icon

Chodíte pěšky?

billi
24. dub 2015

Pěkné odpoledne,
mám nedůležitý dotaz a námět k diskuzi. Chodíte pěšky ať s dětmi nebo bez dětí, nebo všude jezdíte autem?
V září nastupuje syn do školky a od okolí dostávám opakovaně otázky, jak se tam budeme dostávat a když odpovím, že budeme chodit pěšky, tak se všichni hrozně diví. Školka je od nás cca 1,5 km, takže žádná velká dálka, ale všichni se diví, že nebudeme jezdit autem, protože neřídím. Nevidím v tom problém, protože syn chodí rychle a od nás do školky dojdeme v pohodě do půl hodinky, ale jak jsem zjistila, tak jsem v nejbližším okolí jediná, kdo chodí pěšky. Všichni buď jezdí autem nebo minimálně na kole. Je opravdu tak zvláštní chodit v současné době pěšky?

Strana
z3
konidana
24. dub 2015

@evvina Tý jo! A já si říkala, jesti ty děti moc nepřetěžujem, když ušly 22km za víkend (4-14-4), když jim bylo 4 a 5,5. Naštěstí je mladší synek chodivější, takže jsou se ségrou odmala vyrovnaný (na kole jí už válcuje).

mandala
24. dub 2015

K nám do školky chodí spoustu mamin taky pěšky a mají to docela daleko, ale není to pravidlem, když např. prší, nebo spěchají, přijedou autobusem, nebo autem. Pro mě osobně není1,5 km žádná dálka, pro mě je horší se s těmi dětmi vypravit, z toho jsem kolikrát spocená víc, než z následující procházky, si právě myslím, že bychom horko těžko stíhali, kdybychom to měli jako vy. Ještě, že máme školku naproti. 😀

billi
autor
24. dub 2015

@lostakova ano, taky plánuji, že to bude za každého počasí. My tak chodíme i teď, 2x denně za každého počasí, když prší, dám nepromokavou soupravu, gumáky a lítá kalužema a je šťastnej.
@scruffy mě právě nejvíc udivuje, že 90% těch, co jsou na MD/RD s maldším taky jezdí autem. Ráno autem tam, v poledne autem pro něj, odveze ho k babičce a večer autem k babičce 😀

konidana
24. dub 2015

@billi A když prší v létě, tak naboso! Stejně mi vždycky po průtrži do gumáků nabrali vrchem 😀

billi
autor
24. dub 2015

@mandala jo, vypravování budeme trénovat celé léto, to mě děsí nejvíc. UF. Teď trénujeme sebeobsluhu a to je i na hodinu a půl, než se oblékne.

billi
autor
24. dub 2015

@konidana my v létě při dešti jedině v žabkách nebo sandálech (nekožených) 😉 😀

konidana
24. dub 2015

@billi trénuj, trénuj! V létě to je pohoda. Zima je horor! Mladšímu ráno občas pomáhám s oblékáním dodnes. Vlak do práce nečeká 😝

petrasipkova1
24. dub 2015

taky chodím ráda pěšky, se psem většinou denně na 2 hodiny, do práce ale ráno spěchám, takže jedu MHD. Jen je mi líto, že až se malá narodí, tak s kočárem to ještě půjde, ale až začne chodit, tak už nebude kde chodit, protože bydlím ve vsi, kde nejsou chodníky a dost blbé silničky v zatáčkách a školka je sice 1,5 km hezké vycházky do vedlejší vsi, ale zase jen po docela nepřehledné úzké silnici, ach jo, je to škoda, že na takové věci je pořád málo peněz, ale jinak se ze státní kasy financují pěkné výmysly. 😖 Takže budu muset vzít auto, dojet do města, nebo někam a chodit tam, a to už není tak hezké jako vycházet u domova.

konidana
24. dub 2015

@evvina já to blbě spočítala: bylo jim 3 a 4,5, když ušly tu štreku, ale stejně! Fajn, že nejsme jediný!

dolfino
24. dub 2015

Snažím se chodit pěšky všude, kde to jde. Bohužel jsem teď nucena používat výtah, jelikož mám s sebou pořád kočárek. 🙂 Už se těším až malá začne pořádně ťapkat a budu jí hnát do schodů. Bydlím v Praze, MHD používám tak 1x za 2 měsíce, když je potřeba se rychle přepravit na druhý konec Prahy. Do nejbližšího obchodního centra to máme cca hodinu pěšky a tak to spojíme s příjemnou procházkou...

amallie
24. dub 2015

@billi Já chodím pěšky, nebo autem. MHD s dětmi nejezdím, sama někdy jo. Tudíž pěšky tam, kam se dojít dá. Za každou cenu se do toho nenutím, když je to neschůdné, objedu si věci radši rychle autem, včetně vyzvednutí ze školky a pak získáme čas na kola, hřiště atd. Nákupy taky pěšky nenosím, kromě pár kousků v batohu. Pro mě v tom smysl nevidím se s tím tahat, ale na nikoho se divně nedívám, ostatní jsou mi celkem putna. Když jsem byla svobodná a řešila jsem jen sebe a svůj čas, chodila jsem s batohem na nákupy i daleko, miluju chůzi, chodila jsem se s walkmanem každý den. Když byly děti v kočárku, taktéž jsem se nachodila několik hodin denně.

konidana
24. dub 2015

@petrasipkova1 a nemáte tam nějakou zkratku, pěšinu mimo silnici?

billi
autor
25. dub 2015

Všem moc děkuji za reakce. Jsem ráda, že nás je takových víc. Přiznávám, že už jsem si připadala divně. No a budu si tak připadat dál 😀

@amallie my MHD nemáme, o to to je snazší 😉

petrasipkova1
25. dub 2015

@konidana to právě nemáme, je to v takovým úvoze, a nahoře nad strání jsou pole. tam teď chodím se psem, ale s děckem je to neschůdné. navíc je to takhle blbé na obě strany vesnice, ale jinak je tu krásně 😉 Jen je škoda, že obec neinvestuje do chodníků, protože se bojím po silnici sama, natož s dítětem. 😖 ALe tak ty děti jsou malé chvilku, tak to budeme chodit někde jinde, po výletech atak a potom už to půjde. 😉 Ale jinak rychlejší chůze je nejlepší sport, mám problémy se zády. takže nic moc jiného pro mě nepřichází v úvahu, takže si to užívám, hlavně za hezkého počasí. 😉

konidana
25. dub 2015

@petrasipkova1 S dítětem v šátku nebo nosítku je schůdné všecko:D. Ale uznávám, že kočár uveze plno věcí, nosítko a batoh, chce trochu naposilovat. Nevím jak velké problémy se zády máš, já měla taky párkrát blok, mam skoliózu, ale těhotenstvím se to nějak zlepšilo. Mohla jsem v pohodě nosit a bloky už nemám. Jen musím vždy začít včas cvičit, když cítím, že to jde do kopru. Je fakt, že na mateřské jsem měla čas, tak jsem cvičila častěji.

petrasipkova1
25. dub 2015

@konidana to jasně, v šátku se to dá, ale chybí mi tady něco když se děti učí chodit, chtějí ťapkat u kočáru, a tak, ale to si holt dojedeme do města na chodníky a na cyklostezku k Labi 😉 Mám artrozu SI kloubů, takže bolesti hnus, teď jsem zrovna zalehla na gauč po úklidu, uvaření a posekání zahrady, a nemůžu stoupnout na nohu 😒 , doufám, že se to lepší, chci jít ještě ven se psem, mně se to rostoucí váhou samozřejmě horší, taky cvičím, ale nemá to moc vliv, doufám, že po porodu bude zase líp 🙂

alubif
25. dub 2015

Nemám ani šalinkartu, chodím všude pěšky, jen když jdu na větší nákup tak jedu autem. Doufám, že mé dítě rychle odnaučím jízdu v kočáku 🙂
Je to skvělý, že je ještě pár lidí, co chodí pěšky, když vidím kolegyně, které jedou do práce pár ulic denně, s tím, že musí něco odpoledne zařídit, prý denně....

atinkaa
25. dub 2015

@billi ahoj, tvoj dotaz mi vyludil usmev...nie ze by si napisala nieco nevhodne to nie, len my chodime peso, bambulka chodi do sukromnej skolky tak na mna vsetci pozeraju ze by mi snad i dali petku na metro 😅 🙄 - teda my konk. musime autobusom a peso, ta cesta by v Prahe az taka krasna nebola...ale uplne ti rozumiem, za mna kludne natrenujte a smelo do toho, 😉

nie je to nic zlozite, mame cas sa rozpravat, smiat...druhu bambulku mam v nositku tak si fakt pridem ako majka z gurunu, ked dorazime k tym velkym autam pred skolkou 😉

mafeska
25. dub 2015

@billi chodíme všude pěšky protože nemáme auto ale i když bylo, závislý byl jen přítel, řidičák mám ale nevyužívala jsem ho. NA nákup chodím pěšky beru to v rámci procházky. Já jsem celkově procházkový typ takže ráda vyrazim ven, kor když je teplo, sbalíme s dcerkou batoh a jdeme, chodíme i přes 3 hodinky, když je s kým tak celé odpoledne.

pavlapl
25. dub 2015

Já chodím všude pěšky a chození mě živí pracuju na poště.

loupacek
28. dub 2015

Ponejvíc se snažím všude dostat pěšky. Do školky je to s holkou 20min, přišlo by mi praštěné to jezdit autem. MHD děti milují, takže se sem tam svezou. Autem jezdíme do vedlejších měst za prarodiči (jedna babička je od nás dvě hodiny autem, pěšky bych to teda jít nechtěla 😀).

Strana
z3