Umělé mléko a nemocné dítě. Zahleňují mléčné výrobky?
Dobry den,zajimal by me nazor ostatnich maminek. Mame skoro 2 lete dite. Je hodne nastydla,ma kasel,rymu,pred nekolika dny i vysoke teploty. Nyni bud bez teploty nebo jen zvysena. Dite je od narozeni na UM. Tchyne tvrdi,ze bych ji mu nemela davat ani UM,protoze mlecne vyrobky zahlenuji. Ale nekde pisou,ze je to mytus. Nekde pisou,ze mleko zahlenuje. Maly si dokonce rekl o mleko (nutrilon). Jinak skoro neji. A mleko jsou prece taky tekutiny. Mleko jsem mu dala,udelala jsem si to podle sveho uvazeni.
@zdenkaxy máme Dr staršího data a také nám zdůrazňuje že mléko zahlenuje. Na pohotovosti když jsme s malým jeli tenkrát s kašlem a horečkou vysokou tak nám mléčné výrobky na týden zakazali . Um minimálně. I praktik mi onehda toto říkal při laringitide. Něco málo pravdy na tom je . Ale nemyslím si že UM je na tom se zahlenovanim stejně jako klasické mléko nebo jogurt.
U moji mladsi teda mliko zahlenuje hodne, ale nepije UM ale normal.
@zdenkaxy Je to nesmysl, mléčné výrobky nezahleňují. Nás UM zachránilo třeba při angíně, kdy syn jinak nechtěl nic jíst, ale mléko si dal. I pediatra potvrdila, že pár dní jen na UM ve dvou letech zvládne, že je to zároveň tekutina i výživa. Lepší než být jen o vodě.
Klasické mléko bych při zahlenění nedala, nevím jestli zahleňuje, ale když něco takovýho dám,tak mi pak dítě bleje. Ale UM by mělo být jako MM takže to problém být nemůže. A taky každý reaguje jinak.

Můžeš mu dávat UM.Mleko nezahlenuje.Je to mýtus.Jinak s tchýni bych to nekonzultovala.Čim min informací tchýně má ,tím líp 😬😃