Chemický záchod, máte zkušenost se značkou/typem?

kocvarovas
21. dub 2018

Dobrý večer, ahoj. Vím, že můj dotaz je trochu nestandardní. Loni jsme si pořídili zahrádku v zahradní kolonii. Vodu máme jen tu, co chytneme z rýny za deště a el. není vůbec. Přesto jsme se vrhli s chutí do zahradničení a dcerkám zde vytvořili hrací koutek s pískovištěm, trampolínou, zahradním domkem atd. Na zahradě trávíme opravdu spoustu času. No a teď k věci. WC je zde suché, pro více zahrad společné, což prostě nedávám. Tak jsme se rozhodli pro menší úpravu chatky a pořízení chem. záchodu. Nemáte některá zkušenost s nějakou značkou či typem? Budu vděčná za jakýkoliv postřeh či radu. Předem děkuji.

prisil
21. dub 2018

Ahoj,taky mame zahradku v zahradkarske kolonii a taky bez vody a elektriny,ale ten klid a zahradniceni miluju.Zrovna dnes jsme dolevali vodu do chem.zachodu😉Mame tento typ: https://www.koupelnovevybaveni.cz/porta-potti-c...
a jsme spokojeni,chlapi na nej teda nechodi,ty chodi za svestky,ale ja a navstevy chodime na chemicky a spokojenost,deti fascinuje,je to neco jineho jak doma😀Urcite je nutne koupit vonku do vody na splachovani (tu jsme dovezli v kanystru z domova) a chemii do spodni nadrzky,ta rozpousti toal.papir a zbyly obsah😊Za me je chem.zachod nezbytnost,takze volite dobre😊

kocvarovas
autor
21. dub 2018

@prisil Děkuji za tip.. Ještě bych se chtěla zeptat,jak často záchod čistíte? A co s tím odpadem děláte?

labijoux
21. dub 2018

Máme také a funguje to jako normální wc pak se to vyleje varianta a vylít to pres trychtyr do petky a odvézt, nebo na nějaké jiné místo, vykopat jámu , ale ne blízko zdroje vody a bez chemie.

kafr
22. dub 2018

U rodičů na zahrádce stejně jako u vás a my ho měli rok, když jsme koupili chalupu (než jsme vyřešili odpady - u kadiboudy jsme zůstat nechtěli).
Obojí Capmingaz, spokojenost, našim vydržel 20 let, pak podědili ten náš.
Vylití - u nás - na pozemku máme strž s náletama a všem z okolí slouží jako odkladiště "zelené hmoty" - větve z kácení, kompost z kuchyně, plevel. Tam manžel vykopal jámu a vylil. Rodiče - menší frekvence používání, takže tak 1-2x za sezonu - kolem zahrádek vede trať a kolem ní je takový ten zelený bordel - kopřivy, černý bez, šípky a pod. tak to taťka leje tam, ta příroda si s tím podradí, k žádným úhynům vegetace nedochází.
A stejně jako u vás je to "holčičí wc" kluci a chlapi čůrají v přírodě. A na zahrádce slouží spíš pro malou potřebu, pro děti jakkoli, pošetří se tím četnost údržby.

prisil
22. dub 2018

@kocvarovas Prvni rok nam stacil na celou sezonu,ale loni a myslim,ze i letos bude treba dvakrat...mame kompost,na dve casti,tak v tom mladsim,kam se jen zavazi vzdy vykopeme jamu a vylejeme,chemie neskodi a bylo nam to i doporuceno,nikde nic nesmrdi😉