Přechod z mateřského mléka na umělou výživu. Jak postupovat?
Prosím o radu:
ze zdrav. důvodu pomalu ukoncuji krmení mm. Malému je 6 měsíců a od začátku mu mm odsavam. Nyní při přechodu na um jak mám postupovat? Přece jen chvíli ještě mm mít budu. Mám tedy dávat mm a do flašky přidávat postupně víc a víc um, aby si zvykl na um a zároveň mi hned neodmitl mm? Díky za rady.
@mamora super, moc děkuji za odpověď 🙂 šlo mi o to, abych mu nezadelala v trávení na nějaký problém 🙂 takže u vás to bylo takto ok?
Je to asi měsíc co jsme přešli a žádné střevní potíže nemá. Na velkou chodí pravidelně každé ráno na nočníku 😉 Pije Nutrilon. Do Nutrilonu připraveného podle návodu jsem přidávala ohřáté MM.
Já dodám jen svou zkušenost - první dítě pilo um a mm na střídačku, bylo mu úplně jedno co pije a to pil jak Nutrilon, tak hnusně hořký Neocate 🤷🏼♀️ a druhé dítě nevzalo z láhve ani mm, natož um 😂

Dělala jsem to přesně jak píšeš, postupně. Přidávala jsem po týdnu po 30 ml UM. Když jsem na poprvé zkusila čisté UM, byla reakce katastrofální. Ale po troškách to nepoznal a nakonec jsme úspěšně přešli na UM