Alergie na vlastní děti. Měla jste také takové období?

helcakab
22. črc 2021

Ahoj, poslední dobou mám totální alergii na vlastní děti, cítím se přetažena, furt po nich řvu, vše me obtěžuje, vím, že to je jen "obdobi" co zase přejde. Děti mají 4 a 20 měsíců. Oba velmi akční. Navíc mě od zimy bolí klouby, neustále mám problémy s dutinami. Byli mi zjištěny chlamydie, antibiotika a stejně to není lepší. Měly ste taky takové období? Dekuji

loadnla
22. črc 2021

Ano, také mám takové období. Bohužel radu nemám, já se upínám k návratu do práce cca za 4 měsíce.

helcakab
autor
22. črc 2021

@loadnla to by mohlo pomoct!

sylvka
22. črc 2021

@helcakab vypadnout na víkend třeba na welness.nechat je otci,babičce...a pak ta práce mi fakt pomohla.

helcakab
autor
22. črc 2021

@sylvka já mám skvělého manžela, hlídá věnuje se. A stejně se cítím vyhořela,prostě materska dovolená kdo ten název vymyslel haha

loadnla
22. črc 2021

Já nevím, ale mě vypadnout na víkend nepomohlo, člověk se vrátí do toho stejného blázince, ze kterého odjel.
Já jsem od 1,5 roku starši dcery chodila na 2 dny v týdnu do práce a pomohlo mi to ohromně. Člověk má prostě nějaký "svůj život" i krom toho rodinného.

helcakab
autor
22. črc 2021

@loadnla věřím, že někomu vypadnout pomůže já zatím bez dětí nikde nebyla myslím na více dní. Kino, kava s kámoškou samozřejmě ano, ale jak říkáte dojdete domů a už myslet " co budu zítra varit atd" no pakarna.

mourovatakocka
22. črc 2021

@helcakab Také znám. Měla jsem v těhu, utrhovala jsem se na starší 😔 A doteď mi občas dělá hromosvod a pak brečím jak želva. Trochu pomohlo dělat na PC něco na dohodu, moje penize a můj pocit, že nejsem "jen" hospodyně. Pomůže mi byt bez dětí, dělat si věci okolo domácnosti v klidu bez odbíhání. Hlídání na delší čas než dvě hodiny nemám a s miminkem mít ani nemůžu a jak už zaznělo, vracet se do stejného blázince (a beze mě vlastně horšího) by byl jen další kruh pekla.
Velká pomoc je pro mě, když někdy vaří muž, ale obvykle neumí vymyslet, co vařit, takže ta protivná část je stejně na mě.

michaela_2
22. črc 2021

Tak ne že bych nikdy nevylítla nebo nebouchla, nevyspani, únava atd udělá svoje.
Ale vylozene nějakou dlouhodobou alergii přímo na děti jsem neměla. To spis na manžela 😜😂 naštěstí taky jen období, které vždy rychle přejde.
Ale při každém rodicaku jsem částečně pracovala - jak už holky psaly, to asi na psychiku pomáhá dost no. A pokud manžel hlídá, klidne bych si plánovala i pravidelnejsi činnost bez dětí, nemusí to být zrovna víkend, ale třeba dva vecery v týdnu jít dělat nějaký sport nebo kurz atd
Ono se to taky hodně zlepší až povyrostou - podle mě. Jak jsou starší, je to jednodušší 🍀

helcakab
autor
22. črc 2021

@michaela_2 děkuji za podporu.

gracinka7
22. črc 2021

@loadnla hlavně dva dny jsou málo.
Za mě je fajn nechat děti chlapovi tak na týden a vyrazit někam sama nebo s kamarádkou.

irmamala
22. črc 2021

Ano mam, kazdy den cca od 8 do 22h, uz 8 let 😀

helcakab
autor
22. črc 2021

@irmamala nestraste🙂

svorly
23. črc 2021

Jo mela jsem to stejny uz na podzim, syn necely 3 roky, zacala jsem jezdit na kole, vidina toho ze za rok pujdu do prace, PARADA! A prask, necekany tehotenstvi, vsechno spatne zase... Jak rikas, total vyhoreni, manzel se stara akorat tak o syna at mam volno a ja si tu pripadam jak chuva a sluzka. Radu nemam bohuzel, sama bych potrebovala neci podporu :/ snad jen vidina te prace a decek ve skolce v budoucnu, takovy svetlo na konci tunelu 🙂

helcakab
autor
23. črc 2021

@svorly já občas tak závidím tem bezdětným lidem ten klid pohodu!!! Vím, že bych potřebovala asi vyliskat, mám zdravé děti co by za to jini dali, ale momentálně se fakt cítím velmi špatně.

squezy
23. črc 2021

@helcakab musíš si vážně odpočinout, a ne tak, že tatinek si je vezme na odpoledne ven. Nevím, jestli je to mozne u 4 mesicniho, asi ne, ale u 20 měsíční určitě a pořád se starat o jedno dítě než dvě 🙂

dendulevrtule
23. črc 2021

@loadnla jsem na to velmi podobně,i s tim navratem do práce 😁

helcakab
autor
23. črc 2021

@squezy nevím mne už rozčíli i to, že chtějí napít, dcera prebalit, vše me obtěžuje od rána do večera kolem decek, zlatá prace

helcakab
autor
23. črc 2021

@svorly no ke školce bych se moc neupinala...syn první půl rok furt nemocný a všecko chytla dcera, takže lahůdka.

svorly
23. črc 2021

@helcakab je to narocny obdobi no, obcas to chce vypnout. Ani tahle doba kdy je furt neco zakazany na tohle neni dobra :/ jo tak s tim pocitam ze jsou deti minimalne ze zacatku vic doma nez ve skolce, ale aspon se to nekam hne a nejsou doma porad.

helcakab
autor
23. črc 2021

@svorly jo urcite a nektere nebyvaji nemocne, třeba to bude vás případ!!

svorly
23. črc 2021

@helcakab snad :D no tak pevny nervy s tema malyma dablama a budeme doufat, ze prijde brzo svetlejsi obdobi 🙂

malanoha
23. črc 2021

Nekdy jo.. Hlavne v zime, kdyz se neda byt venku, doma se akorat nudi a otravujou, tma, zima, deprese🙄 Co s tim, nevim..

matkacekatelka
23. črc 2021

Přidávám se do skupiny přetažených matek. Od rána na ně řvu, jsem protivná. 3,5 roku a 21 měsíců. Přetahují se o hračky, s čím si hraje jeden, to chce i druhej, starší rád poroučí a navádí tu malou. Malá vstává před 6.00. Chlap je vezme ven dopo/odpo pokud má volno a připadá si jako spasitel. Babičky nehlídají, naposledy loni v květnu přijela na víkend a my jsme si vyšli do restaurace, jinak je mám furt na krku já. Chlap mi nadává, že sem psycho, ať na ty děti tolik neřvu, že on dělá co může tak ať si uvědomím, že jsou na tom lidi hůř, a nemluvím furt o tom, že by mohla jeho máma přijet a pohlídat(nikdy se nenabídla, vždy se musím vnutit já). Ať se dám psychicky do pohody a nenavážím se furt do jeho mámy. Po 3,5 letech jsem si vydupala 2 volné víkendy, manžel odjel s dětmi pryč a já zůstala doma. A on si myslel že kdo ví kolik mi nedal volnosti, že jsem se měla srovnat, ale chovám se furt stejně podrážděně. Po víkendu když přijeli, tak na kluka řval a držel ho za límec jak ho měl plné zuby. Taky se těším do práce, ono je něco jiného hlídat 2 hodinky než celý den. Mě by momentálně vyhovovala střídavá péče😀 týden on, týden já. A také uznání, pochopení, vnímání té situace ve kterých jsme my matky, promluvit si o tom. Ale u nás to vždy skončí ať se smířím s tím, že máma hlídat nebude, nikoho na hlídání nemáme, ať na ty děti tak neřvu a že jsou na tom lidi i hůř. Co bys dělala kdyby jsme neměli mojí mámu, to bys byla v prdeli viď? Tak buď ráda, že jí máme a nenavážej se furt do ní. Takže milá děvčata, jsem alergická na děti ale i na chlapa!!!!!!!!!

loadnla
23. črc 2021

@matkacekatelka To s tou střídavou péčí už mě taky napadlo - já bych měla při střídavce TAKOVOU pohodu oproti tomu co je teď 🙂

arko
23. črc 2021

@irmamala Konecne to nekdo priznal naplno 👍 Prazdniny jsou peklo, jeste neni ani pulka a ja je dnes malem vystrelila na Mars. Prijde mi, ze jen varim, zehlim a uklizim. Asi trpim na PMS, protoze tak tyden pred MS me vytoci kazda blbost. Jen at 1.9. tacne skola, potrebuji si odpocnout. Je fajn vedet, ze to ma nekdo podobne 😉

hansoc
24. črc 2021

Možná by pomohla změna uvažování. Nemyslet na svoje děti jako na ty, co vám dělají jen potíže ale brát je jako tým a společně to zvládnete... Dítě, na které se řve bude spíše jen vzpurné a vystresované než povolné a hodné, pak je to začarovaný kruh. Umět odpočívat i s dětmi třeba : )

jeyre
24. črc 2021

@helcakab Já jsem to takhle měla teď na jaře během lockdownu... střídavě jsem chtěla jednoho nebo druhýho odnést do babyboxu...ale teda pomohlo mi, když se rozvolnilo, můžeme do herny, za babičkou, na výlet a taky byla školka pro starší. Určitě je to jenom období, které přejde, jen vydržet! Jo a nejvíc mi pomáhá nechat děti tatínkovi, vypadnout z domu a dělat něco, co s dětmi vůbec nesouvisí.

hermanka88
25. črc 2021

@helcakab to musel vymyslet chlap.Jsem si jistá!!

hermanka88
25. črc 2021

@helcakab já mám to samé. Stejné pocity. Mám své děti ráda,ale prostě..chci už do práce ,nejsem asi ten typ ženy,co by snesla i 4 děti..