icon

Přechod z mateřského mléka na umělou výživu. Jak postupovat?

14. črc 2023

Prosím o radu:
ze zdrav. důvodu pomalu ukoncuji krmení mm. Malému je 6 měsíců a od začátku mu mm odsavam. Nyní při přechodu na um jak mám postupovat? Přece jen chvíli ještě mm mít budu. Mám tedy dávat mm a do flašky přidávat postupně víc a víc um, aby si zvykl na um a zároveň mi hned neodmitl mm? Díky za rady.

mamora
14. črc 2023

Dělala jsem to přesně jak píšeš, postupně. Přidávala jsem po týdnu po 30 ml UM. Když jsem na poprvé zkusila čisté UM, byla reakce katastrofální. Ale po troškách to nepoznal a nakonec jsme úspěšně přešli na UM

autor
15. črc 2023

@mamora super, moc děkuji za odpověď 🙂 šlo mi o to, abych mu nezadelala v trávení na nějaký problém 🙂 takže u vás to bylo takto ok?

mamora
15. črc 2023

Je to asi měsíc co jsme přešli a žádné střevní potíže nemá. Na velkou chodí pravidelně každé ráno na nočníku 😉 Pije Nutrilon. Do Nutrilonu připraveného podle návodu jsem přidávala ohřáté MM.

inah91
15. črc 2023

Já dodám jen svou zkušenost - první dítě pilo um a mm na střídačku, bylo mu úplně jedno co pije a to pil jak Nutrilon, tak hnusně hořký Neocate 🤷🏼‍♀️ a druhé dítě nevzalo z láhve ani mm, natož um 😂

autor
15. črc 2023

@mamora super, díky za zkušenost! 🙂
@inah91 já musela od začátku pouze odsavat, takže malý sice plně na mm, ale z flašky, tudíž odmítání flašky naštěstí řešit nemusím 🙂 ale moc děkuji za reakci 🙂