icon

2,5 roku rozdíl. Málo, hodně nebo ideál? Kolik máte vy a měnili byste?

phantomek
9. dub 2021

Zdravím,
přijde vám 2,5 roku mezi dětmi málo, hodně nebo ideální? Kolik mate vy? Měnily byste to? 🙂
Nebo jak mate v plánu vy plánovat na dalším?

Děkuji ❤️

jaja01k
9. dub 2021

@phantomek My máme rozdíl rok a měsíc, takže 2,5 roku mi přijde hodně 😄 A ne, já bych ten malý věkový rozdíl neměnila, za mě ideál 🙂

goovana
9. dub 2021

@phantomek my budeme mít rozdíl 20 měsíců ale chtěli jsme aby byli děti maximálně 2 roky od sebe

terez94
9. dub 2021

@phantomek máme čtyři děti ve věku 4,7r, 3,2r, 1,4r a 4 měsíce. Někdy, je to náročné ale neměnila bych. Starší už si spolu hezky vyhrají,tak snad budou do budoucna pořád parťáci 😊

konidana
9. dub 2021

mám rozdíl necelé dva roky - 20m (chtěli jsme 2 roky), kamarádka má těch 2,5. Podle mne to je jedno. Každý se stejně musí popasovat s tím co má doma😉 Za mne je ideální čím míň tím líp 🙂, ale rok bych nedala😅 @jaja01k

maki90
9. dub 2021

@phantomek mám holky 2,5 roku od sebe. Jestli bych měnila? To netuším 😆asi každý věkový rozdíl má svoje pro a proti. Já bych větší rozdíl mezi dětmi nechtěla.

lucinka_16
9. dub 2021

@phantomek Mám syny teda 2 a třičtvrtě a pohoda. Starší je rozumný, rád se stará, furt malého muchluje,jen zabečí a už letí s dudlem, večer když jde spát,tak ho chce na chvilku do postele,aby taky slyšel pohádku...má bráchu "moc lád" 😁 Ale je to taky o povaze dítěte. My si hodně povídali,že bude mít sourozence a co nám to všechno přinese a "odnese". Každopádně první měsíc bylo trochu čoromoro 😁

korin
9. dub 2021

To záleží na dítěti... Starší mám od sebe 2 a čtvrt a šlo to, nejmladší pak za dalšího 3 a půl a taky dobrý. Ti starší k sobě mají dost blízko, ale i ten přestříletý rozdíl je fajn, hlavně bylo v plínách už jen jedno dítě... Problém se žárlením jsme řešili hlavně při narození druhého dítěte, to třetí zapadlo do rodiny celkem v pohodě. Což nebude asi věkovým rozdílem, ale tím, že ti starší měli jeden druhého.

areh
9. dub 2021

Mám bez 6 týdnů 3 roky a za mě ideál. Starší je samostatný, bez plen. Normálně by chodil do školky.

maxulekapcule
9. dub 2021

My Budem mít rozdíl 5 let a tři měsíce

gracinka7
9. dub 2021

Čím menší rozdíl, tím lépe pro děti, ale tím hůř pro rodiče. Ty 2-3 roky je takový kompromis mezi tím. Budou mít k sobě celkem blízko a ty nebudeš tolik hotová.

anna165
9. dub 2021

Kluci mají mezi sebou rozdíl dva roky a myslím,že jsme všichi spokojení😀.

aniea
9. dub 2021

My máme rozdíl 23m a neměnila bych, holky se mají rádi, občas se perou o hračky ale to je klasika..

daasqua
9. dub 2021

Máme rozdíl 2,5 roku, holka kluk. 2 roky mi přišlo málo, i když u mé dcery by to docela šlo, sama se zabavila, spala krásně, jedla (to nyní je to horší), povahově by to taky šlo, neměla žádné "horší" období. 3 roky mi přišly hraniční, zaprvé kvůli práci (nahlásila jsem rodičovskou do 3 let), pak i proto, aby si spolu vyhráli a starší nežárlila. 2,5 roku je super, stará se o něj, nežárlí, sama zvládne hodně věcí (s oblékáním tedy ještě pomáhám). Je fakt, že obě děti jsou hodně spací a syn je stejně jako bývala dcera celkem nenáročný (chce tedy nosit/chovat, ale taky hodně spí). Plánovala jsem rozdíl 2,5 roku a vyšel 🙂

patypresdevaty
9. dub 2021

Máme 2,5 roku a přijde mi to ideál 👍
Chtěli jsme 2,5 - 3 (aby už byla starší relativně samostatná, ale nechtěla jsem se mezi dětmi vracet do práce) a vyšlo to hned.

neomenia
9. dub 2021

2-3 roky rozdíl je oblíbená ceska klasika, aneb" Když už jsem na rodičovské, tak to vezmeme pri jednom"...Ja bych to nechtěla ani za zlatý prase, mam rada svůj klid. Ale maminy bývají spokojené, takže určitě je to cesta taky. Záleží na tvé osobnosti... Mě se naopak líbil model starší ve skolce / škole a já měla fůru času na mimi/batole, mohla jsem si po obědě s miminkem schrupnout. To by s dvouletakem za zadkem neslo a. Mě by jeblo.. Starší na mladší nezarlila nikdy, neb už měla rozum ve věku, kdy se syn narodil, už to nebyla emocionálně nestabilní dvouleťačka, která netuší vůbec, která bije😁 a že si vyhrají, když budou mít od sebe 2 roky? Mno.... Na to se nedá spolehnout, rozdíl povah může být obrovský a prostě se neshodnou. Ale může to být fajn, samozřejmě. Naši si hrajou často, 5 roků rozdíl.

jenie
9. dub 2021

Budeme mít od sebe skoro 3 roky a za sebe musím říct, že pro mě to bude určitě ideální 😀 Vždycky jsem si myslela, že ty dva roky jsou tak akorát ideální, ale ve dvou letech ještě dcera neuměla ani na nočník, ještě to bylo takové děťátko. Teď ve skoro dvou a půl letech mi už přijde taková velká a rozumná a šikovná, že si už i dovedu představit mít k ní mimino. Ale dřív teda ani omylem, to bych asi brzo skočila z našeho 6.patra 😀 😀 Hlavně pokud ji přijmou, tak může jít i na dopoledne do školky a pro všechny to bude dobré

lenerka1
9. dub 2021

Hodně záleží na povaze dětí, mám od sebe 3 roky, co se sebeobsluhy týče, tak malý už hodně zvládal, chůze po schodech do patra, procházky, takže super, ale byl a je dost žárlivý (myslím, že by byl i kdyby byl rozdíl menší i větší) a navíc kluk, takže musím být pořád v dosahu, ať se moc nemasakří. Mít jako první malou, která je empatická, opatrovatelská snad od narození, šla bych i do menšího věkového rozdílu a věřím, že by to klapalo.

crutela
9. dub 2021

Mame rozdíl 2r a 2m, je to pěkná jízda. 😁

pipi_puncocha
9. dub 2021

@neomenia mně by tohle taky přišlo super, ale zase nechci úplně rodit pozdě.🙄

andelka
9. dub 2021

Mezi prvním a druhým mám 22 měsíců ( byl to hukot několik let), mezi druhým a třetím 7 let ( paráda, ale mezi 1 a 2 bych takový rozdíl nechtěla, ale ani malé rozdíly mezi třemi). Všechno má svá pro i proti. Poměrně fajn mi přijde rozdíl 3-4 roky. Jenže to zas málokomu vyhovuje, ohledně RD a návratu do práce.

neomenia
9. dub 2021

@pipi_puncocha však ty jsi ještě mladá, máš moře času. Myslím, že první jsem měla jako ty, tři roky po škole

jirovapa
9. dub 2021

@phantomek máme 23 měsíců a teď je to ideální, holky si rozumí a pěkně si spolu hrajou 😊.

svorly
10. dub 2021

My budeme mít rozdíl 3 a půl roku, jak to půjde to uvidíme 😄

jipe
10. dub 2021

bez jednoho dne máme rozdíl 2,5 roku a jsem za to ráda, chtěli jsme 2 roky, vyšlo to jinak, ale bylo to dobře. Starší po tom druhém roce udělal hodně velké pokroky ohledně mluvení a sebeobsluhy a jsem ráda, že jsem se mohla věnovat jenom jemu. Pak zase když po 3.roce nastoupil do školky, tak to nebylo spojené s příchodem sourozence. Ted jsou celkem parťáci a už si spolu pohrají.