Umělé mléko na příkrmy. Jaké koupit?
Ahoj potřebovala bych poradit mám holčičku 5a půl měsíce 8,5kg plné kojim a začala jsem dávat už i příkrmy jen už toho mlička není tolik do příkrmu tak bych potřebovala koupit umělé ,ale vůbec se v tom nevyznám .Tak jestli mi můžete prosím poradit jaké moc děkuji.
@levandule_k Obezita v 6.mesiacoch? 😀😀😀 Ty budeš asi jedna z tych co som ja mala zastupujúcu lekárku-plne dojceny syn mal v 5.5mesiaci 10.5kg -ze neprekrmujte dieťatko-tak som sa jej spytala ze ak reve len ked je hladny ci mu nemam dat-ze oklamte vodičkou-no sama by potrebovala 2stolicky obezna krava-tak som sa jej spytala ci sa tiež klame vodickou. Boli sme porozpravane.😀😉
Btw.alo zacal syn chodit a dnes mu môžeš rebrá ratat ziadna obezita.
@jakreb Já mu dávala trochu bylinek a kminu taky, ale až asi po 2 měsících. Trošku soli jsem začala dávat až kolem 10m. Ale já osobně hodně kořením (hlavně pálivé) a bohužel i dost solím, takže pro mě je všechno tohle bez chuti. 😀
@jakreb ok
@jakreb Když je někdo plně kojený, je to něco jiného, tak se váha neřeší, ale pokud dává někdo umělé mléko, tak se váha teď víc hlídá. Bohužel se dá umělým mlékem dítě vykrmit tak moc, že se mu blbě přetačí a celkově se mu špatně hýbe. Tím hýbáním myslím, kopaní nožičkama. Nevím, jak bys pojmenovala dítě, které má tak velkou váhu, že se má problém pohnout.
Jinak to vyznívá fakt divně od někoho, kdo je tlustý a káže ti, že máš zhubnout, kvůli svému zdraví😂.
Hlavně to nemělo vyznít tak, že má autorka příspěvku tlusté dítě, šlo mi jen o to, aby mu v dobré víře nezadělala na obezitu. Její miminko prospívá krásně, tak nevidím důvod dávat umělé. Navíc, když začne dávat umělé, její produkce mm ještě poklesne.
Nic proti, ale pokud takhle uvažuje každý, ze dítě večer zaplace a řekne si aaa nemám mléko není divu, že Um je takovej kšeft..
ja myslim že nevíte jak to u nás doma vypada tak hned nemusíte utočit ..ja prostě chtěla doporučit UM protožze se v tom nevyznám .tečka !myslím že je to na každým jestli chce dát svému ditěti uměle m. nebo ne .Myslím že na tom není nic špatného aspon uvidim jestli je to hlad nebo ne ,protože mam znamou co to měla uplně stejně pak začala davat UM a hned to bylo prostě jiné miminko usměvavé vpohode
@jjasmina
Moc nerozumím proč chceš dávat do zeleniny umělé mléko, to je snad i proto dítě na pos*ani. Já normálně uvařila zeleninu a pak rozredila kojeneckou vodou. Zajímalo by mě jako knížku máš z recepty, od koho, není to opět pouze reklama cílená na to, aby člověk sypala peníze do UM?
Ale tedy k dotazu, um musíš zkoušet jaké miminu sedne, nám sedlo úplně každé, dáváme Sunar a pokud to budeš využívat pouze na příkrmy, zkusila bych kozí mléko, tady odkaz: https://www.nase-mleko.cz/zbozi/kojenecke-kozi-...
@saba95 Do prikrmu netreba pridavat zadne mleko (a jo, taky jsem videla recepty s UM, ale nevarim podle nich). Prikrmy delam na pare, redim kojeneckou vodou.
@jakreb ja teda taky zarazovala kombinace zeleniny celkem rychle, protoze u nas zadne alergie nejsou, ale je pravda, ze je lepsi zacit jednim druhem zeleniny a postupne pridavat.
@levandule_k No tak ako píšeš. Tlsta lekarka mne kázala dojcene dieta klamat vodičkou😀😀😀
@somalicats Ved ja ti neberiem tvoj názor. Pisem svoj a svoje skúsenosti. Deti jedia od prvého prikrmu všetko. 😉
Po skočení kojení jsem dávala kendamil. Ale do příkrmu opravdu není potřeba 🙂
Uvaříš v hrnci s kojeneckou vodou surovinu (mrkev, dyne, cuketa...) nebo na páře a je to 🙂.
UM se ti bude hodit třeba na kaši večerní, pokud nechceš odstříkávat.
Nám vyhovuje Kendamil

@aneta_v Nikdy sa mi dieťa po nicom nevysypalo nemalo dovod. Iste ak ma niekto alergie v rodine je to o inom.
Teda az na kiahne.☺️😉