2v1 pračka se sušičkou, máte zkušenost?

slegr71
29. pro 2014

Máte někdo zkušenosti 2v1 pračka a sušička? Začíná mi odcházet pračka a tak se rozhoduji jestli nekoupit novou i se sušičkou. Bydlíme v paneláku a do koupelny se mi dva spotřebiče na sebe nevejdou.Máme dvě děti a peru každý den i tři pračky. V bytě začínáme mít pěkně vlhko a to pořád větráme. Někdo říká že je to super. Někdo nás od koupi odrazuje. Prý prádlo smrdí a zmenšuje se. Máte prosím zkušenosti a jaká značka. Díky.

jija
29. pro 2014

@slegr71 ja mam asi 2 mesice gorenje pure premium wd95140 a jsem spokojena, akorat mi museli menit predni dvirka protoze byly o par mm vychylene a nesepnul uzaver, ale uz dobre, opravar rikal, ze taky problem u gorenje jeste nemel, ale standardnebbyva u lg a je stejny vyrobce
Jinak pradlo vyprano, ususeno, zatim jsem zkousela 3 programy suseni, jeden ususi fakt uplhe suse, ten pouzivam na plenky (latkujeme), dalsi ma pradlo jako by napareni, lip se zehli nebo ani nemusi, je to suche akorat jak to vytahuju tak v tech poslednich vecech zkondenzuje para tak to na hodinku povesim v koupelne a posledni program mi prisel vic vlhky, ale teprve se ucim
Ja uzbbych bez toho neumela zit, minuly vikend jsem vyprala za3 dny 6 pracek, to normalne musim prat 14 dnu🙂

slegr71
autor
29. pro 2014

@jija Děkuji. A nepozorovala jsi, že by se vám zmenšilo oblečení?

lrg
29. pro 2014

@slegr71 Já mám AEG a už bych bez ní taky nemohla být. Nežehlím a prádlo vypadá skvěle. Bohužel se opravdu sráží, takže kupuje všechno o číslo větší. Ale určitě nekupuj 2v1, všude se dočteš, že je to na prd. Sušička by totiž měla mít větší buben než pračka, aby se tam to prádlo pořádně poválelo, jinak ho budeš mít suché ale zmačkané. Kdo má málo místa dává pračku se sušičkou na sebe.

slegr71
autor
29. pro 2014

@lrg Bohužel se mi nevejdou dva spotřebiče na sebe, proto řeším 2v1.

nonacek
29. pro 2014

@slegr71 mam také 2 v 1 ,ale přiznám se ze sušičku používám zřídka , pouze když nemůžu sušit venku 😉 prádlo ze sušičky mam moc zmáčkane ze i žehlička má co dělat to vyrovnat,menší opcas take😨

lrg
29. pro 2014

@slegr71 Jasně, ale fakt neznám nikoho kdo by byl s tím spokojený.

jija
29. pro 2014

@slegr71 zatim jsem to nepozorovala, ale mozna je to tim, ze nemame nicnoveho co by sejeste mohlo srazit🙂

@lrg ja mam 2v1 a jsem spokojena🙂

kocour1
29. pro 2014

Já mám zkušenosti se sušičkou zvlášť, ale myslím, že v dnešní době už dokáží udělat dobré i kombinované spotřebiče...nejprve jsem si sušičku nemohla vynachválit, ale nyní - asi po dvou letech používání, si vybírám prádlo, které dám sušit do sušičky...mám bohužel zkušenost, že se opravdu prádlo sráží...takže to, co je dítěte neřeším, to je většinou bavlna a mám aspoň hned vypráno, ale svoje lepší věci tam nedávám. Ale zase na ručníky a např. ložní prádlo to nemá chybu. A s tím, že prádlo smrdí...ono jen prostě nevoní po aviváži jako uschlé na věšáku - ta sušička tu aviváž jakoby vyfouká. A když už budeš kupovat novou pračku, tak i kdyby si tu sušičku nevyužívala pořád, tak se určitě v domácnosti hodí.

mooncaa
29. pro 2014

@slegr71 Mám každé zvlášť a doporučuji. Jestli pereš 3 pračky denně tak určitě kup zvlášť, protože do 2v1 musíš várku prádla do sušičky dát poloviční než do pračky. Sušička suší prádlo přes 2 hodiny a pračka mi pere necelé 2 hodiny, to máš na jednu várku pračky minimálně 5 hodin. Jak to mám zvlášť, tak suška suší 1. várku a pračka další pere. Bydlíme také v paneláku a v 6 lidech, takže místa moc není, ale sušička zabere míň místa než rozložený sušák. Navíc sušičku můžeš dát kamkoli, někdo ji má v ložnici, někdo v komoře, někdo dokonce v kamrlíku na chodbě. Nám se vešla do předsíně.

jitavrtule
29. pro 2014

taky by se to dalo vyřešit úplně jinak a to sice koupí pořádnýho odvlhčovače. My měli (resp. stále máme) Master s pětilitrovou nádržkou a nejen, že dobře vysouší byt, zároveň ti i pokoj ve kterém stojí promění v poměrně efektivní sušičku prádla 🙂 a nebudete muset větrat jak zběsilý a přicházet tak zbytečně o teplo. A v Hornbachu ho mají v ceně kolem 4000,- myslím.
2v1 pračku a sušičku bych si nekoupila, rozhodně ne pro dávku prádla pro 5 člennou rodinu. holky už to zmiňovaly, aby sušička dobře sušila, potřebuje velký buben, větší než pračka.
Jinak prádlo z ní rozhodně nesmrdí, voní normálně po prášku nebo aviváži, akorát jak se zahřeje tak hned po vyndání je to trochu jiné, než běžně uschlé prádlo ze sušáku. Zas je ale hezky měkké.
Sráží se věci, které se do sušičky dávat nemají a lidi je tam přesto hází. Což máš vždycky napsané na cedulce - přeškrtnutý kolečko v rámečku znamená nesušit. Bohužel to je v dnešní době fakt hodně věcí - ať už čistá bavlna, směsky nebo syntetické materiály.

slegr71
autor
29. pro 2014

@jitavrtule To je taky dobrej tip.

ivular
30. pro 2014

@slegr71 Mám 2v1 a jsem spokojená. Prádlo určitě nesmrdí (co by bylo zdrojem toho smradu?), pouze nevoní aviváží tak intenzivně. Jak tu někdo trefně napsal, ta aviváž se zkrátka vyfouká pryč. Zmačkané mám spíše tužší kousky obleční (rifle, teplé mikiny), takže ty už sušit nedávám. Ostatní prádlo je naopak měkké a vyrovnané jako po žehlení, takže žehličku jsem zrušila 🙂 Srážení oblečení jsem taky nezaznamenala, ale možná je to tím, že to nenechávám sušit úplně do sucha. Mírně vlhké prádlo ještě rozvěsím po bytě (opravdu nemám kde sušit) a do dvou hodin skládám do skříní 🙂

nov777
30. pro 2014

S dovolenim se vterknu do diskuze. Holky, zajimalo me, jestli jste kupovali zaroven susicku i pracku, nebo jste pracku uz meli a susicku dokoupili? To se ta susicka da postavit na jakkouli pracku a rozmery sedi nebo se k tomu musi prihlizet pri vyberu? Diky moc za info

h_p
30. pro 2014

Ja mam 2v1 pretoze dva spotrebice sa nevosli. Som maximalne spokojna. Zrazilo sa asi jedno tricko za dva mesiace, od kedy ju mam. Ono totiz nie vsetko mozes susit na stejnu teplotu.Pradlo vonia a je krasne makke.Suhlasim s tym, ze susicka by mala byt vacsia nez pracka, co sa v tomto pripade riesi tak, ze neplnis uplne na maximum, ak chces aj susit.
Vzdy lepsie 2v1 nez len pracka.

slegr71
autor
30. pro 2014

A jakou máte značku?

m_tina
12. lis 2019

obnovuji diskuzi...koukáme po 2v1...typ, s čím jste spokojené?

zelenaesmolda
13. lis 2019

@slegr71
jak jste to nakonec vyresili?

slegr71
autor
13. lis 2019

@zelenaesmolda Máme 2v1 od Electronic a je dobrá.

zelenaesmolda
13. lis 2019

@slegr71
Electronic?to ani neznam

slegr71
autor
13. lis 2019

@zelenaesmolda Electrolux. Omlouvám se. Tel to změnil.

zelenaesmolda
13. lis 2019

@slegr71
tak my mame pracku electrolux a spokojena nejsem

m_tina
13. lis 2019

@slegr71 to ctu rada, me od 2v1 vsichni zrazuji... nejaky ryp, na co si dat pozor a tak?

slegr71
autor
14. lis 2019

@m_tina Tip nevím. Já nikdy neměla sušičku. Tak nemohu porovnat.

hankapiiisek
24. říj 2023

Já mám 2v1 a sem spokojená. Prádlo nesmrdí, ale je pravda že něco se občas srazí.
Mám Indesit a sem spokojená.

pampelina18
24. říj 2023

Hodina a půl praní cca hodina sušení takže další pračku můžeš dát o první až za dvě hodiny, někdy za tři... Prádlo je zatuchlé, smradlavé. Měli jsme na vyzkoušení, kolegyně má i v práci a ten puch je hroznej... Nejlepší je mít to zvlášť