted prask a budí se. Ja ji tady po baráku taham na dece aby na me viděla jinak je zle

kaja2016
24. srp 2016

@lenatu prosimte jo, ja mam stejnou situaci s tim buzenim v noci. U nas je to podle me tim, ze mela hlad. Zvedla jsem davky a frekvenci a dnes od 22:00 do 5:30, tak uvidime. Jinak pribinacek jsem cetla a nejlip vychazi tem normalni, to me prislo OK, jedla jsem to hodne v tehotenstvi. Smetanovy uz ma ten glukozofruktozovy cukr. Jinak na tu davku v deset vecer nebo j pozdeji kdyz jsem vzhuru ji normalne vzbudim aby pak spala dele. Usina ruzne, nekdy i v sedum.

kaja2016
24. srp 2016

@lenatu
@monikagurthova teda ted holk ctu, jak valcite s tim spanim. To me fakt mrzi. Moje je teda zlata. Spi furt. Ale zase kdyz nespi, tak kvili a vyzaduje pozornost. Sama si v klidu hraje tak 30minut az hodku denne. Jinak vcera uz tu mrkev jedla uplne v pohode, tak snad to bylo jen pocatecni nejaky sok nebo tak neco. Kazdopadne diky za reakce a rady, moc mi to pomaha.

kaja2016
24. srp 2016

@monikagurthova hele monco a jak moc blinka? Moje dite blije od narozeni konstantne furt. Ale pribira, tak to neresim.

kaja2016
24. srp 2016

@lenatu jeste me napadlo, me pomohlo ji v kocarku davat jen do konickovaco polohy, aby nespala a spala me pak doma.

lenatu
25. srp 2016

@kaja2016 Jo když už tak ten obyč pribiňák a prej je dobrej i lipánek, ale na to jsem nekoukala. Každopadně v kočárku jsem ho na bříško dávala taky, teď už jezdíme ve sporťáku aneb chce sedět a mudr říkala že radší o zub nebo dva přizvednout než mu do hlubokého dát polštář = ničí si záda. A navíc bysme to asi už nevyužili (tu hlubokou korbu) protože když ho mám v hnízdě nebo v polštáři v polosedu tak si sám sedne 😀 a sedí, ale vydrží mu to jen chvíli tak ho vždy pokládám na zádíčka (přece jen z úplného lehu se sice snaží, ale nesedne si. A když začne brečet tak šup na bříško 🙂 to samé i ve sporťáku, my tam máme odepínací okýnko takže když je na bříšku tak kouká ven a docela se mu to líbí 🙂.

lenatu
25. srp 2016

@kaja2016 a s tím spaním na bříšku..no mě na bříšku neusne, to by musel ležet na mě. I v tom kočárku ho to po chvíli přestane bavit, tak ho zas otočím na záda a on furt sedět sedět sedět a já jak ho nenechám tak se vzteká tak dlouho až z toho usne.. 🙂

kaja2016
25. srp 2016

@lenatu sikula🙂 no jo, oni jak se neco nauci tak se toho nechteji vzdat. A kolik mu ted je? Jinak s tim lipankem se chci taky mrknout, rikali to z reklame, ale kdo vi ze ano🙂

lenatu
26. srp 2016

@kaja2016 No za 5 dní 5 měsíců, ale zase ze zad na bříško se mu nechce, ale z bříška na záda to je jeho 🙂. No dneska jdu do obchodu, tak to tam nastuduji 🙂

kaja2016
26. srp 2016

@lenatu ty jo, tak to je desne sikovnej, ze uz sedi! Moje je 4,5 mesice a otaci se tedy vsemi smery a plazi se, ale do sedu o samote ma fakt daleko. A to jsem si rikala, jak je holka napred🙂 Uprimne ja bych uz rada, aby lezla, prijde mi, ze ji to frustruje, ze nemuze, asi jako kdyz mu branis dlouho sedet. Jsou asi oba hodne samostatni. Taky synek vychazi na Beranka dle slunecniho znameni?

monikagurthova
26. srp 2016

@kaja2016 heled normálně po mléku nezvraci ale vcera cokoliv snedla jiného šlo to ven na radu MUDr musim vysadit prikrmy a počkat. Jako nase mala je to samé sama ani ranu tak si ji taham po baráku na dece aby na me viděla pak jsem schopna uklidit uvařit a tak musí na me videt a musí me slyšet. To spaní se celkem srovnalo vcera odpadla v pul 8 a spala do 4. Tak uvidime

monikagurthova
26. srp 2016

@lenatu heled ja malou uspim na sobe na bříšku a pak ji dam do postýlky na bříško a spinka tak v noci i ve dne

monikagurthova
26. srp 2016

@lenatu a s tim sezením me se mala před 14 dny chytla za ruce a sup seděla a od te doby nechce ležet ale je to šílený na zada tak ji vzdycky Prosadim na sebe aby mela oporu zad. A otáčí se jak ďábel je horší jak mixer ten ma aspoň tlačítko off 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

@kaja2016
@lenatu
Holky založila jsem nam diskuzi ať to tady neblokujeme 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/zacinam-prikrmovat/jidlo-a-jine-kratochvile-/

monikagurthova
26. srp 2016

@msimankova taky pro tebe 🙂 založila jsem pro nas diskuzy ať to tady neblokujeme 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/zacinam-prikrmovat/jidlo-a-jine-kratochvile-/

Strana
z7