icon

Běháme

nnnadja
29. únor 2016

Behate?Zacinate? Pojdme se hecovat,predavat zkusenosti. Chystate se na zavody? Zacala jsem behat pravidelneji na zacatku prosince-nyni zvladnu 5km v kuse🙂 ale chybi mi pravidelnost🙂

Strana
z4
hahebu
1. bře 2016

Ahoj! Já vždy začnu, strašně mě to baví a pak najednou přestanu 😀 Spíš mi chybí čas, ale jak bude teplo a venku déle světlo, tak to bude lepší, člověk bude moct jít i v 8 večer. Teď se v té tmě nedonutím, chodím běhat na polňačky a tam se pak takhle pozdě bojím.
Moje ideální trasa jsou 4 km, to si tak akorát zaběhám a ještě mě to baví. Delší už se musím nutit, tak se raději zatím nenutím, abych si to neznepříjemnila 🙂

nastys
1. bře 2016

Ahoj, také jsem začala běhat a to v lednu. Pravidelnost mi taky chybí!
Měla jsem představu, že budu běhat 3x v týdnu. Tak se snažím. Zatím jsem, tak na 3-5 km 😀
Budu ráda, když se tu budeme hecovat, sdělovat si, kdo kolik uběhl atd. 🙂

nnnadja
autor
1. bře 2016

Tak zase nasnezilo:( behala jsem i ve snehu ale dnes ne. Ale jinak se snazim pres tyden aspon 3 km a o vikendu 5 km. Pres ten tyden idealne aspon 3x tydne,ale jeste se mi to nepovedlo. Tak co,kdy vybehneme?;)

nnnadja
autor
1. bře 2016

@hahebu taky ty 4 jsou optimalka,vice uz je u me taky u nuceni. A taky se navecer bojim. Takze kdyz se urvu,bezim jen po chodnicich a to je okruh tal 2,5km.

hahebu
2. bře 2016

@nnnadja no já včera vyrazila aspoň na běhací pás - 20 minut a 30 minut na spinningovém kole 🙂 Ven se mi v tom sněhu nechce ☹
Jsem teď v lázních, tak snad se hecnu každý den 🙂

patrusa
2. bře 2016

Ahoj, behala jsem minuly rok od keta, pak byly deti nemocne a ja se na to vyordla. Ted trenuju od konce ledna na dubnovy pulmaraton. V nedeli jsem ubehla tatim nejdelsi trasu 13km. Vcera mi do treninku napadl snih, tak jsem nesla, ale dneska uz se zase hecnu a pujdu az deti vecer zalezou do postylek

jizi
2. bře 2016

Ahoj, běžecká skupinka je tady: https://www.modrykonik.cz/group/6469/
Ať to běhá!

hahebu
2. bře 2016

@patrusa já běžela půlmaraton v roce 2012. Neskutečný zážitek 🙂 Ale teď bych to nedala ☹ Držím palce, ať se ti dobře běží! Jaký si dáváš časový cíl?

terezapetrova
2. bře 2016

@nnnadja jeee, prima téma 🙂 beham asi 20 let i když tez nepravidelne, v minulosti jsem běžela klasicky maraton a pak pulmaraton. No abych běžela znova klasicky nevim to by mi musela vazne rupnout v hlave 🙂 🙂 Ale tak strasne rada na to vzpominam, hlavne na tu atmosféru, bezim nebo spis si to pokulhavam 😀 Parizskou na Staromak do cile a davy lidi mi fandi 😀 😀

terezapetrova
2. bře 2016

ja tedy i strasne rada beham ve snehu, v zime to resi nesmeky 🙂 /ale je fakt, ze když se v nich chvili dupe po asfaltu, chodnik není jednolite pokryt sněhem ci ledem tak to tak dobry neni/

patrusa
2. bře 2016

@hahebu diky za podporu, plan ke 2hodiny 15 minut. Zatim nevim, ale jeste mam mesic

evcounek
2. bře 2016

Teda já si říkala, že taky po novém roce začnu, ale vše se se*re děti co chvíli nemocný (v lednu 3týdny v kuse v únoru byli zdravý max 14 dní) teď už jsme zavřený doma asi týden. Pokudmá dcerka teplotu tak musí dělat vše maminka ( smrkání, měření, krmení . . .) Už se těším až de hezky a budou zdraví tak se snad najde čas. Až usnou 😀

nnnadja
autor
2. bře 2016

Ja se prihlasila na 10 km na ceskybeh zen,ale realne to nevidim:( nestihnu asi natrenovat. Takze to zmenim na 5km a v zari si najdu nejakou 10🙂. n

patrusa
2. bře 2016

@terezapetrova tak kladicky maraton si nedokazu predstavit.

nnnadja
autor
2. bře 2016

@evcounek ja skoncila s malou v nemocnici. Takze ted par dnu beh taky nehrozi:(

emisekkk
2. bře 2016

holky a to které začánáte - to ty 4 km běháte v kuse? Já to prostě nezvládám - spíš mám pocit, že víc chodím než běžím ☹

hahebu
2. bře 2016

@emisekkk důležité je začít a běhat svým tempem. Všechno natrénuješ a půjde to líp a líp. Hlavně se nenechat odradit počátečním funěním ;)

patrusa
2. bře 2016

@emisekkk zacinala jsem behat na cas. Prvnich nekolik behu 20 minut. Pokud bys to nezvladla v kuse, tak se doporucuje indiansky beh - stridat beh a chuzi. Postupne jsem pridavala minuty. zkus se podivat na nejake weby o behani, tam je toho k zacatkum napsano hodne. Hlavni je nenechat se odradit 😉

Aktualne je pro me 5km nejkratsi trat, kterou si jdu zabehat.

terezapetrova
2. bře 2016

@patrusa u me to bylo spontánní rozhodnuti ze dne na den
jinak bych do toho asi nesla 🙂 tehdy to bylo bez tréninku takze trochu šílenství 🙂

nastys
2. bře 2016

@emisekkk
To vůbec nevadí. Já na tom ze začátku byla podobně.
Takže jsem praktikovala, jak už tu padlo právě ten "indiánský běh" 😎 .. jinak bych se odrovnala.

nnnadja
autor
2. bře 2016

@emisekkk ja se taky rozhodla ze dne na den. A opravdz chvilinku bezela,chvilinku sla-nekolikrat cca 1,5km. Uvidis,ze pak to pujde samo. Po nekolika bezich uz jsem behala 2 v klidu v kuse,pak.pridala zase kousek. Sama jsem zvedava kam to dotahnu. Btw behat pro me vzdy bylo sproste slovo a myslela si ze to nezvladnu!

emisekkk
2. bře 2016

ja zacala loni na podzim. Mam operovany zada,tak jsem se bala,co to udela a furt to odkladala. Loni mi pak zjistili rakovinu kuze a me skrablo v hlave 😀 a prestala odkladat,co jsem roky odkladala-koupila bezecke boty a vhla se na to. Pres zimu chodim na pas,ale taky chvili chuze,chvili beh. Je to lepsi,ale i tak furt funim 😀. Z jara zase zacnu venku-casteji-a uvidim,co to udela..
Je fakt,ze beh je skvely na procisteni hlavy,protoze celou dobu myslim na to,abych prezila 😀 a na nic jinehu uz mi nezbyva energie 😀

hahebu
3. bře 2016

Holky, tak já dneska 4 km (25 minut) venku 🙂 Sice je chladněji, ale dalo se to 😉
Co vy, hecly jste se?

patrusa
3. bře 2016

ja byla vcera 5km (32minut), prselo, ale sla jsem.

nastys
3. bře 2016

Já se chystám za chvíli 🙂

nastys
3. bře 2016

Tak jsem dala 4 km, ale kam se na Vás časově hrabu.. 31 minut 🙂

patrusa
3. bře 2016

@nastys o cas vubec nejde, ten se casem zlepsi. Hlavni je, ze jsi byla behat 🙂

nnnadja
autor
3. bře 2016

@nastys ja jsem na tom casove podobne 4,5 za 32 min. Uz se tesim az budu z nem doma a nasadim boty-potrebuju provetrat hlavu.

nastys
4. bře 2016

Holky a jakou používáte mobilní aplikaci pro měření uběhlé vzdálenosti, času atd. Nebo měříte něčím jiným? 🙂

hahebu
4. bře 2016

@nastys runkeeper 🙂 jsem docela spokojená. Vzdálenost, čas a průměrná rychlost. Jestli to umí i víc, to nevím. Mně tyto informace stačí. A myslím, že funguje i offline. A je zdarma.

Strana
z4