icon

Kdy je možné přestat dávat UM v noci?

kaja2016
4. pro 2016

Nevíte, kdy je možné přestat dávat UM v noci? Vím, že některé děti přestanou sami od sebe a že to nevadí. Ale mě zajímá odkdy je doporučené to mlíko v noci už nedávat ze strany matky, popř. snižovat dávky. A ještě se chci zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost, že dítě odmítá přez den pít (vodu, čaj). Mám totiž dojem, že si dcera (8 měsíců) v noci spíš jen doplňuje tekutiny.

syrinxka
4. pro 2016

Dcerka 10m přestala vyžadovat UM v noci teprve teď v 10měsících, ale možná jsem tomu přispěla tím, že jsem jí začala v noci při probuzení nabízet spíš vodu (čaj mi pít nechce). A zjistila jsem že jí to takhle stačí a vydrží až do snídaně 🙂 Také jsem jí začala dávat na večeři krupicovou kaši a to si myslím by ji opravdu mělo zasytit na celou noc.
Asi záleží jaké jídlo jí dáváte před tím než jde spát, jestli je to syté tak bych jí zkoušela pomaličku nabízet v noci nejdříve vodu,čaj a teprve když by nechtěla a nedala se uspat tak bych jí dala UM. Takhle to u nás fungovalo.
Co se týká pití, tak malá mi pije jen vodu. Čaj i různé šťávy odmítá. Nejvíc se napije právě po večeři, jinak přes den semtam ucucne. Příliš nepije, tak se snažím doplňovat tekutiny i polívečkama, v ovoci je také voda apd.

lenda77
4. pro 2016

Tak u nás se pilo UM v noci skoro do dvou let,potom už jen před spaním a asi dva měsíce jsme už bez. Ale já jsem syna nesidila,když ho chtěl tak sem v stala a udělala. Teď v 28 měsících spí spokojeně celou noc bez pití. A jinak se rozpil právě až po jeho vysazení,dlouho jenom vodu,teď už si dá i šťávicku.

adji
4. pro 2016

Můj syn má 19 měsíců a budí se 1x v noci na mlíko. Přes den už ho nemá 😉

meyryen
4. pro 2016

Syn skoro dva roky má mlicko před spaním a cca v 5 rano, kvůli zubům to asi není ideální...

jaja01k
4. pro 2016

Oba kluky jsem do 3 mesicu plne kojila, pak jsem zacala dokrmovat UM, ale v noci jsem nedavala, jen jsem kojila. Asi v 5 mesicich jsem prestala kojit uplne a na nocni UM jsem je uz neucila. A s tim (ne)pitim, mladsi syn skoro do roka krome UM nic nechtel. Dostal ho vecer pred spanim a v noci se ho nedozadoval.

kaci11
4. pro 2016

Jak to tady ctu tak mate zensky skvele deti. Ja jsem starsi kojila do roku a pul a i kdyz byla na UM tak v noci ho vyzadovala jeste nedavno co jsem to postupne vymenila za polotucne a ted caj. Jsou ji tri a pul. A ten mladsi 9 mesicu ucucava v noci tak jak si rekne. Zkousela jsem i caj a vodu a stavy a to nechce a dokud mu nedam prso tak rve. Vzhledem k tomu aby nebudil statsi tak mu ho dam. Pres den taky nechce pit. Tak ho po jidle kojim aspon na chvilku. Taky by me zajimalo jak dokazat aby deti obe spaly celou noc a nebudily se na flasku nebo kojeni. Tak pokid mate nejaky tip co fak zabere tak sem s tim.😃😉

lenda77
4. pro 2016

@kaci11 Kojila jsem necelý rok,odstavil se sam ze dne na den,tak jsme přešli na sunar.U nás je to všechno tak nějak o náhodě,dala jsem mu mlicko do hrníčku a prostě nechtel,tak jsme ho postupně odbourali.Noční vynechal sam asi ve dvou letech a to poslední před spaním bylo taky náhodou,vyměnila jsem dudlik u flasky a ten už nechtěl,asi týden pobrekaval a ted už si nanejvis cucne vody a spí celou noc.Jo a na zuby to vliv nemělo aspoň zubarka před týdnem nic nerikala🙂.

kaja2016
autor
15. čer 2017

Zkusím to obnovit, malé je teď skoro 15 měsíců, krmíme dvakrát v noci (v jednu a v pět) a jsem z toho opravdu už unavená. Máte někdo recept, jak s tím přestat? Jinak těsně před spaním-jogurt,pribinacek, žádná změna.

alboo
15. čer 2017

Asi se mnou nebude vetsina souhlasit. Ale proste nedat. Dcera byla bez UM v noci od 1.tydne a kupodivu prospivala vyborne 🙂. Jako do půl roka to chápu. Ale pak, proste v noci se spi a neji a nepije. Je to proste zlozvyk.
Se svoji tchyni nesouhlasim skoro ve vsem, ale jeji zkusenost s nocim pitim je pravdivá- dceru si naucila na nocni piti a vstavala k ni ještě kdyz sla do porodnice se synem. Během toho co byla v porodnici, tak tchán proste nevstal a bylo odnauceno 🙂