Alkohol za volantem. Poradíte?

jirinakuk
6. bře 2020

Potřebuji poradit: manžel již po třetí sedl za volant když byl napitý😟 (říká, že to byla chyba a udělá to znovu🤔)
Je otcem dvouletého krásného a zdravého chlapečka a zodpovědnost v něm asi vymírá 😢
Klíče od auta jsem mu již zkoušela vzít, ale on na mě spustí a byl by snad schopen mi jednu vylepit takže mu je raději dám(je moc agresivní)😟 nic jiného mi nezbývá než doma sedět a doufat, že se nic nestane😕
K psychologovi začal chodit byl tam zatím jednou.
Ježiš jak já nesnáším chlast(vše jen ničí)

leniczka23
6. bře 2020

@jirinakuk Zavolala bych na nej priste policajty, nahlasila SPZ a cus..A pokud se bojis sveho manzela ze by ti vlepil, je podle me neco hodne spatne. Moc me to mrzi, ale.resila bych to.

sudylichozrout
6. bře 2020

@jirinakuk Krome toho, ze tvuj manzel je nezodpovedny kreten, ktery muze pri sve spanile jizde nekoho zabit, je pravdepodobne jeste psychous, kdyz se ho bojis. Takze priste na nej zavolat Policii a dat mu podepsat rozvodove papiry.
Co jineho ti poradit, pokud ti to vadi?

e7
6. bře 2020

V tomhle jsem vyrůstala, a není to nic příjemného z pohledu dítěte ani Vás. Do dnes nesnáším když se někdo ožere a je zlej a natož aby sedl za volant. Jsem ráda, že moje mamka z tohodle utekla... Myslete na to dítě!! Je to hnus. Táta si myslel, že po prochlastané noci může sednout za volant, jela jsem tehdy s ním. Chytli ho policajti a sebrali řidičák. Myslíte, že to pomohlo? NE! Takový lidé se bohužel nemění 😔

kometkak
6. bře 2020

Alkohol za volantem bych tolerovala jen v případě, že veze někoho nenadále do nemocnice.. úraz, porod a to jen v minimální dávce (jedno, dvě piva). Řekla bych mu, že to neexistuje. Pokud by to nerespektoval, volala bych policajty. Ohrožuje sebe i druhé. Klíče bych klidně schovala, když by pil. Nemá co jezdit. Ať si zavolá taxi třeba. Každý si musí rozmyslet, jestli pije, nebo řídí.

jirinakuk
autor
6. bře 2020

@leniczka23
@sudylichozrout
@e7 jj máte pravdu, ale mě připadá, že je člověk dvou tváří 🤔 Protože on je úplně super chlap a táta než mu přeckvakne a je úplně nesnesitelný i za střízliva.
Já jsem také vyrůstala v rodině kde hádky byly na denním pořádku a táta dost pil a chci to změnit, aby moje děti vyrostly v normální rodině a synovi nechci brát otce.
Myslíte, že ten psycholog pomůže 🤔

jirinakuk
autor
6. bře 2020

@kometkak to samé jsem mu řekla, ale nechci aby řval před dětmi a mlátil do dveří apod. jak malý vzteklý spratek🤔😟

katkapavlik
6. bře 2020

@jirinakuk ahoj je to asi blbí,ale zavolala bych na něj policii. Nejen, že může ublížit sobě,ale hlavně ostatním například jiné mamince s dětmi!!! A to je hnus!!!!

e7
6. bře 2020

@jirinakuk táta je za střízliva v pohodě ale jak se napije odcházím. Přesně schopnej řvát na kohokoliv bez důvodu, na mamku i vztahnul ruku. Když byl po prochlastané noci a dopoledne se špatně probudil? To byl konec, zlej, hnusnej.. Díky bohu jsem odešla z baráku ještě dřív než mamka... nikdy, ale nikdy nechci aby moje děti tohle zažívali (až je budu mít). Naštěstí můj chlap je normální a chlast odsuzuje stejně jako já. Nevím zda psycholog pomůže, to vám neřeknu. Ale jestli je agresivní když se napije tak si myslím, že psycholog na tohle bude krátký.. ale toť můj názor. Já bych utekla dokud je čas. Jsem mladá ale podle mých kolegyní mám rozum minimálně 40leté, díky tomu co jsem si v životě už bohužel zažila..

orisek56
6. bře 2020

Tvemu muzi bych predevsim dala pres drzk.u. Chlast nema za volantem co delat. Kvuli podobnymu bezmozkovi je jedna moje dobra znama bez chlapa a jejich 2 lete dite bez otce. Bez otce, ktery mel pravo videt vyrustat sveho syna a vest ho zivotem.
Kdyz chce hazardovat se zivotem, at do toho netaha dalsi lidi, kteri s nim do tech pekel jit nechteji.

Druha stranka, to ze je ma tebe agresivni a dal by ti facku a ty se ho bojis, tak jsi regulerni obet domaciho nasili (psychicke se pocita taky). Bud si to uvedomis a neco pro sebe podniknes a nebo ze sebe nechas udelat postupne trosku, protoze u nej se to bude stupnovat.. Takovou, jakou je tvuj muz, kdyz je totalne bezohledny a ohrozuje lidi na zivotech. Popripade takovou nestastnici, jakych jsou tu pribehy mraky.
Je to na tobe a myslenky, nebo postoj, ze s tim nejde nic delat je primarne tvuj problem. Vzdy jde neco delat....

jirinakuk
autor
6. bře 2020

@orisek56 máš pravdu, ale troska ze mě snad nebude. Právě, že se jeho chování snažím vyřešit tím, že jsem ho objednala k psychologovi a on s tím souhlasil, ale jedná návštěva zatím nic neviřešila.
Nalitej za volant sedal i můj exmanžel, tomu jsem schovávala klíče běžně, ale nebyl agresivní.

orisek56
6. bře 2020

@jirinakuk ja ti fandim a doufam, ze dopadnes lip. Ale co znam par lidi osobne, tak se z nich skutecne ty trosky, staly. Byva to plizive. Nicmene, porad plati to, ze alkohol za volantem nema co delat. Ja takovyho potkat osobne na silnici, narvu mu vyfuk do krku, protoze vozim deti a ta predatava, ze nas sejme nejaky opilec je silena. Copak ta dopravni situace neni jeden velky blazinec sam o sobe....

mourovatakocka
6. bře 2020

@jirinakuk JJ, děsně super táta. Sorry jako ale pokud je z něj po chlastu jiný člověk, tak by si to měl hlavně uvědomit sám a nechlastat. Zavolat policajty, třeba potřebuje nějakou takovouhle facku, aby mu to "došlo"...

martt
6. bře 2020

Můj manžel si sednul za volant 2×, kdyz měl v sobě alkohol. Po prvé jsem mu rekla, že se mi to absolutně nelíbí, že sednul za volant, když pil apod. A podruhé jsem mu rekla, že pokud to udělá znovu balím kufry a s dětmi od něj odejdu. Od té doby opravdu už zavolant nesedl, když pije. Je pravda, že já jsem v tomhle trochu radikální a impulzivni.

marketkaticha
6. bře 2020

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale mohu napsat zkušenost mé kamarádky...Byli jednou na zábavě a pohádali se...a on že pojede autem a to byl totálně na šrot a motal se jako prase..a ona jako jestli se neposral..a on na ní řval ať jede s ním a ona prostě že ne...on odjel a ona na něj zavolala policajty...žádný slitování s takovýma lidmi... dostal podmínku, kterou porušil a sednul si znovu za volant na sračky.. Vzali mu papíry...pak znovu sednul za volant a šup šel si sednout do basy...když se vrátil tašky měl před barákem.... 👍

amazonkajanik
6. bře 2020

@jirinakuk psycholog by mohl pomoci,ale jako protialkoholní terapie. Jinak jak už víckrát padlo,normálně zavolat pcr,oni mu to už vysvětlí . Mě se povedlo jednou omylem s jedním pivem řídit,jelikož jsem strašně dlouho pila jen nealko kvůli tomu,že jsem furt jezdila. A bylo mi ouvej,když mi to došlo. Proto nechápu,jak si může někdo v klidu sednout za volant a mít dvojku pod kůží. Jednou mi stačilo tahat dva opilce z auta,když skončili čelně ve stromě,nic příjemného ...

legelata
6. bře 2020

@jirinakuk Jak pise @amazonkajanik, psycholog ale jako adiktologicka lecba pro zavisle. Musi zacit abstinovat, jenze tady je problen v tom, ze to musi chtit on sam, kdyz bude tlacen, tak to nikdy nevydrzi a je to k nicemu.

te_reza
7. bře 2020

Minulý týden u nás člověk, co nadýchal 0,5% zabil mladou mámu, bylo jí asi 26 a byla dva měsíce po porodu. Alkohol za volant nepatří a manželovi bych "vypucovala žrádlo"

mrav
7. bře 2020

Přidám zážitek táty malé, čtyřleté holčičky. I její máma tu mohla být, kdyby neměla autonehodu. Mojí dcerce bylo 21 měsíců...

lajla
7. bře 2020

@jirinakuk udala bych ho..že ohrožuje sebe je jedna věc, ale že druhé..je neodpustitelný, je to kreten, sorry

simirek1
7. bře 2020

@jirinakuk musí být tomu problému otevřeny, chtít ho řešit a změnit sám sebe

mamio
7. bře 2020

@jirinakuk ne psycholog většinou nepomůže... Pomůže když od takovyho vola odejdes, když nechceš aby v tom vyrůstali děti, což je logicky. Uz jen to ze agresivní, bude to stupňovat.

mamio
7. bře 2020

@jirinakuk vis ono jde o to , ze uz hranici povolil uz jen tím ze by byl schopnej ti natáhnout a ty jsi to přešla...jinak osobní zkušenost.Uz nemám slitování s takovyma,, chlapama,,.

flowerkacrochet
11. bře 2020

Tohle dělal můj otec. Bydleli jsme s nimi když byla první dcera malá. Mamka to vydržela 20 let (a v tenhle moment kdy se toto stalo už byli rozvodové papíry na stole- to jediné pomohlo, rekla bych ze ozraly jezdi dal).
Muj manzel rad hral sipky do hospody moc nechodil. Moc nepije. Tak ho vytahl muj fotrik do hospody ( ja doma ani ne 2 letou holcicku a j v 9.mesici tehotenstvi) no dopadlo to tak ze manzel ve 3 rano nikde a nebral telefon. Nebylo to u nej zvykem. Tak jsem poprosila moji mamka at dohlidne na dceru kdyby se vzbudila a vyjela jsem. Celkem nastvana. No dobrzdila jsem to tak tak. Muj manzel lezel natazeny pres silnici. Vlastne v pangejtu a do silnice mel nohy. Uplne pod obraz. Tak jsem ho nejak probrala a nasoukala do auta.
No dobry. Ale za 15 minut prijel domu fotr (jak uz byli s mamou na rozvod tak delal naschvaly, rval kdyz prisel atd ... my jsme tam bydleli protoze jen siky nam se nasi rozvedli. Koupili jsme ten dum, kazdy dostal pulku, mamka tam mohla zustat nez dostavi svuj dum, s otcem takova domluva nebyla. Mel penize na ucte obyval loznici, prestal se mýt, smrdel, delal proste naschvaly. Js to tu chtela cele vymalovat kdyz bylo mimco uz na ceste. Nakonec odesel presne v den kdy jsem opustila porodnici 🤦‍♀️).
No a co se stalo jel tou cestou prisel domu uplne pod obraz. Tsk jsem na nej nabehla jwstli si dela prdel ze takhle vozralej jede autem (bil mě od mala ale ja jsem ss ho uz nebala. Pohrdala jsem jim. No bohudik na tehotnou teda ruku nevztahl ale normalne by to klidne udelal). Tak na me zacal rvat ze se dostat domu musel ( hospoda je tak 10 minut pesky pomalym krokem). Nedovedu si predstavit kdyby tam manzel lezel a muj vozralej fotr projel kolem a prejel by ho. Na 100% protoze manzel mel tmavy obleceni a prselo vse se lesklo.
Od ty doby se s otcem nebavim a muj manzel uz takovej zadnej kiks 3 roky neudelal.
Osobne ti radim, byla jsem v tomhle jako dite cely 22 let. Odejdi od nej dokud jeste nebyl agresivni na deti.
Deti tohle cele vnimaji a vi ze se neco deje.
Akorat jim kazis vnimani sveta. Pak si holky mysli ze si musi najit taky nejakyho podobnyho blbce co by je zbil do kulicky. Ale on za to nemuze tak ho pak omlouvaji prootze byl chudinka opilej.