Zase měnit umělé mlíčko?
Ahoj holky, mám tříměsíčního syna..cca 3 týdny byl kojený, ale pak že zdrav.duvodu jsme přešli na UM. Jako první jsme měli Bebu Comfort, trpěli jsme na prdíky a po 3-4 týdnech začal mít zacpu. Mudr doporučila Nutrilon Comfort (už jen ta vůně a chuť mě odradila), prcek vypil 2 dávky pak přišla stolička ve formě zelené pěny a další dávku jsem do něj nedostala. Tak jsme zkusili sunar Prémium 1 ten jsme měli do pondělí..začal po něm blinkat a zácpa přišla taky..☹ Na radu lékárnice jsme koupili Sunar Prémium HA 1+, přestal blinkat, prdí a kakaní měl tmavší, ale jen zatlačil a hotovo 🙂. Problém je, že Mudr říkala, že kdyby zase začalo bolení tak máme vyměnit značku..jenže jakou? Máte někdo s tímhle zkušenosti? Případně kdyby jste měnili značku šli byste do HA, Comfort či do klasického mlíčka? Děkuji za rady a tipy 🙂
Já jsem začala přikrmovat ve 3 měsíci, a to Nutrilonem pro Expert HA. Přestože je to hořké mlíčko, malá ho pěkně baštila, ale docela dost mi po něm ublinkávala. Prdíky ji trápily taky, používali jsme Espumisan, přestože jsem četla hodně názorů, že je to je placebo, tak malé se rozhodně ulevilo. Po 5 měsíci, když už jsem vůbec nekojila, ale začali jsme i s příkrmy, tak jsme přešli i na jiné mlíčko, i když nám to doktorka moc nedoporučovala. Přešli jsme na Nutrilon Profutura, protože malá doposud žádné alergické reakce neměla. Ten byl oproti HA zase neskutečně sladký. Malá byla spokojená, žádné problémy s bříškem, a i ublinkávání ustalo. Cena za balení se pohybuje kolem 430 Kč. Nyní zkoušíme mlíčko od HAMI 2 a zatím spokojenost. Oproti Nurlilonu je mlíčko míň sladké, a přitom chutné (tedy podle mě 🙂 ), malá ho hezky baští, bříško ji nebolí, neublinkává, a žádnou jinou negativní reakci jsem rovněž nezpozorovala, kromě tedy jedné pozitivní, a to v poměrně značnému rozdílu v ceně (Hami 2 600g cca 210 Kč, Nutrilon Profutura 2 800g cca 430 Kč). Obě mlíčka dělá stejná firma (Nutricia).
Ahoj vsem, prosim vas o radu, mam 2mesicni holcicku, od zhruba 14dnu jsem cca 2krat denně dokrmovala mlickem Hipp bio combiotik, v kombinaci s kojenim bylo vse uplne v pohodě, ale pred tydnem zacala naprosto odmitat kojeni a po UM mela tuzsi kakani, pak se to ale zlepsilo, jenze jsem nasla Hipp comfort vhodny na zmekceni stolice,a ulevovat pri nadymani a kolice. Od vikendu je mala uz jen na UM, protoze po bojkotu kojeni jsem prisla skoro uplne o mleko a od vcera jsem zacla davat ten comfort v domeni ze ji davam "lepsi" mlicko a aby se ji lepe kakalo, ale prijde mi ze to ma opacny efekt, mala se po krmeni krouti a hrozne place, z celkem klidneho a pohodoveho miminka je urvane miminko co se porad krouti a ja nevim jestli je to tim UM? Rikam si, ze jsem ho nemela menit a bylo by to asi lepsi ☹ mam se tedy vratit ke klasickemu Hippu nebo cekat jestli se to zlepsi?
Ahoj, no a jak moc měla tužší kakání po Hipp bio combiotik? Bolí jí bříško nebo tak něco? Pokud Hipp vyhovoval klasicky tak bych za komfort neměnila 🙂 (teda pokud nemá přímo zácpu a neboli bříško). Pokud je jen um doporučila bych k tomu dávat probiotické kapičky (bioGaia, biopron - o půlku levnější než bioGaia). Ony ty kapky by tomu měli taky pomoct a když se pak mění um protože to co miminko pilo už nevyhovuje tak pomáhají bříšku si líp zvyknout na jiné um (aspoň tak mi to vysvětlila lékárnice) 🙂 p.s. ten Comfort bych nedávala když má bolení.
ahoj maminka68, ja denne pouzivam pro maleho kapky espumisan a nemohu si je vynachvalit. absolutne zadne boleni bricha. kojim a davam sunar a krasne mi spi. malemu bude v unoru rok, pouzivam je asi od druheho mesice, doktorka rikala, ze jsou setrne a stale je mohu pouzivat....je to supr!
Výběr UM je hodně individuální. mléka s HA v našem případě nebyla přijata - zácpa apod., zvolili jsme sunar complex do 6m a pak od 6m sunar original. Vše bylo oki. Co se týká kolik, kluci na to trpí, nám zabírala masáž speciální na koliky a olejíček od welledy, hodně jsme pásli koníky.
Po klasickém hippu měla kakání párkrát tužší asi jako pastu, nejprve jí to nešlo vůbec, tak jsem jí musela pomoci rourkou...pak se srovnalo a vykakala se i sama, jenže to už jsem měla objednané to mlíčko hipp comfort 😒 dávám jí ho třetí den a je to děsné, vážně nevím, ale podle mě to musí být tím UM protože nic jiného jsem neměnila a od úterý je uřvaná, kroutí se, spí jen v náručí, už jsem z toho strašně vyčerpaná.... mám ještě starší dcerku a tím, že mladší ted pořád pláče a uklidní se jen v náručí při houpání nemám na starší vůbec čas, takže ani to mi nepřidá a jsem opravdu vyřízená😢 mrzí mě, že jsem to mlíčko měnila, měla jsem počkat... jenže jsem si myslela, že když je to stejná značka bude to stejné jen ten comfort že snese lépe, bohužel tomu tak není. Myslíte, že můžu zase začít dávat zase ten obyč.hipp? nevím jak často můžu UM měnit?
@maminka68 určitě můžeš. Neboj my měli 8 mlik než sedlo. Naše doktorka (pardubická kapacita) řekla, že pokud mlíko nevyhovuje tak vyměnit. Ale ideální je k tomu dávat ty probiotické kapky (pomáhají na to zvyknout). 🙂 neboj přejde to 🙂 tuto diskuzi jsen v zoufalství zakládala a uz jsme v pohodě (10m). Problémy s kakanim trvaly do 3,5m. Pak už to bylo ok.. jen si vymyslel co chce pít. Týden chtěl Nutrilon, týden Hami, týden Sunar a až právě HiPp mu vydržel do 7m pak taky začal odmítat tak jsem zkusila obyčejné Babylove z dm a to mu chutná do teď. 🙂 držím palečky a zkuste ty probiotika a nám docela pomohl i babycalm 🙂
@lenatu tak jsem dnes koupila opet Hipp bio combiotik a dcerka uz ho dvakrat mela, porad se krouti a place, ale prestala porad ublinkavat coz se ji ted od utery po tom comfortu stavalo-mlicko se ji porad vracelo do pusinky treba i dve hodiny po krmeni😵 doufam,spis se uplne modlim v to, aby se to co nejdriv srovnalo, je mi ji strasne lito jak neustále place, krouti se, krci nozicky... A ja jsen z toho take strasne vycerpana a nemam cas na nic jineho, ani na starší dcerku 😔
Zkuste ty probiotika, babycalm, fenyklový čaj 🙂. Když nezabere tak jiné um. Poradila bych se i s praktickým lékařem 🙂. Držím palce ať je to co nejdříve za vámi!
proč jste přestala konkrétně kojit?jen pro zajímavost.
No já jen, že už jsem četla spoustu diskuzí a po téhle otázce většinou přicházel útok. Tak bych se tomu ráda ve mnou založené diskuzi vyhnula.
@maminka68 ahoj, vlezu vam do diskuze, jestli muzu 🙂 taky jsem si zazila sve. Mam holcicku 2,5 mesice a od desateho dne je nanestesti na UM. Jak psala zakladatelka, problemy s kojenim hrozny, takze jsem to vzdala. A pak nastal neskutecny boj s umelymi mleky. Nevedela jsem, kterym zacit, svagrova mi proto doporucila Bebu AL 110 bez laktozy, protoze byl vikend, nemohla jsem se spojit s detskou dr a bala jsem se ji dat jen tak nejaky mliko. Jenze pak nastaly zdravotni komplikace u male, skoncila jsem s ni v nemocnici a tam mi velice prijemnej pan primar rekl, ze ji nemam davat tohle mliko, ze ji tim tu nesnasenlivost laktozy akorat vypestuju. Fajn, presli jsme tedy na Hipp. Malou zacaly trapit prdiky, resila jsem to s dr a ta mi (jak jinak taky) rekla, at dame klasicky Nutrilon. Zkusili jsme a silenost - zeleny kakani ze brcal hadra a chudera se nemohla sama vykakat ani tuk. Rikam, tak tohle ne. Sla jsem fo lekarny, lekarnice mi doporucila Hami Comfort na bolave briska. Koupila jsem, davali jsme asi 14 dnu, vse v poho, po 14 dnech opet problemy, zacpa, bez rourky ani tuk, tak jsme se vratili zpet k Hippu. Jenze - Hipp mi jako jedine z tech vsech mlik prisel strasne vodnaty a asi na tom neco je, mala mi po nem neustale plakala hlady, dozadovala se mlika snad kazdou hodinu a pul. Po precteni snad milionu clanku a diskuzi jsem se rozhodla, ze naposled vymenime mliko - Babylove Bio 1. Svete div se, najednou mame doma vysmaty mimco, co si obcas jen zaplace, kdyz se neco deje, spinka mi celou noc jak dudek a kadi si sama jak starej chlap. Takze za mne jen tohle mliko, uz ho nezmenim ani za nic :D podotykam - od dvou tydnu male bereme BioGaiu, ted davame ApoLaktik. K tomu nespocet kapicek na prdiky a vsechny mi prijdou na jedno brdo.
@beat_coufalova však taky jsou.všechny obsahují simetikon jen mají jiný název a Bio Gaia je zlodějina předražená!!!!!!!!!!!!!!!!!
@nafuka jediny, ktery jsou prirodni, jsou BabyCalm. Ty jediny obcas male kapnu, ale fakt vyjimecne, protoze kdyz to s nima prezenes, deti maj prujem. A ano, kdyz mi BioGaia dosla, sla jsem do lekarny a lekarnice mi sama rekla, ze to jsou vyhozene penize. ApoLaktik taky neni zrovna nejlevnejsi, ale narozdil od BioGaie ma aspon dva kmeny bakterii 🙂
@beat_coufalova já měla 3 balení, za jedno asi 650,- v Polsku prý stojí 250,-.Nejvíc stejně pomáhalo teplo a masáž bříška.
@nafuka jo v Polsku jsou pry levnejsi, ale taky mensi baleni, tak je to prast jak uhod 😀
@beat_coufalova ApoLaktik jsme pak měli taky. 🙂 No já kojit přestala protože jsem měla zanět v prsou a v pravém prsu ucpaný mlekovod, když jsem byla v noci na pohotovosti a sundala podprsenku doktor začal skoro brečet když to viděl.. jenže mě se zánět rozjel během 3H .. jako 2 dny předtím než jsem měla boule jsem měla pořád zimnici, ale to jsem si říkala že to je ještě z porodu, ztratila jsem hodně krve, měla velký nástřih, chodila na injekce na zavinutí dělohy.. takže jsem to přikladala tomu a velké únavě. Doktor řekl že mi dá nejsilnější antibiotika co mají a prášky na zastavení laktace - to jsem mu hned odsouhlasila (musela jsem přikrmovat um po každém kojení, malý nepřibíral) a jestli to do druhého dne nezabere budou mít to muset řezat.. no brečela jsem já i tchýně co mě na pohotovost vezla.. celý zbytek noci jsme matlaly prsa tvarohem a stahovaly. O malého se musel starat manžel.. celý den jsme praktikovali co v noci a večer už horkost začala ustupovat a boule už tolik neboleli... Ještě po dobrání antibiotik jsem asi měsíc měla v prsou malé bouličky.. týden na tohle mi zjistili zánět dělohy a museli udělat kyretáž. .. takže já toho už pak nelitovala že jsme na UM, mě bylo líp, protože se tělo začalo soustředit na regeneraci a malý neřvala hlady. Akorát boj než jsme našli to správné um. Babylove je super mléko, naše doktorka říká že mají tak přísné normy že by ho prodávat nemohli kdyby to byl šmejd..
@nafuka Taky jsme jeli ty 3 týdny přes flašku malý k prsu vůbec nechtěl, v porodnici jsem ho kojila přes kloboučky do kterých jsem mu vždy trošku mlíka odstříkala aby se hezky přisál.. no jenže za 5 dní v porodnici jsem měla bradavky do krve rozkousaný a při každém kojení brečela.. :-/

jo a jeste se chci zeptat...aby syn nemel bolesti bricha, davam mu espumisan kapky...pri kazdem krmeni, jinak ma problem , krouti se a breci. neni to moc?