Chodíte si lehat se svým partnerem?
Mám takovou otázku, chodíte si lehat večer se svými partnery? Jsem momentálně na rodičáku a další miminko čekáme. První je a vždycky byla nespavý terorista. Jako malá se budila každou půl hodinu celou noc, takže jsem byla vyřízená, manžel to nezvládal vůbec a byl totálně nepoužitelný doma i v práci, takže to vedlo k oddělení ložnice. Teď už sice spí, ale ač jsme odbourali denní spánek, chodí spát až Bůh ví kdy a to nezávisle na míře aktivit přes den a potřebuje uspávat, což běžně trvá klidně přes hodinu. Manžel vstává docela brzo do práce, tudíž i chodí dříve spát. Většinou v dobu, kdy já konečně uspím toho ďábla, si jde lehnout a představoval by si, že si půjdu lehnout s ním. Jenže já večer ještě potřebuji něco udělat - poklidit, nachystat nebo uvařit jídlo, u kterého nepotřebuji dopoledne asistenci malé. Nebo si prostě jen lehnout na gauč a podívat se na televizi nebo se natáhnout do vany. Vzhledem k tomu, že malá nespí, nemám ten čas pro sebe ani přes den a manžel je někdy hrozně naštvaný, že dělám milion jiných věcí než abych si s ním šla lehnout. Ideálně by si představoval, že budu malou ráno budit brzo, abychom už od 8 měli čas pro sebe a pak si šla lehnout s ním. Což se mi příčí, neboť když jí vzbudím, je pak celý den ukňouraná a na zabití a to mi za to fakt nestojí. Jak to máte doma vy? Upravujete rozvrh dětí i přes jejich nepohodlí, aby jste měli volný večer s mužem a chodíte si lehnout společně s ním?
Ne, nechodíme spolu spát. Já jsem nejdýl ve 22 hod tuhá a chlap většinou usne třeba v 1 nebo i ve 2 v noci. Já ke svému fungování potřebuju spánek, občas se přemůžu o víkendu a usnu v 11 u televize 🤣
Já bych teda zakladatelce úplně nevyčítala, že vaří a uklízí...jestli je muž nepříjemný, když není uvařeno a uklizeno...to je pak těžké. Chce servis, chce společně strávený čas, jak to není, prudi, ale nehne pro to prstem. Jsou i takoví. Třeba to není úplně tento případ, jen mě to tak napadlo.
@pajula123 servis by si představoval, ale zas není pravda, že nehne prstem. My máme rozdělaný dům a hodně pracuje, ale je pravda, že máme všechno, co si přejeme. Doma teda ale spíš nepomáhá. Na druhou stranu já zas nedělám venku. O té paní na úklid hodně přemýšlím, i když on z toho moc nadšený není. Vždycky mi řekne, že jiné rodiny jí taky nemají nebo že mi bude radši pomáhat, ale pak přijde unavený z práce a už se mu nechce, řekne že zítra, tak to si radši udělám sama než to před sebou hrnout. Musíme si o tom promluvit. Že buď mi přes den nebo večer pomůže, ať můžeme trávit čas spolu nebo to musíme nějak vyřešit. Jinak to fakt nedopadne dobře časem. 🙄
Navíc čekáte rodinu, druhé dítko zase se vším zamává, určitě si promluvte, držím palce.
A co dělá manžel, když uspáváš..? Nemohl by třeba uklidit a uvařit místo Tebe? Nebo naopak?
Co kdyby někdy uspaval manžel? A ty mezitím uvaris. To že nemáte čas pro sebe je nebezpečné pro vás vztah. A za pár týdnů či měsíců bude hůř. Manžela radeji zapoj už nyní, ať si zvykne. Zároveň si na něj ale udělej čas a užijte si jeden druhého.

lehnout myslíš co? Sex?? Proboha, manžel je taková konzerva, že nezná nic jen ložnici???😨 Jak jste vůbec přišli k tomu dalšímu dítěti...?