icon

Kdy jste začali dítěti dávat umělé mléko?

janinkkka
15. zář 2014

holky potřebuje radu... či pochopení... jsem už z toho sama zoufalá...KDYPAK JSTE ZAČALI PŘIKRMOVAT UM? KOLIK BYLO VAŠEM DÍTKÁM? já kojím ale už mám čím více pocit, že to malému nestačí... a chci kojit... ale už si opravdu nevím rady... prostě mi instinkt říká, že to malému nestačí... že chce více...

Strana
z2
kammka
16. zář 2014

@kacihruba tak to je fajn, že máte zdroje kvalintích potravin, ale tvaroh se prostě dítěti do roka nedává, a jestli má každá maminka vlastní rozum, to je hezké, ale když někdo dává ročnímu dítěti ke kachně pivo, protože to tak dělala jeho prabába, tak fajn, ať si to tak klidně dělá, jen by mně zajímalo, jak se pak bude řešit hypersenzitivita na alkohol v dospělosti a hlavně kdo bude platit případná zdravotní postižení.. tvaroh může dítěti ublížit a je mi totálně putna, že ho naše babičky normálně dávaly..a že i ony měly rozum.. dnešní poznatky o schopnosti kojenců vstřebat bílkoviny hovoří jasně.. nikoho nesoudím, prostě jsem si jen dovolila poradit všobecně známou věc, jestli máte v rodině doktory, kteří takhle pěkně radí, fajn.. když mi někdo řekne, že s bílkovinama mám být u kojence opatrná, tak se prostě vyhnu na bílkoviny bohatým potravinám a budu dávat jogurt, kde je ho mnohem méně , než ve tvarohu a potřebu mléčných výrobků to pokreje taky..

kammka
16. zář 2014

omlouvám se, že se diskuze zvrhla tímto směrem, nešlo mi o nic jiného, než poradit. podle mého není každé maminky věc, jak krmí svoje dítě.. je to jen její zodpovědnost, ale následky nese dítě, potažmo společnost, pokud se něco zvrtne a zrovna její dítko bude na bílkoviny citlivé a jeho ledviny to odnesou.. určitě pak nebude platit dialýzu hotově, že.. všichni se musíme chovat zodpovědně k sobě, k dětem , ke společnosti. nic není jen moje věc, pokud pak následky nenesu pouze sám...

kacihruba
16. zář 2014

@kammka bouzel jste me asi tak uplne nepochopila 🙂 ale to je jedno. Nechapu co do toho zatahujete nejakou kachnu a pivo 🙂 ja jsem nepotrebovala rozjet nejakou debatu o tom jak mam krmit sve dite..prispela jsem jen do debaty hlavne kvuli prikrmu UM. Je to vec kazde maminky jestli da k obedu treba zeleninu nebo maso 🙂 pokud si myslite opak napiste tydenni jidelnicek podle, ktereho se vsichni mame ridit. Neznate me a ja neznam vas, ale stale mi tykate 🙂 takze se nejspise zname ze? Ja si totiz jinak netykam ;)

janinkkka
autor
16. zář 2014

@evulina77 no UM se mi opravdu dávat nechce.... ale také znám své dítě a vím že můj první měl ten samí problém.... začínám s příkrmy a uvidí se jak to bude dál. Zrovna mne i mudr. na kontrole vyděsila... nebo spíš mne ještě více znejistila... pač malý přibral za měsíc nějakých 450 gramů a to jí připadá málo.... tak už sama nevím.... každý tvrdí něco jiného... kdo se v tom má pak vyznat

janinkkka
autor
16. zář 2014

@mysonek přesně tak nemá to cenu se nervit... pač pak je to ještě horší. ☹ uvidí se jak to bude pokračovat i s příkrmama

kammka
17. zář 2014

@kacihruba já se omlouvám za tykání.. já tady muvila o nevhodnosti tvarohu, přirovnávala jsem vaši poznámku o tom, že každá maminka má svůj rozum k tomu, že by podle stejného argumentu mohla pak některá ddávat dítěti zapít oběd pivem s tím, že to tak dělají v rodině běžně. s tím tvavohem je to nekonečný příběh, řeší se to tu na koni furt odkola a stejně jsou stále maminky, které ho dávají, já budu příště mlčet, ať si každá matka huntuje zdraví svého dítěte jak chce, jen potom doufám nebude říkat, že nic nevěděla, že jí nidko nic neřek, že to prostě dělala tak, jako její babička

lenkazdenek
25. zář 2014

Tak já měla holky na umělém mléku vpodstatě od porodnice,první jsem k tomu kojila asi 14 dní pak moje mlíko prostě neblo-je fakt,že od té doby to bylo spokojené miminko a u druhý se prostě laktace ani nerozjela ☹ takže obě byly na Nutrilonu posléze na Sunaru,obě na radu lékaře maj příkrmy od uk.4 měsíce.Je pravda,že u první jsem jídlo řešila víc abylo pro mě prioritou,u druhý už to fakt nehrotím a nehroutím se z toho,když občas ochutná něco co by ještě neměla 😉
A nezlobte se ,ale nelíbí se mi,že se tady navážíte tolik do maminky,klterá jen napsala,že občas dává dítěti Matyldu-jako pochopím,kdyby jí to dávala denně horem dolem,ale kvůli několika lžičkám 🙄 to je jedna z věcí,které mi tady vadí,že většina maminek to hrozně hrotí ☹

olusenka
25. zář 2014

@janinkkka já jsem synovi UM nedávala vůbec. Kolem 5. a 6.měsíce už přibíral hodně málo, že to dr. začal řešit, ale přesto jsem ho plně kojila do 6měsíců, pak jsem pomalu začali s příkrmy, než snědl plnou dávku asi 190g, tak to trvalo asi 1,5měsíce. Po 1.naroz. jsem zkoušela dát UM, ale buď to bylo tím, že byl kojený, tak nepřijal ani žádné UM, ani žádnou láhev, hrnek s pítkem, nic. Do porodu dcery jsem kojila pak ještě jednou denně ráno.
Když už začínáte s příkrmy, tak bych potřebu UM nehrotila, myslím, že se to kojením a doplněním příkrmama dá. Vím, že je to těžké, ale chce to co nejvíc se hodit do pohody, stres laktaci absolutně nesvědčí, co nestačí MM, dokrmit příkrmem. Po UM bývá dítě klidnější spokojenější, má to jiné složení, je tam bílkovina krav. mléka, těžší do žaludku, dítě to jinak "zaplácne". Jak se říká, tvorba MM je přímo úměrná poptávce a nabídce, takže co dítě vypije, to se zase vytvoří, pokud se bude přikrmovat UM, začne se tvořit MM méně. Mléka by nemělo být málo nebo hodně, jak mi říkaly dvě LP nezávisle na sobě. Někdy to může být nějaká nepohoda dítěte, růstový spurt, co já vím, že se zdá, že mu to nestačí nebo naopak.... Já bych to zkoušela dál.

pincola
25. zář 2014

@janinkkka Je tu skupina o kojení, určitě holky pomůžou.
https://www.modrykonik.cz/group/2356/detail/

veroon1
3. říj 2014

@janinkkka ahoj...nezoufej🙂nejspis miminku jen tve mleko nestaci tak mu zkus dat um nebo nejaky ty prikrmky...ja jsem kojila jen14dni,ptz to neslo a synovi to vubec nestacilo,tak jsme od14ti dnu pouze na um a syn krasne prospiva a je spokojeny...neni nad to mit spokojene miminko🙂

pavlusa01
4. říj 2014

Já musela přestat malou kojit v pátém měsíci a pak jsem jí začala dávat sunar complex....Jiné UM jsme nezkoušeli,nebyla potřeba... 🙂 Kamarádka,ale kojila do roka a pak malého pomalu odstavovala.... 🙂

evka_praha
17. bře 2015

Hezký den maminky!

Studuji poslední ročník vysoké školy a v současnosti pracuji na diplomové práci týkající se dětské výživy. Můžete mi prosím pomoci vyplněním dotazníku? Velmi mi tím pomůžete!

http://nakup-detske-vyzivy.vyplnto.cz/

Dotazník se týká obecných nákupních zvyklostí při nákupu dětské výživy a je určen maminkám s dětmi do 3 let.

Moc Vám děkuji za ochotu a pomoc! Evča

Strana
z2