Cena rovnátek v dospělosti a doporučení ortodontisty
Ahoj, diskuzi na rovnátka jsem našla už roky staré. Tak zakládám nové. Pojišťovny prý přispívají na rovnátka do 22.let, to už jsem prosvihla.
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás si nenechával dávat rovnátka v posledních 2 letech třeba? Jaká byla cena? A kdyby někdo měl i klidně na doporučení nějakého ortodonistu v královéhradeckém kraji? Děkuji
Je mi 33 a mám neviditelná rovnátka invisaligne rok a čtvrt a nyní jsem ve fázi, kdy mám zuby téměř srovnané. Další rok by měla být udržovací fáze. Jsem spokojená moc, téměř bez bolesti a když se rovnátka nehodí, zkratka je vyndam. Důležitá je ovšem částka, jakou do nich můžeš vložit. Za mě nejlépe investované peníze
@apple_tree děkuji za odpověď, já byla zatím jen na konzultaci, a tam mi paní zubařka řekla za horní patro cca 30 000. Tak proto se ptám jak to tak cca vychází 🙂 taky bych šla do tohoto levnejsiho ale zase osklivejsiho typu rovnátek.
pojišťovna nepřispívá nic, žádná, jen při velkých vývojových vadách.
@missbufy vyndavají se na jídlo, jíst se s nimi nedá. Po jídle ideálně hned vycyistit zuby a znovu nasadit. Doporučuje se nosit je 20-22 h denně. Ale třeba při rodinné oslavě, kdy se neustále něco zobe, je vyndavám na delší dobu.
Cena byla 96 tis, platba se dá rozdělit a teď lze i na splátky
@keplici kralovehradecky kraj nevim, ja po 2 letech obihani snad vsech ortodontistu v praze a praha-zapad konecne nasla toho spravneho.
Mam neviditelna Spark od lonskeho podzimu, cena 90 000. Za neviditelna rovnatka na obe celisti to levnejsi asi neeexistuje. A na jednu celist se delaji jen pri opravdu malych kosmetickych upravach.
Platit muzu jak chci a mam to na cca 2.5 roku. Puvodne jsem taky chtela zamecky, ale to by mi museli vytrhnout horni ctyrky a to jsem odmitla. Cenu za zamecky mi vsichni rekli 20-30 za patro.
Jestli to budou dobre investovane penize se teprve uvidi 🤷
Jinak pojistovny proplaceji vetsinou konzultace a zakladni ukony, o kterych ani nevite, ze se fakturuji, jinak by cena byla nekde ke 120 000.
@keplici momentálně mám rovnatka klasické na obe patra 9 měsíců. Dr říkal že by to mělo vyjít okolo 30tis. Záleží na typu rovnatek,co vše ti bude dávat,délka léčby,... platím si vždy každou návštěvu. Teď jsem platila za nový oblouk 500. Minule mi dolepoval zadní zuby sedmičky,tak jsem platila okolo 2tis.ale konečná částka by měla být okolo 30tis.
Dcera 15 let, obě patra zhruba 20 000. Pojišťovna nepřispívá nic...
@mischel117 tak já nevím teď jestli moje chce 30k za jedno patro.. Nebo jestli to bere tak, že mi dá rovnou na obě patra, co jsem se dočetla, tak se to dělá kvůli skusu. A tak to první polozeni těch zámečku vás vyšlo na kolik cca?
@keplici vršek mě vyšel 9500kc.spodek 11450kc( kvůli špatnému zkusu museli lepit nahoru jak kdyby zarážky abych si nekousala do rovnatek)
@keplici No teď už končí léčbu, takže je fakt, že se teď třeba cena pohybuje už jinak než před dvěma roky. Jinak paní doktorka nevyžadovala celou částku najednou, to byla pro nás taky výhoda. A s přístupem i výsledkem jsme moc spokojeni. Litomyšl -
http://www.elimed.cz/ortodonticka-lecba-konzult...
@keplici Dcera 13 let chodí k MUDR Petr Havel, HK3, Slavičkova ul. Cena cca 22 tis. Na začátku jsme zaplatili za kompletní sadu zámečků a teď už doplacime po menších částkách. Dceři každý rok pojišťovna přispívá z preventivních programů 1000kc za provedené úkony nahrazeny pojišťovnou. Dospělých myslím nemají žádný příspěvek.
Mam neviditelna rovnatka Invisaligne ze Sveta rovnatek v Praze, cena pred dvema lety 70tis. za obe patra pri platbe cele castky hned.
V detstvi jsem mela mit klasicka rovnatka s tim, ze mi meli trhat ctyri zuby, coz jsem odmitla. Ted mi netrhali nic a zuby se pekne rovnaji. Velka vyhoda je, ze tam nemusim na tak caste kontroly a rovnatka opravdu nejsou videt.
@keplici Ahoj, rovnátka mi sundaly na podzim loni, měla jsem nejdříve horní, dala jsem si bílé, ty stály snad 13tis., už si přesně nepamatuju, určitě ne víc. Pak za cca dva roky, přešla jsem jinam, původní doktorka odcházela do důchodu, jsem si dala spodní, ty byly rovné do roka, už kovové klasické, stály cca 9tis.. Horní jsem měla snad tři roky. Nepřijde mi to sice úplně ideální, ale lepší to je. Dole mám ještě drátek zevnitř úplně u dásní, ale už to nevnímám a musím nosit na noc takové plastové nasazovací, což trochu flákám. Žijeme v Praze, tak nevím, jestli jsou tu ceny třeba vyšší nebo už je to dnes jedno. Určitě je to dobrá investice, zuby jsou vizitka a já se lidem hodně na zuby dívala a záviděla krásné rovné zuby, takže jsem moc ráda, že jsem do toho šla a naopak lituju, že jsem v tom nepokračovala v nižším věku, nosila jsem vyndavací celou základku, ale nestačilo to. Pak jsem si bohužel horní zuby vyrazila, tak mě teď ještě čeká vnitřní bělení a snad už budu konečně spokojená. Držím palce!
@lennus ahoj, děkuji za odpověď ☺️
No co jsem se dočetla, tak na ceně prý záleží i podle města a kraje 🤦♀️ takže mi přijde, že na Prahu máš pěknou cenu 🙂.
Zubařka mi řekla cca 30 000, tak asi mi je chce dávat i dolů, já myslela, že jen na horní patro. A asi řekla tadjei vyšší cenu. No každopádně do těch rovnátek půjdu tak či tak. Chtěla jsme jít i jinam na konzultaci, ale všude mají plno 🤦♀️
Tak já Tobě zase držím palce ať už jsi spokojená a moc děkuji 🙂
@keplici mě zubařka říkala,že se musí dávat i dolu,aby se zuby správně srovnaly.kvuli skusu.
@swan42
Ahoj! Chtěla bych se právě zeptat právě na tento typ rovnátek a to Spark. Můžeš s nimi mluvit normálně? Co jsem četla, tak většina prý šišlala a mě zajímá, zda to je jenom na začátku a pak je to již v pohodě. Další věc, co se týče attachmentů - nelámou se v průběhu léčby? Jedná jistá klinika za to vyžaduje nemalý poplatek což mě šokovalo.
Tyto rovnátka mám v nabídce a já nevím, zda do toho jít? Mám neustále pochyby, protože o nich moc nevím. Nemám žádné informace od lidí, co to mají. Nikde se o tom skoro vůbec nepíše.
Nemohla bys mi o tom více napsat na můj e-mail a to kamizeman@seznam.cz
Budu za to moc ráda. Moc díky. Kamila

@keplici Rovnátka mi nasadili před 4,5 lety, měla jsem je na 2,5 let. Měla jsem taková ta obyčejná s kovovými zámečky. Jsou nejlevnější a nejúčinnější (a taky nejošklivější). Platila jsem se vším všudy, tzn. nasazení na obě čelisti, kontroly, utahování, výměny drátků, sundání a po sundání ještě vyndávací rovnátka, kolem 22 000. Jinak neplatíš to najednou, ale postupně podle úkonů. Největší částka se platí na začátku při nasazení, to bylo myslím kolem 6 000 a pak na konci za sundání a ta nasazovací rovnátka, to už si nepamatuju, kolik to bylo, možná kolem 4 000, nevím jistě.