icon

Antikoncepce pro muže, existuje?

kacuda
25. únor 2018

Zdravím vás holky, chtěla bych se zeptat nebo poradit, zda existují nějaká antikoncepce pro muže (mimo kondomu), jestli ano kolik stojí, kde se dají sehnat, vedlejší účinky, atd. Já antikoncepci nechci brát!!! Děkuji moc za odpovědi.
Katka

Strana
z4
blahova_andrea
27. únor 2018

@hz mě přijde, že ha je teda poslední roky hodně na ústupu. min. v přesvědčení žen. spousta žen ji bere v podstatě z "donucení", protože jinou možnost nemají. ale ano, taky si nějak neumím představit, co by kdo musel vynalézt, aby to bylo lepší. spíš by to chtělo vymyslet fakt něco pro muže. ať oni baští pilule, po kterých to plavcům nebude plavat 😀

priefi
27. únor 2018

@blahova_andrea jj, to chapu... i kdyby to bylo ok, Tvoje psychika by mohla udelat paseku 😉

priefi
27. únor 2018

@blahova_andrea ehm.. chlap a pravidelne pilule? 😅 to by dopadlo spatne 😅 to by bylo nechtrnych miminek z duvodu vynechani 😂

victress
27. únor 2018

@priefi přesně tak, chlap zapomene na moje narozeniny, které mám jednou ročně, tak jak by mohl brát pilule každý den??? 😀

blahova_andrea
27. únor 2018

@priefi když já na tom s pilulemi nikdy nebyla o nic líp 😀

blahova_andrea
27. únor 2018

no ale jen ta myšlenka...nebylo by fajn a fér, kdyby existovaly pilule i pro muže? aby si taky zkusili co to je? aby se mohli partneři třeba střídat? aby se mohli domluvit, kdo to tedy na sebe vezme? ne jak do teď, že je to prostě fakt na nás ženách?

priefi
27. únor 2018

@blahova_andrea ja mela 2 upozorneni na mobilu po pulhodine, abych na to nezapomnela 😅 a je prijemne to uz neresit 😊 a byla jsem uplne bila, kdyz jsem zjistila dalsi den, ze jsem vynechala, protoze se mi zrovna nechtelo jit pro piluli a pak zapomnela a nebyla jsem si jista, zda to bylo den predem, nebo nekdy jindy a akorat jsem si toho nevsimla 😅 a manzel, tehdy jeste pritel, jeeee budeme mit miminko 😆 a ja malem infarktove stavy 😅

blahova_andrea
27. únor 2018

@priefi taky jsem měla na mobilu upozornění, ale já u sebe moc nenosím ani ten mobil 😀 i tak se mi stávalo, že jsem si prášek brala až druhý den ráno. a to nemluvím o době před xy lety, kdy jsem odjela za přítelem na víkend a prášky zůstaly doma. já jsem děsnej případ.

hz
27. únor 2018

@blahova_andrea treba na ustupu HA je, ale prave zeny nevi, jak se zdraveji chranit, tak proste zustanou u pohodli hormonu, kdyz teda nic jineho neni a vyraznejsi zdravotni problemy jim to nedela.
Resenim by opravdu bylo, kdyby byla antikoncepce pro muze, podle meho to neni vubec zadny problem vymyslet/zrealizovat, ale proste tu je to chlapske ego, stvoritele a vladci sveta, tak nac musi oni ustupovat, kdyz se po "staleti" vzdycky hranily zeny..bohuzel, smutna realita..

priefi
27. únor 2018

@blahova_andrea ale musim rici, ze HA jsem brala na muj podnet, nikdo me nenutil. Proste jsem to brala jako spolehlivejsi, byla jsem totalne nevyspela na dite a asi bych ho nezvladla. Kdyz jsem zacinala s HA, tsk to bylo su0er, bez nezadoucich ucinku, jen same klady. Postupem casu se pribalovy letak menil a ja se jednou nestacila divit, odyz jsem zapomnela piluli a chtel se mrknout do pribalovaku... jsem absolutne nechapala, to co bylo super najednou uz tak super nebylo a jsou ted opravdu silne tlaky na verejnost, ze HA je zlo. Jak jsem psala driv, s HA jsem se necitila nejlepe, ale zvykla jsem si. Po vysazeni (po 9 lety) mi bylo mnohem lepe. Ale je fakt, ze manzel nebyl moc priznivcem HA, ale kdyz jsem s tim nemela problem ja, tak ani on. Ale v budoucnu se k tbl.HA uz vracet nechci.

blahova_andrea
27. únor 2018

@hz no jenže to, že nějaké možnosti nejsou je v tom egu akorát dál podporují. kdyby konečně nějaké možnosti byly, tak by postupně, po pár kusech třeba ke změně došlo. jasně, nás by se to možná netýkalo, ale našich dcer nebo vnuček už ano a i to by za to stálo 🙂 ono, když se máme nějak chránit a chlapovi nejde nabídnout nic pro něj, tak není čím argumentovat. přeci jen tu vasektomii hodně mužů bere jako kdyby jim ho rovnou ufikli. kdyby vymysleli něco méně v jejich očích radikálního...

blahova_andrea
27. únor 2018

@priefi tak já s ha nezačínala ani kvůli sexu. ale měla jsem dost bolestivou ms, tři dny jsem třeba ani nešla do školy a ležela doma a jedla prášky a pak někdo došel s tím, že ha by mohla pomoct, tak jsem si pro ni šla. sex přišel až později. co se mnou dělala jsem mohla zhodnotit až po mnoha letech, když jsem ji konečně vysadila. do té doby mě ani mému okolí nedocházelo, co vše má na svědomí. určitě si nemyslím, že je ha všeobecně zlo. pořád jsou ženy, kterým sedí, nevadí a prostě ji berou a jsou spokojené. jen já už k nim prostě nepatřím :-/ zkusila jsem to po dětech a nebyla jsem spokojená ani já ani partner. tudy cesta nepovede a já mám jen další argument k tomu, aby on dozrál k řešení u sebe 😉
máme to s tou ha tak nějak úplně stejně 😀

priefi
27. únor 2018

@blahova_andrea kdyz tak nad tim premyslim, tak prvni impulz byla taky ms, velice silna, byla jsem.chudokrevna a ta bolest, jen jsem brufenovala. V te dobe jsem uz byla s manzelem (tehdy s pritelem - stredoskolska laska, ktera nam vydrzela), ale je fakt, ze jako ochrana zacala slouzit az pozdeji 😉

Strana
z4