Cestování vlakem s kočárkem. Máte zkušenost?

kvetinka7
31. srp 2010

Holky, jakou mate zkusenost s cestovanim vlakem s kocarkem? jde mi hlavne o to,zda se vejdu na sirku kocarku do dveri a pak chodbicky vlaku?
nebo musim kocarek dat do jejich uschovneho zavazadloveho prostoru? a jak se vam nastupouvalo do vlaku?ty schody jsou dost prikre, museli jste vytahnout mimi ven,aby nevypadlo a tim padem jste potrebovali na pomoc vic nez jednoho cloveka?
dekuju moc 🙂

bufina
31. srp 2010

@kvetinka7 Ahoj, já jsem minulej rok cestovala s kočárkem vlakem celkem dost a bylo to v pohodě. Vždycky sem teda na nástupišti někoho poprosila aby mně pomohl. Pak sem s kočárkem šla si sednout, chotbičkou sem teda projela tak tak, nebo sem zůstala u dveří, většinou tam bývá sklápěcí sedátko na sednutí. To pak bylo místa na kočárek dost, ale nevýhoda byla, že jak chodili lidi na wc, nebo procházel průvodčí, tak strašně práskaly dveřma, takže se malá moc nevyspala a přece jen je lepší, když tu cestu prcek prospí.

andelka
31. srp 2010

My se chystáme v listopadu vlakem a vidím to tak, že si pohlídám, aby byla ve vlaku možnost úschovy během přepravy, bude to asi rychlík. Do toho normálního vlaku se nastupuje blbě i člověku samému, natož s kočárem. U toho zavazadlového prostoru bývá část pro rodiny s dětmi. Po přestupu pak pojedem Regionovou, ta je nízkopodlažní, tak to bude OK.

kutcher
31. srp 2010

Záleží na tom, čím jedeš. Já jezdím 2x denně. Regionova, motorák s automat. dveřmi, euro city, inter city, elephant, pendolino, atd. to je radost. Rychlíkové vozy, tak do těch se nastupuje doost blbě, tam se projde s golfkama, určitě inglesinou a užšími kočáry, ale my ho vždy složíme a bereme sebou do kupé pod nohy - vždy mi někdo pomohl, ale tam bacha, pokud se rozhodneš dát kočár do hytláku, tak tam už se platí. U průvodčího ti to projde, ale revizor už to řeší (řídí se to pravidlem jako v mhd, pokud vezeš dítě a kočár, je to zdarma, pokud vezeš kočár bez děcka, tak platíš) a osobáky, tak tam otevírám vždy ty širší dveře - z venku není vidět, ale ze vnitř jsou po stranách madla a to madlo na jedné straně víc zasahuje do cesty - mně se tam projít daří, ale je to dost fousový - to mám jeden z nejužších kočárů, takže radši tou širší stranou a staré vozy jdou taky v poho!

kvetinka7
autor
31. srp 2010

jejda jejda.. to je informaci.. ja byla vzdy zvykla jezdit vlakem a casto a vidavala jsem tam matky s kocarky.. tak si rikam,ze to zvladnu.. ale ted,jak nad tim premyslim,tak to uz neni tak jednoduche
potrebovala bych jet Praha-Olomouc.. takze nejspis IC ,EC nebo klasika rychlik
Kutcher- tim hytlakem myslis ten ulozny prostor,kam ti daji kocarek?
o ten si staci rict primo na nastupisti?
ja bych chtela mit kocarek u sebe..malej mi jeste nesedi,tak ho nemuzu 3hodiny mackat u sebe na kline

kutcher
31. srp 2010

Jj hytlák je úložný prostor - bývá buď na začátku nebo na konci, má vypoulená okna - přijdeš a pokud není otevřen, zaklepeš na dveře nbo to okno, pak ti kočár přijmou, ale jak říkám, tam bys měla zaplatit, ale ono moc revizorů není, takže bych se na to vyprdla a pak řekla, že jsi to netušila. Ale víš co, nikdy nevíš, jaký pako potkáš viď? Já bych už jen pro míň hluku a bezschodost volila spoj EC, IC, ELEFANT ale jak říkám, pokud ho v rychlíku složíš a uskladníš u sebe no problem, do chodbičky by šel taky, ale uvědom si: 1. je úzká, průvodčí tam dost prochází 2. jsou tam záchody 3. vystupuje se na obou stranách a to je pak prča, otáčet se v meziprostoří, ale ještě mě napadá... pokud máš sundávací korbu, tak můžeš podvozek dát do hytláku a mimi v korbě položit přes 2 sedajdy, pak to zvládáš v poho bez pomoci. A za podvozek po mně revize nic nechtěla.

kvetinka7
autor
31. srp 2010

@kutcher diky 🙂 zvazuju,ze zkusim zkusmo nasednout do EC nebo IC .. snad se mnou neodjede 😀

kutcher
31. srp 2010

@kvetinka7 No jen zkoušej, bude to ok! Já kdybych měla možnost, tak s ním jezdím taky, ale k nám jezdí osobák, sem tam rychlík a jen výjmečně regionova. Na Prahu jsem jela párkrát Elephantenem a teda to ticho a pohodička... je to velkej rozdíl!

marecek4
31. srp 2010

teď jsem vlakem s malým ještě necestovala,ale myslím,že proporce se moc nezměniíly-chodbičky jen tak tak,kupátko jsme obsadili díky kočárku sami,nastupování bylo složitější,prvně děti,pak kočár,teď už mám na cestování golfky,tak by to bylo pohodlnější