Balíkovna. Je tento postup v pořádku?

kozaci
24. kvě 2023

Ahoj holky, Balikovnu normálně nepoužívám, tak nevím. Plus jsem neustále slyším o podvodech, tak se ptám...
Posílám balík s tím, že paní si vše vyplnila, zaplatila přes Balikovnu sama. Potřebovala ode mě jméno, mail, telefon. Je to tak ok? Dále mi přišel mail od Balikovny, že produkt je zaplacen a pro prostředky mám kliknout tam a tam. A to mě přijde divný, podezřelý. Je to i Balikovny normální? Díky!

emillyhk
24. kvě 2023

@kozaci První část v pohodě, ale jakmile se má pro připsání peněz kliknout tam a onam, tak je to podvod.

kozaci
autor
24. kvě 2023

@emillyhk mě to taky pak přijde takový divný. Díky.

nicedaisy
24. kvě 2023

@kozaci od balikovny vám přijde e-mail až v momentě kdy ona balík podá. A balikovna píše jen že balík je na cestě tam a tam. Normálně balikovna nikam klikat nic nechce. Jinak i kdybyste nedejboze klikla,dokud nezadate nikam své údaje o kartě nebo účtu,tak dobrý. Hlavně nesmíte dávat údaje v momentě kdy se někam proklikate 🙂. Váš postřeh je správný.

kotkodrom
24. kvě 2023
betelgeuzz
24. kvě 2023

NIkam neklikej. Pokud by si chtěla zadát balík sama, ať pošle peníze za zboží na tvůj účet a na poslání by ti poslala kod, nebo mailem štítek na vytištění.

luciksima
24. kvě 2023

Je to podvod.na nic neklikat...teď to zkouší šíleně.dneska mi psali 3 podvodníci děs

mimi1004
24. kvě 2023

@kozaci Zamysli se. Na co ona potřebuje tvoje údaje? Kdybys ty kupovala, tak jasně, musí vědět, kam zboží poslat. Ale ty prodáváš. Pokud někdo chce tvé jméno, email a telefon, tak to není v pořádku.

kvmatonka
24. kvě 2023

@kozaci podvod. Pokud si balíkovnu zajistila sama, nemůže po tobě chtít přece tyto údaje. Ty prodáváš a ty bys takové údaje měla potřebovat. Ne ona. Takže neklikat.

kozaci
autor
24. kvě 2023

Díky moc. Je to hrozný, ty podvody :(

andreajkab
22. čer 2023

Dobré ráno.
Jedná se asi o podvod,že ano?

Už jsem zaplatila přes Balikovna, vše, co musíte udělat, je získat peníze, budete informováni e-mailem o vaší objednávce, budete muset potvrdit a získat peníze, pak kurýr vás bude kontaktovat

mimi1004
22. čer 2023

@andreajkab Ano, podvod, na nic neklikat a hlavně nic nevyplňovat.

andreajkab
22. čer 2023

@mimi1004 děkuji,myslela jsi to .
Začátek konverzace byl normální,až když jsem poslala číslo účtu pro zaslání platby, přišla tato zpráva,tak jsem znejistila.

mimi1004
22. čer 2023

@andreajkab stačí se zamyslet. Pokud je to poctivec, stačí mu jen tvé číslo účtu. Každý jiný postup (krom dobírky samozřejmě) smrdí podvodem.