icon

Babička mi při hlídání kazí systém

viola1987
4. dub 2016

Chtěla jsem se zeptat, mám 9 ti měsíční miminko. Od kdy začne tak nějak chápat rozdíl- doma u babičky a doma u nás? babička by strašně ráda hlídala, ale to že dává na spaní čajíček, protože ona to tak dělala a mě pak dítě řve přestože dřív jsem jí dala do kočárku a pohoda tak ted mi 10 min vříská protože je zvyklá a to dostat flaštičku. a v noci, kdy jsem ji naučila ji dát do postýlky a spát, má matka s ní spí v posteli a dává jí mlíko z lahve, takže opět při usínání začala řvát a vyžaduje být permanentně přicuclá k prsu.
Obávám se toho že ji nebudu moct dávat hlídat. Protože nechci malý z toho dělat v hlavě gulášek. Od kdy je možné dát hídat aby to dítěti nenarušilo režim?

lv
•
4. dub 2016

od tý doby, co se to dohodnete dělat stejně 😀DDDD což se samozřejmě lehko řekne, hůř udělá..
/rozdílný režim bude vadit naprosto vždy, proč se má smířit s tím, že něco chce, jinde a jindy to jde a teď ne?, no dobře tak v těch 4letech možná pochopí, že něco smí tam a u tebe ne..

zuzineckah
•
4. dub 2016

od tak malého dítěte to nemůžeš čekat, ale babička je už dost stará na to, aby mohla respektovat pravidla. Řekla bych jí, že si moc ceníš zájmu a pomoci, ale pokud nezmění přístup, tak bohužel (pro vás obě) budete muset její hlídání omezit.
Pokud nechceš přímou konfrontaci, tak bych hlídání omezila na výjezd s kočárkem se spícím dítětem a doufala, že jí dojde proč.

pecora
•
4. dub 2016

Resila jsem to same. Mame jsem proste narovinu rekla veci ktere jsou pro me dulezite a aby je respektovala. Veci ktere nebyli podstatne at si dela po svem ale kdy bude maly spat, kdy bude jist atd budou proste dle meho rezimu. Pochopila to a je klid 🙂. Tak drzim palce 🙂. Jo a taky jsem ji ale rekla jake k tomu mam duvody 😉.

suzief
•
4. dub 2016

Podle mě je to dost důležité mít nastavené stejně, já jsem vždy dala přesně na instrukce co a jak a kdy, hlavně co se týká jídla a pití, syn je alergiky a má atopak, tudíž nemůže běžné věci co ostatní a můžu říct, ,že obě babičky plné respektovali a dodržovali a když nedodrželi, měli co dělat s nevrlym a výrazovým dítětem, který se skrabe téměř do krve, teď je to lepší, může to víc, tak občas hresime vseci, s jídlem ale jsou opravdu pořad opatrní. Ekzém v podstatě vyřešil režim jednou provždy. Asi bych to řešila být vámi podobné, říct, že má třeba průjem nebo zdravotní potíže atd.

alboo
•
4. dub 2016

To babicky delaj, holt je vetsinou nutne je durazne upozornit a pripadne omezit hlidani. Ja vzdy ze začátku psals jakýsi manual. A fungovalo to. Pak tchyne přestala chapat ze dcera potrebuje spat v poledne v kocaru, tak sem ji za to po pár prorvanejch odpolednech vicemene servala a dite nedavala a ejhle najednou pochopila...

mrskato
•
5. dub 2016

Já jsem dávala dceru na hlídání (přes noc) mým rodičům až když jsem přestala kojit, kolem roka a půl jela s našima poprvé na víkend na chatu, ve 2 letech jela s našima na hory a o půl roku později k moři a tak to je každý rok 🙂 kazej nám jí hrozně, absolutně nedodržujou spánkový režim, ale když je to dovča, tak ať si jí užijou všichni, režim měla narušený asi jen 2x, a to ze začátku.

Ale u takhle maličký princezny si ale nejsem jistá, jestli to pochopí, pochopit to bude muset babička 🙂

naomi6
•
5. dub 2016

@viola1987 Já jsem takhle malé děti hlídat ještě nedávala, kojila jsem je, takže by to ani přes noc nešlo a přes den jsem dala děti babičkám třeba jen do kočárku, když spaly. Být tebou, tak bych nastavila jasná pravidla , aby babička přesně věděla, co a jak, nebo bych to hlídání posunula do pozdějšího věku. Držím palce 😉