icon

Berete věci "od" popelnice?

klarisa6
24. srp 2016

Ahoj, mám asi takový hloupý dotaz, ale berete věci "od" popelnice? Já "z" popelnice neberu nic. Ale "od" popelnice, co lidi položí vedle, tak 3x do roka něco vezmu. Připadám si tedy úplně hrozně. Ale musím říct, že se kolikrát divím, co lidi vyhazují. Je to asi rok, co jsem si vzala pěkný, čistý a nepoškozený větší koš i s uzavíráním, takový ten plastový, barevný, co se prodává cca od 200,- Kč, do dětských pokojů. Samozřejmě i když vypadal čistě, jsem ho vydrbala do nejmenších detailů. A dnes jsou v tom uklizené hračky. A nedávno jsem našla v krabici od bot spoustu korálků, malých, velkých, dřevěných, umělých, skleněných, různých tvarů. Nebo taky krásné zdobené závěsné květináče. Se prostě tomu neubráním a vezmu to i přes stud, že mě někdo uvidí... a co vy?

🙂 😉 😒 😀 😅 😕

Strana
z2
lajla
7. zář 2016

@klarisa6 protože se mi to příčí,ale každý to jinak..

klarisa6
autor
7. zář 2016

@konidana Jojo, i já jsem šetřivá, teď hlavně z důvodu, že mám hypotéku, domek před rekonstrukcí a jsem na rodičovské s mrňouskou, takže korunky se mi hodí. Ale že bych sbírala všechny věci a hrabala se v popelnici, to zase tak špatně na tom nejsem. Prostě žiju, ale nevyskakuji si 🙂 ...a plus ta poděděná vlastnost, si nechat věci, co kdyby se to hodilo, proč ne... A je fakt, že někdy přišla ta doba, že jsem si řekla - ještě, že jsem to nevyhodila 🙂

klarisa6
autor
7. zář 2016

@lajla Samozřejmě, to chápu, že se to někomu příčí... každý jsme jiný a s jinými názory...

budouci_maminka
7. zář 2016

ne, ale často věci K popelnici dávám.. třeba nedávno bundu, kde byl rozbitý zip, přišlo mi škoda to vyloženě vyhodit, přešívat zip se mi teda fakt nechtěl.. takže jsem si myslela, že by to ještě někdo mohl upotřebit (a ty kontejnery na oblečení - tam se mají dávat nezničené vyprané věci a nemáme ho ani blízko).. nebo třeba knihy - které jsem třeba neprodala, nikdo je nechce, tak do sběru je mi to líto, tak to dávám k popelnici.. nebo když jsme vyklizeli sklep po předchozím majiteli, očividně mu zkrachoval stánek s občerstvením a měl tam asi 10 odpadkových košů, různé cedule, slunečníky, asi 30 zapalovačů atd.. tak to šlo taky k popelnicím.. pokud to někomu udělá radost, najde využití, nebo ušetří mu to nějakou kačku, tak jsem jedině ráda.. já osobně tedy použité věci strasne nerada (pokud nevím přímo od koho to je)..

lajla
7. zář 2016

...mi připadá lepší, dat co nepotřebují na charitu, proberou co potřebuji a vezmou, zbytek se vyhodí... prostě dávat to k popelnici, mi nepřijde moc dobře..krom těch věcí kde je fakt jasný že si to někdo vezme...postýlky, skříňky...tahat se s tím někam,taky není žádná lahoda...a stejně je to do 5 min pryč... ale drobnosti a oblečení, boty...patří směr charita, můj názor

klarisa6
autor
7. zář 2016

@lajla Jasně, to beru,... já to mám sice trochu jinak... ale i tak díky za názor 😉

budouci_maminka
7. zář 2016

@lajla tak třeba oblečení a hračky si charita bere jen čisté, vyprané a bez vad.. knihy si městské knihovny u nás fakt hooodně vybírají.. naopak já zas vidím lepší řešení to dát k popelnicím než uplně vyhodit do popelnice, kdyz vím, že to charita nechce.. a určitě nemám tolik času (a i k úspoře nákladů za benzín) abych objížděla x charit a městských knihoven abych udala 3 knihy nebo bundu s nefunkčním zipem..to by bylo fakt na hlavu..

kacca11
7. zář 2016

@lajla u nas charita bere veci jen v top stavu, vyprane a dokonale vyzehlene. Pokud by mi nekdo me stare a obnosene obleceni s ruznymi nedostatky upravil do toho top stavu, aby byla charita ochotna se na to alespon podivat, tak to tam rada odnesu. Ale na to je muj cas moc drahy a ja prilis lina.

lajla
7. zář 2016

Tak u nás jsme na tom hůř😂 je vidět,ze někde i charity se mají skvěle😉 no každého věc

klarisa6
autor
7. zář 2016

@budouci_maminka Tak je fakt, že já, když někdy náhodou dám nějaké věci k popelnici, tak to rozhodně nespravuji, ani neperu, ať si to případný dotyčný opraví a vypere sám... Do kontejnerů, nebo na charitu jsem tedy zatím nic nedala, svým způsobem je i to místo u popelnic taková jakoby charita 🙂 , když se to druhým hodí, nebo jim to pomůže 😉

konidana
8. zář 2016

@klarisa6 na druhou stranu jsem proti dávání (nejen) velkých věcí k popelnici. Hlavně koberce, nábytek, rozebraný nábytek a pod.rozbité židle, rozbité kočárky) - takové věci patří do sběrného dvora! To je nešvar, kvůli kterému u popelnic vznikají ošklivé skládky:- (

klarisa6
autor
15. zář 2016

@konidana Jojo, přesně tak, s tím ani já nesouhlasím. Dávání velkých věcí k popelnicím, kde pak vznikají skládky, tak to se mi taky nelíbí.

Strana
z2