icon

Amálie, jak byste jí říkali?

matysce
6. lis 2014

Hrozně se mi líbí jméno Amálie, dokonce i moje prababička se tak jmenovala, ale nelíbí se mi domácí oslovení: Malča 😠
Jak byste ji říkali? Amčo?

Strana
z2
alyssa18
7. lis 2014

My máme ve školce Amálii a říkáme jí všichni Amálko. Ale když si doma dupne, tak prý chce, aby se jí říkalo Amálenko. 😀

jezevec
7. lis 2014

ja mám Amalii, psáno takto krátce po naší praprababičce a říkáme jí Amál, Amálo, Amálko, Amíšku když byla menší.-), ve školce ji říkají klasicky Amálko...

hancazivocich
7. lis 2014

Kamarádka ji má a říká jí Aminka, Amuška, Málinka, atd..

lucisa
7. lis 2014

My máme Amelii - Amelie je variantou jména Amálie, obě germánského původu.
Říkáme jí Ameli, Amelinko, Amálko, ale nejvíc Mio 🙂

mississka11
7. lis 2014

Málinko 😀 protože Amálku chci taky a asi mi neprojde...

melodygirl
7. lis 2014

@matysce Mám kamarádku Amálii, je jí 35 a říká se ji Amálko, v rodině babičky Málče 😕

mandala
8. lis 2014

@zuza01 No, 🙂 po pravdě si to právě moc nedovedu představit, že bych oslovovala Amálie. Nevadí mě, že to jméno není obvyklé, ale nemám ráda jména, u kterých se nedá kloudně zkracovat a zdrobnovat. Třeba když slyším, jak na Dominiku volají Domčo, to mě rve uši. A jak píše paní v příspěvku výše, když nejde kloudně oslovit, ve škole si děti najdou nějakou svoji zkrácenou verzi, která nemusí být zrovna lichotivá. Jinak nic proti, jméno Amálie jako takové se mě líbí, taky jsem o něm uvažovala, ale nakonec z uvedených důvodů nedala.

zuza01
8. lis 2014

@mandala Amálie jsem myslela pro cizí lidi v dospělosti. Jinak má podle mě tohle jméno hodně verzí, jde právě o to, zda to někomu není proti srsti... Z toho důvodu bych třeba já nedala tu Elišku, ač je už roky nejoblíbenějším jménem. A je dobře, že se nám všem nelíbí to stejné 😉

mysljaja
9. lis 2014

toto jsmeno jsme chtěli dát našemu mimču ale vyklubal se Davídek ,říkala bych jí Amy(ejmy,a nebo tradične Amálko. 😉

meindzi
12. lis 2014

Moje dcera se jmenuje Amalia - je napul Slovenka po mne. Rikam ji Amalia, tak jak se jmenuje, nebo Amali. Amálko ji rikaji v podstate jen cizi lide. Jeji kmotra ji rika Lia, ale take je jedina. 🙂 Prijde mi normalni oslovovat cloveka tim jmenem, jake mu rodice vybrali, synovec je Tristan a take ho neoslovujeme jinak, nez takhle 🙂 Vzdy se smeju, kdyz se nekdo zepta, proc jsem vybrala tak nezvykle jmeno a jak ji oslovuji. No jak asi 🙂

achjonetusim
12. lis 2014

@meindzi Mno, ja to mam stejne - a patrim k mensine. Nevim proc se Dominikovi rika Domco, Karlovi Kajo, Julii Julinko, Amalii Amalko - v detstvi to jeste jde, ale z deti proste vyrostou dospeli 😅 😀 Me osobne se krouti nehty hruzoupri predstave ze mam Amalii, je ji nad dvacet ma rozum v hrsti a okoli ji oslovuje Amalko 🙄 Takze tak.

meindzi
12. lis 2014

@achjonetusim taky si myslim, ze je tolik krásnych jmen a to oslovovani deti, zkracovani nebo jine zmeny mi prijdou divne. sestrenice ma dceru Alexandru. je ji 5. kazdy ji rika Saška. Ja jedina ji oslovuji Alexandro. Kdyz jsem ji tak oslovila poprve, tak ani nevedela, ze mluvim na ni. Premlouvala mne, ze se preci jmenuje Saška. Tak jsem ji rekla, at jde za maminkou a at se ji zepta, jak se opravdu jmenuje. 🙂

matysce
autor
20. lis 2014

holky moc děkuji za typy, ale ta Amálka asi nakonec neprojde...svátek má v červenci a já bych měla mít v červenci termín porodu....takže nějaké typy na podobně hezké jméno pro holčičku nebo pro kluka? ale Aby to bylo mimo letní prázdniny...díky

skretik2012
20. lis 2014

Ahoj, mám doma taky Amálku. Říkáme ji Ami, Aminko, Amálko. Když zlobí - Amálie, s Tebou jsou jen samé patálie. A když vážně zlobí - Amando. Má své jméno ráda, a to ji jsou jen dva roky. Své jméno dostala po prababičce.

luccy.luccy
21. lis 2014

@matysce My jsme podobný Amálce měli vybranou Natálku, ta je myslím někdy v prosinci, ale nakonec máme Adélku, ta je v září..chtěla jsem, aby ta jména tak nějak k sobě šla, i když vím, že v dospělosti, ale vlastně i v dětství bude samozřejmě každá za sebe 🙂

matysce
autor
23. lis 2014

@luccy.luccy 😀 já to taky teď vidím asi na Adélku nebo Natálku a kluk bude pravděpodobně Kryštof...

milenaspev
22. led 2021

@matysce mame doma amalku a rikame ji ami mali kdyz zlobi tak malino 😂

Strana
z2